Cast & Crew 3 Musketiers

Klik op een foto voor meer informatie!

Cast

          Paul Verhage     Floor Bokkes         Walter Heijnis Sempre Sereno   Imie Nieuwland Sempre Sereno     Mijntje Didden Sempre Sereno   Jan-Willem Hendriksen Sempre Sereno       Jelle Touwen Sempre Sereno             Marsha Haneveld Sempre Sereno   Lisette Bakker Sempre Sereno   Wieke Baris Sempre Sereno   Demi Vaartjes Sempre Sereno   Frits Tutuarima Sempre Sereno   Viola Bennink Sempre Sereno             Yvonne Sijssens

 

Creatives

     

 

Productie

   

PR

Thieme Wels
Frits Tutuarima / FriVic Producties
Thomas van den Berk / Tommy Tin – video
Wessel Donkervoort – fotografie

Orkest

Maaike van Saane & Thieme Wels – orkestcoördinatie

                 Arjan Lamaker Sempre Sereno   Hermen Peeters   Hettie van Nes Sempre Sereno   Henk Hoogendoorn Sempre Sereno          


3 Musketiers

Ga naar de productiepagina

Tom van Hek Sempre Sereno

Tom van Hek

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Ik hou Sempre al een aantal jaren in de gaten. Bij de eerste AMA’s (Amateur Musical Awards) was ik erg onder de indruk van de groep. Maar ik was tot dan nog niet in de gelegenheid geweest om me aan te melden. Vorig jaar kwam ik per toeval de oproep voor Parade tegen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan auditeren. En daar ben ik heel blij om! Parade was een fantastische ervaring: een fantastisch verhaal om te mogen spelen met bloedmooie muziek. De keuze om nog een jaartje te blijven voor 3 Musketiers was daarom ook geen moeilijke keuze!

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Dat is zeker de rollenverschuiving. Binnen 5  maanden van rol te wisselen is spannend. Heel spannend! En niet in de minste plaats het loslaten van een rol waar je jezelf al behoorlijk in hebt verdiept, en waar je stiekem ook al wel aan gehecht was… Van Athos, doorgewinterde Musketier, naar D’Artagnan is toch echt wel even schakelen. Maar ik hou van uitdagingen en zal er dan ook helemaal voor gaan!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Dat is toch wel “De Overtocht”: het moment dat D’Artagnan van Calais naar Engeland vaart en er een storm opsteekt. Muzikaal erg krachtig en bombastisch. Geweldig!!! Ik weet nog dat ik na het zien van de oorspronkelijke versie totaal overdonderd was van de muziek en de enscenering… En nu mag ik het nummer zelf zingen! Ik kan niet wachten!

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens alle groepsnummers, met name de massascènes! Daar gebeurt zoveel en is zoveel te zien. Dat is ook de kracht van het ensemble van Sempre… Iedereen vult zijn of haar rol/personage gedetailleerd in. Zo is er altijd wel wat anders te zien. Met name in het nummer ‘Parijs’… Daar wordt het straatleven tot in detail neergezet! Erg tof!

Vul aan: Één voor allen en allen voor…  
...elkaar! We zijn één groep, iedere schakel is even belangrijk en zo voelt het ook echt!

Iedereen is gemotiveerd en gedreven om er een fantastische show van te maken. Op het podium en achter de schermen, uitvoering en voorbereiding! Aan inzet geen gebrek. Sempre voelt een beetje als tweede familie.

Hilde de Kok Sempre Sereno

Hilde de Kok

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Toen ik verhuisde naar Wageningen voor mijn studie, miste ik deze hobby ontzettend. Ik ben op zoek gegaan naar een leuke vereniging en mocht het seizoen daarop meteen lid worden. Daar heb ik tot nog toe nooit spijt van gehad!

