In memoriam: erelid Bert Leeuwis

Bert LeeuwisZondag 7 mei 2017 bereikte ons het droevige nieuws dat ons erelid en voormalig muzikaal leider Bert Leeuwis op 4 mei 2017 op 74-jarige leeftijd is overleden.

Bert Leeuwis heeft in 1957 aan de wieg gestaan van het toenmalige Wagenings jongerenkoor ‘Sempre Sereno’. Hij begon als pianist om daar enkele jaren later dirigent te worden. Samen met zijn goede vriend Gert Willems vormde hij in 1970 het artistieke team bij de eerste complete musicalproductie van Sempre Sereno: ‘The boy friend’. Bij het 50-jarig jubileum in 2007 is Bert samen met Gert Willems – met wie hij nog vele  jaren zou samenwerken – benoemd tot erelid van Sempre Sereno.

Bert is tot het einde actief gebleven in de muziek.  Zo was hij nog altijd oprichter, dirigent en artistiek leider van het gospelkoor Shirchadasje & Band uit Ede.

Wij wensen zijn vrouw Tonny, kinderen, familie en vrienden veel sterkte in de komende periode. Wij danken Bert voor alles wat hij heeft gedaan en betekend heeft op de weg naar wat Sempre Sereno vandaag de dag is. Een laatste staande ovatie is wat ons rest. 

Bestuur en leden musicalvereniging ‘Sempre Sereno’

Auteur: admin

Deel dit bericht op