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Dit jaar mag ik in de rol van Constance kruipen. Een krachtige en pittige jonge meid, die aan het hof van de koningin werkt. Constance heeft nog nooit haar echte prins op het witte paard ontmoet, maar daar gaat voor haar wellicht verandering in komen tijdens 3 Musketiers

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...gezelligheid! Ik ben echt een gezelligheidsbeest. Samen zijn met leuke mensen, samen eten, spelletjes doen of uitjes maken. Gezellig zijn kun je alleen met z’n allen!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
De vechtscènes worden enorm spectaculair. Er gebeurt heel veel tegelijk en het is voor het publiek bijna niet te overzien. Het mooiste nummer van de show vind ik ‘Ik ben een vrouw’. Dat zingt Constance samen met Milady de Winter en Koningin Anna.

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Er zitten heel veel leuke personages in 3 Musketiers. Tot nu toe heb ik het meest kunnen lachen om de musketiers zelf. Wat een enorm grappig en pakkend trio is dat!

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
We vieren ons 60-jarig jubileum en dat kan alleen gevierd worden met een spectaculaire show. Een show waar zo veel in gebeurt dat één keer komen niet eens genoeg is. Een dramatisch verhaal vol humor, gevechten, maar ook romances. Voor ieder wat wils, echt een aanrader!

Cleo Smits Sempre Sereno

Cleo Smits

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
In mijn rol (Milady) sta ik voor kracht: ze heeft zich als vrouw vrijgevochten in een tijd die zich daar niet voor leent en ze blijft tot het einde vechten met alle middelen die zij tot haar beschikking heeft.

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Door een briefje dat bij de kamerbalie hing. Toen dat allemaal nog gewoon met pen en papier ging i.p.v. digitaal....:)

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Dit antwoord zal bij meer spelers terugkomen denk ik: schermen! Iets wat voor mij echt helemaal nieuw is en wat je vol overtuiging moet doen, want anders ziet het er niet uit, maar waar je ook echt iemand mee kan verwonden, dus je moet het spel echt beheersen…

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Dat daarin alles samenkomt wat ik leuk vind: niet alleen zingen, dansen en acteren, maar ook samen met een groep geweldige mensen werken aan iets heel moois, veel lachen, de drive van al die mensen om je heen voelen en daarop kunnen zweven. Een stukje magie!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Oeh, dat is een lastige vraag om zo vroeg in het seizoen al te beantwoorden, maar ik denk dat de leukste scène om zelf te doen mijn gevecht met Lord Buckingham wordt, en speltechnisch de meest uitdagende scène is waarschijnlijk mijn veroordeling.

Paul Francken Sempre Sereno

Paul Francken

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Dit jaar mag ik de rol van Kardinaal Richelieu vervullen, een hoofdrol van formaat.  Richelieu is de tegenkracht van ons drietal met hun eer, kracht en geloof. Ook Richelieu is een man van eer, kracht en geloof... vindt hij zelf. Hij gelooft onvoorwaardelijk in de Heer en in het katholieke geloof. Dat zet hij kracht bij door alles en iedereen te verwerpen die niet (pro-)katholiek is. En wat verdient meer eer dan het 'dienen' van wat je belangrijk vindt?

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
De uitdaging in deze rol zit hem in de grote lappen tekst; stampen is niet mijn sterkste kant. Daarnaast is Richelieu een ontzettend charmante man. Hij weet heel goed hoe jij mensen moet bespelen en dubbele agenda's op na moet houden. Die altijd dubbele laag en het steeds wisselen van perspectief maakt deze rol erg interessant.

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Één van de meest hilarische personages in 3 Musketiers is de lakei van Lord Buckingham. Geen idee hoe de man heet, maar ik denk dat hij stiekem verliefd is op zijn baas.... Benieuwd of Walter hem ook zo gaat spelen.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Mensen moeten 3 Musketiers komen zien omdat het onze jubileumproductie is, die weer totaal iets anders is dan we de laatste jaren hebben laten zien. Sowieso is het al te gek om een bekende met een zwaard te zien rondzwaaien alsof hij/zij nooit anders deed.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
… Sempre Sereno’s 3 Musketiers!

Daniel Wolters Sempre SerenoDaniël Wolters

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Bij de Amateur Musical Awards zag ik Sempre Sereno optreden met Urinetown' en was acuut onder de indruk. Vooral vanwege het groepsgevoel: het samen 'één dik mens zijn'. Ik ben toen naar The Wild Party komen kijken, mede omdat ik met muzikaal leider Richard FitzHugh al aan het werken was in Delft (ik mocht de verteller spelen bij The mystery of Edwin Drood). Toen ik daarmee klaar was, heb ik auditie gedaan voor Parade. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad: wat een topgroep en wat een mooie en getalenteerde mensen!

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik mag de rol van Athos vormgeven. En man met een verleden waar we ons allemaal wel in kunnen herkennen, omdat we allemaal wel eens tot over onze oren verliefd zijn geweest. Maar ook een man die vecht voor wat recht is (en dus niet krom). Zijn levenservaringen halen misschien tegenwoordig de scherpste kantjes er vanaf, maar toen hij jong was moest hij een waar heethoofd zijn geweest. Afijn, voor deze rol hoef ik dus niet echt diep te graven, genoeg herkenbare trekjes....:-)

 Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Net zoals de complete ploeg is schermen natuurlijk een activiteit dat ik vanaf ervaring NUL heb moeten opbouwen. Het is overigens een voorrecht om onder de bezielende leiding van Jessica een klein beetje de basisbeginselen onder de knie te krijgen. Wat heel erg scheelt is dat de leden van Sempre Sereno elkaar blindelings vertrouwen: we zijn immers een hechte groep. En bij schermen, waarbij we vanaf dag 1 al repeteerden met echte wapens, is dat wel een fijne basis. Zo heb ik nu een scherm scène waarbij ik gedurende het gehele gevecht de andere kant (dan naar mijn tegenstanders Wieke en Lisette) op kijk. Dat zou ik nooit durven als ik ze niet letterlijk blindelings vertrouw. Ik vind dat echt een groot goed!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Dat is oprecht moeilijk kiezen. Zangtechnisch krijg ik keer op keer kippenvel als onze drie leading ladies (Cleo, Floor en Hilde) samen gaan zingen. Het grote gevecht tussen musketiers en de garde wordt vet spectaculair. Ons orkest onder leiding van de fantastische Richard wordt wederom gigantisch en zorgt er al voor dat het zonder ook maar iets van het podium te kunnen zien al een fantastische avond wordt. De muzikale arrangementen zijn ronduit goddelijk!  Onze kardinaal (Paul) is zo vals en slecht dat ik zeker weet dat iedereen naar hem wil blijven kijken. Kortom: ik kan en wil niet kiezen!

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Milady de Winter, onze eigen Cleo, is zonder twijfel een van mijn favoriete personages. Tijdens het repeteren vraag ik mij telkens (als ik naar haar kijk) af of ik haar nou gewoon gemeen cq slecht vindt? Of juist stoer, sexy en strijdlustig (omdat  ze vecht voor wat haar is afgenomen)? Super knap hoe Cleo het voor elkaar krijgt beide emoties bij mij op te roepen.

Paul Verhage

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Via Danielle (lid) en mijn toenmalige zangjuf. Twee weken nadat Floor begonnen was. :)

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Porthos, de lompe goedzak onder de musketiers. Trouw aan de koning, recht uit het hart en met een voorliefde voor Franse croissantjes.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
Kerstmis

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
De ophanging. Of nee, was dat dit jaar?

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de gevechten. Alle helden hebben hun eigen verhaallijn in elk gevecht. Let dus goed op en als het wat te snel gaat, komt je toch gewoon nog een keer kijken?

Jasper Ham Sempre Sereno

Jasper Ham

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
De keuze voor deze drie is heel moeilijk. In de rol van Aramis zou ik geloof moeten zeggen, maar als mens en lid van Sempre kan ik niet kiezen. Ik denk namelijk dat we als vereniging de drie musketiers dragen. Hierbij zijn zowel eer, kracht en geloof bij nodig met een uniforme groep, niemand uitgesloten. Één voor allen en allen voor een geweldige productie.

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Ik ben drie jaar geleden begonnen met een muziektheatervereniging in Apeldoorn. Na een zware aanvaring met een ijsberg op de Titanic is deze boot een andere koers gaan varen richting een nieuwe uitdaging. Daarbij kwam Sempre langs en ik was daarom blij om in 2015 bij deze groep te mogen komen.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
De rol van Aramis lijkt me op het lijf geschreven. Hij is een echte gentleman, onschuldig en behulpzaam. Hij staat erg ambitieus in het leven en wil graag priester te worden, maar houdt ook van scharrelen met de dames. Hij is een gedreven zwaardvechter die zelfs al zijn tegenstanders met eer een respect behandeld. Vive la France, Vive le Roi! I’m an Englishman in Paris!

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Milady de Winter. Een interessante vrouw met een duister verleden die ten koste van alles en iedereen probeert er zelf beter van te worden.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Dat zullen de grote gevechtsscènes zijn. De door onze vecht-choreografe Jessica de Bel gefabriceerde groepsscènes zijn een schoonheid om naar te kijken. Er valt veel te veel te zien en je zal ogen te kort hebben om alles mee te krijgen. Een fantastisch gevecht.

Floor Bokkes Sempre Sereno

Floor Bokkes

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
Lekker eten! Van lekker eten word ik blij en van samen koken en samen lekker eten nog blijer! Is het erg dat dat niks met musical te maken heeft?!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
In musical mag ik iets laten zien wat ik in het dagelijks leven niet altijd kwijt kan. Het is voor mij een uitlaatklep die alsmaar verder opengaat. Ik verbaas mezelf steeds vaker over wat ik nog meer los kan laten en kan laten zien.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Dat is de scène 'Mannen', waarin we met een aantal vrouwen achter Milady de Winter mogen dansen. Heerlijk om te doen (zeker nadat ik vorig jaar in de show helemaal geen danspas gezet heb) en het eindigt muzikaal gezien waanzinnig tof. Meer verklap ik niet...

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de vechtscènes! Het is niet in één keer te overzien wat er allemaal gebeurt. En dat is jammer want er gebeurt ontzettend veel en elk gevecht bevat een eigen verhaallijn, geen gevecht is hetzelfde. Ik kan oprecht zeggen dat het de moeite waard is om vaker dan één keer te komen kijken. Elke keer zullen nieuwe dingen opvallen.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het een waar spektakel is; veel rollen, grote zaal, jubileum, mooie mensen, goede begeleiding. Echt een groepsprestatie!

Stijn Schreven Sempre Sereno

Stijn Schreven

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik speel koning Lodewijk XIII van Frankrijk. Het leuke aan deze rol is dat de koning ondanks zijn aanvankelijke passieve houding een sleutelrol speelt in het verhaal.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...één, natuurlijk!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De afwisseling tussen spel, zang en dans, en dat vervolgens laten zien aan het publiek.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Het nummer “O heer” wordt een echt kippenvelmoment voor het publiek. Ik vind de koorzang onder Richelieu’s solo schitterend om te zingen en te horen.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het een spectaculaire show is met mooie muziek en verschillende vechtscènes. Met die scènes zijn we nu al hard bezig, en het ziet er gaaf uit, maar dit is pas het begin – ik denk dat het in mei nog indrukwekkender is, zeker op het podium waar alles op zijn plek valt. En het is onze jubileumproductie, dus die wil je niet missen!

Jasper Hanegraaf Sempre Sereno

Jasper Hanegraaf

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Mijn rol is die van Lord Buckingham. Hij is een welgestelde edelman uit Engeland, die door een vroegere liefde betrokken raakt in het verhaal van de drie musketiers. Maar het wordt hem wel heel lastig gemaakt, want hij moet kiezen tussen zijn volk en zijn vroegere geliefde, wat veel invloed zal hebben op de uitkomst van het verhaal.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Het mooie aan musical vind ik dat er drie losstaande aspecten worden gecombineerd. De show bestaat niet alleen uit zang, dans of acteren, maar alles wordt samengevoegd tot een geweldige show. Zo kan iedereen zijn aandeel geven aan het totaal. Mocht niet je niet zo goed zijn in dansen, dan maakt dat niet zoveel uit, want dan kun je je volledig overgeven aan zang en spel. Iedereen kan dus doen wat hij leuk vindt en waar hij zich fijn bij voelt.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Mijn favoriete scène is niet geheel verrassend mijn eigen scene met mijn butler en Milady de Winter. Het is een scène met heel veel humor, waar toch belangrijke dingen in gebeuren en ik mag ook nog eens één op één gaan schermen.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Mensen moeten vooral goed opletten bij grote ensemblestukken met heel veel mensen op het podium. De aandacht mag misschien gericht zijn op de hoofdrolspelers, maar op de achtergrond gebeuren ook heel veel mooie dingen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen personage en verhaal. Sommige verhalen zijn zelfs door meerdere scènes te volgen en dat maakt het ook leuk om vaker dan één keer naar de musical te komen kijken.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Mensen moeten naar de 3 Musketiers komen kijken omdat het een groots spektakel gaat worden. Met heel veel humor, serieuze momenten, diepgang een af en toe een oppervlakkige opmerking zit er voor iedereen wat bij. En natuurlijk mogen we de prachtige nummers, grote ensemblestukken, met regelmatig een schermpartij of een gevecht en het live orkest niet vergeten. Al met al belooft het een geweldig stuk te worden dat je echt niet wilt missen!

Lindsay Sen-Bemelmans Sempre Sereno

Lindsay Sen-Bemelmans

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik speel Rochefort, rechterhand van Kardinaal Richelieu en hoofd van de Kardinale Garde...wat zo veel cooler klinkt dan in het stuk na voren komt, haha. Rochefort is oorspronkelijk een graaf en heeft een hoge functie. De bijpassende waardigheid probeert ze uit te stralen en vast te houden, al maken d'Artagnan en de drie musketiers dat moeilijk. Voor hen is ze toch vooral een heel geschikt pispaaltje. En laat dat (gelukkig) nou net héél erg leuk zijn om te spelen.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
De grootste uitdaging komt zeker weten nog, wanneer ik mijn ooglapje op doe en daarmee ga spelen, dansen en vooral schermen. Als dat maar goed gaat...

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Oeh, lastig...ik denk de scène inclusief gevecht bij het Karmelieten Klooster Luxembourgh, of het lied "Mannen", die is ook heel gaaf!

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Porthos, ik houd van zijn nonchalante houding en humor, ondanks dat hij wel echt ergens voor staat. En hij wordt natuurlijk heerlijk gespeeld door Paul :) dat helpt ook!

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het een voorstelling is waar zo veel verschillends tot één geheel is gemaakt. Idealen, liefde, haat, gevechten, wanhoop, humor, drama, en natuurlijk een ooglapje! ;)

Walter Heijnis Sempre Sereno

Walter Heijnis

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Na jaren meegespeeld te hebben en een paar jaar rust was het tijd om weer mee te doen met 3 Musketiers. Ik ben vooral teruggekomen om mee te vechten met de zwaardscènes.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik mag dit jaar James spelen. Ik ben de butler van een Britse Lord en, hoe kan het ook anders, ik heb het gedaan. Wat? Kom kijken!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De combinatie van zang, spel en dans maakt het voor mij een fantastische belevenis. De dans kan de expressie van de zang ondersteunen. Fantastisch om na een nummer bijna buiten adem het applaus te krijgen voor wat je hebt laten zien.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
3 Musketiers brengt weer wat extra’s in het repertoire van Sempre Sereno. De vechtscènes en de staging hiervan brengen zoveel spanning binnen de musical! Je moet zelfs meerdere keren komen kijken om van alle gevechten wat mee te krijgen.

Imie Nieuwland Sempre Sereno

Imie Nieuwland

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
Eerlijk- en oprechtheid vind ik heel belangrijk, dus ik hoop een Athos te zijn. Hoewel ik ook nogal lomp en onhandig kan zijn, wat dat betreft past Porthos beter. ;)

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
In 2008 nam mijn moeder mij en de rest van het gezin mee naar The Rocky Horror Show en vanaf dat moment waren we trouwe Sempre-fans! Elk jaar na de voorstellingen begon het bij mij meer te kriebelen en wilde ik heel graag zelf deel uitmaken van zo’n leuke groep. Toen ik in Wageningen ging studeren kon ik het heel mooi combineren en ben ik lid geworden.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Samen met Leonie vertolk ik de rol van spreekstalmeester. Na de pauze gaan we het publiek weer even wakker schudden en vertellen wat ze allemaal hebben gemist!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Je kunt je even wanen in een andere wereld, en doet en zegt dingen die in het dagelijks leven niet zo vaak voorkomen. Daarnaast is het de combinatie van zang, dans en spel die het leuk en uitdagend houdt.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
3 Musketiers wordt een productie met geweldige zang, choreografieën en gevechten met leuke en droevige momenten. Ik denk dat iedereen van deze musical kan genieten en ik hoop dat het publiek meekrijgt hoeveel lol we hebben met het maken ervan!

 

Leonie Hermans Sempre SerenoLeonie Hermans

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik heb dit jaar meerdere rollen, waaronder Gravin du Bout en Spreekstalmeester. Als spreekstalmeester vertel ik op ludieke wijze samen met mijn mede-spreekstalmeester Imie het verhaal van de overtocht van de musketiers van Frankrijk naar Engeland. Ook heb ik veel leuke dingetjes in het ensemble, van het verleiden van de musketiers tot aan vechten met d'Artagnan, dus ik kan me heerlijk uitleven in vele aspecten.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...Sempre Sereno! Eén grote familie, waarbij iedereen voor elkaar klaar staat en waarin we vooral veel leuke dingen samen doen. Het is mijn negende seizoen bij Sempre en ik kan mij echt geen leven voorstellen zonder al deze lieve mensen en het heerlijke zingen, dansen en acteren.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Juist de combinatie van spel, zang en dans is leuk. Hiermee kun je zoveel emoties overbrengen en dat raakt het publiek. Om elke week met een groep enthousiastelingen hieraan te werken is heerlijk en als we het uiteindelijk op de planken hebben staan en de reacties van het publiek mogen ontvangen is dat echt geweldig!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Musketiers?
Het lied van de 3 vrouwen vind ik echt een kippenvel moment. Prachtig hoe die samenzang is en ik vind het ook zo mooi waar ze over zingen.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Er is zo ontzettend veel te zien. Eigenlijk zou je ook gewoon 3x naar de 3 Musketiers moeten komen kijken. Niet alleen de hoofdrolspelers zijn stuk voor stuk geweldig, met elk hun eigen bijzondere verhaallijn, er gebeurt ook zo ontzettend veel in het ensemble, waar ook iedereen verschillende karakters speelt en verschillende verhaallijntjes heeft. Dat kun je door 1 keer de show te zien echt niet allemaal ontdekken. Dus kom vooral vaker kijken!

 

Mijntje Didden Sempre SerenoMijntje Didden

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik ben de moeder van D'Artagnan. Hoewel het maar een paar scènes zijn zitten er in een korte tijd veel schakelingen in, zoals humor, irritatie, verdriet. Dat is een leuke uitdaging.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...Sempre! Het mooie van Sempre vind ik dat er echt met elkaar aan een gezamenlijk eindresultaat wordt gewerkt. Mensen zijn niet (alleen) bezig met hun eigen stukje, maar er wordt continu gedacht aan het totaalplaatje. Dit maakt dat niet alleen de uiteindelijke show klopt, ook het proces er naartoe is een feestje.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Het schermen. Ik heb dat nooit eerder gedaan, maar vind het altijd fantastisch om naar te kijken.
Nu de kans te hebben dit zelf te doen, onder leiding van een 'fighting choreographer', is heel bijzonder. En lang niet makkelijk...

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de groepsscènes. Je ziet eerst het geheel, maar als je 'inzoomt' zie je dat er enorm veel gebeurt en is het elke keer weer interessant en verrassend. Het leeft en er valt steeds wat nieuws te ontdekken!

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Het is een spectaculaire show, met pakkende muziek en voor ieder wat wils: actie, humor, romantiek en spanning. Sempre doet waar het goed in is en laat het publiek een avondje ontspannen en genieten.

 

Jan-Willem Hendriksen Sempre SerenoJan-Willem Hendriksen

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Na veel aandringen van twee vriendinnen die zeiden: “Dit is iets voor jou!”. Uiteindelijk (om van het gezeur af te zijn) besloot ik een keer mee te gaan kijken – alleen kijken kon en mocht niet, dus hup: meedoen! Die vriendinnen zijn na twee jaar gestopt – en ik? “Time flies… (inmiddels is dit mijn 27ste seizoen) …still having lots of fun”.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De combinatie van zang, dans en spel. Ieder seizoen is weer anders en vraagt weer andere capaciteiten. En iedere musical heeft weer zijn eigen stijl: klassiek tot modern, drama tot humor. Het verveelt na al die jaren nog steeds niet en je blijft leren in alle disciplines. En wat is er nou leuker dan ieder jaar weer te mogen laten zien waarom musical zo leuk is?

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Beetje moeilijk nu al in te schatten. Maar als ik muzikaal kijk het nummer “Ik ben een vrouw” door ons eigen “O’G3NE”. Ik heb ze het horen zingen: kippenvel en brok in mijn keel. Ik ben heel benieuwd hoe dit in de show op toneel te zien zal zijn. Maar mooi wordt het zeker.

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Mag het ook een duo zijn? Milady De Winter en Kardinaal Richelieu: of ze leuk zijn is misschien niet geheel de juiste benaming. Heerlijke personages vol sarcasme en vilein, toch het leukste om te mogen spelen, anders leuk dus.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat Sempre Sereno met 3 Musketiers weer een mooie productie op de planken gaat zetten, om te laten zien waar Sempre zo goed in is “Één voor allen en allen voor één”. Want dat is, denk ik, de kracht van Sempre: we doen het met elkaar, of je aandeel nu groot of klein is, iedereen is belangrijk. En omdat we laten zien dat Sempre na 60 jaar nog lang niet ingedut is, maar springlevend en vol vuur en passie ten tonele zal verschijnen.

 

Jouke Kardolus Sempre SerenoJouke Kardolus

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Zoals ook nu nog veel leden bij Sempre belanden, namelijk via een studiegenoot. Marcel Bruins (later ook Sempre voorzitter) vroeg:”Waarom ga je eigenlijk niet mee?” Inmiddels wordt 3 Musketiers mijn 25e productie op de planken.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Een breed scala aan kleine ensemblerollen. Net na de pauze ben ik bijvoorbeeld de bootsman op het schip dat D’Artagnan naar Engeland vaart.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
… een prachtige musical, met veel spelplezier voor spelers en publiek!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De afwisseling van de drie disciplines: zingen, spelen en dansen. En dan elk jaar ook nog weer aan een totaal ander stuk mogen werken met z’n allen.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
In het nummer ‘Parijs’ gebeurt er erg veel, zowel met de hoofdrolspelers, als ook met iedereen die verder op het toneel is. We vullen de scène in met een breed scala aan acties (van zakkenroller, marktvrouw tot hoerenloper). Misschien een idee om twee keer te komen kijken?

 

Irene van den Hoek Sempre Sereno

Irene van den Hoek

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...Sempre. Sempre Sereno is een vereniging waar we echt met z’n allen hard werken om prachtige voorstellingen neer te zetten.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Stagefighting is echt een uitdaging. Er komt meer bij kijken dan je van tevoren misschien zou denken, maar het is ook heel gaaf om te doen. Verder ben ik dit jaar ook decorvoorzitter en dat brengt achter de schermen ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Musical is zo leuk omdat het verschillende disciplines combineert. Het is soms een uitdaging om de zang, dans en acteren op een goede manier te combineren, maar dit is ook wat het spelen van musicals zo leuk maakt.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de gevechten moet het publiek goed opletten. Er gebeurt dan heel veel tegelijk en er is daardoor veel te zien. Je zou eigenlijk meerdere keren moeten komen kijken om echt alles mee te krijgen.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Dit jaar is het jubileum van Sempre Sereno, de vereniging bestaat 60 jaar. 3 Musketiers is echt een jubileumwaardig stuk, met een goed verhaal, liefde, humor en gave gevechten!

 

Jelle Touwen Sempre SerenoJelle Touwen

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
De vorige secretaris, die bij mij in huis woonde, heeft mij met mijn dronken toestemming op de wachtlijst gezet. We hadden het er al vaak over gehad, maar ik twijfelde nog of ik dat Sempre aan kon doen.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Het mooie van het spelen in het ensemble is dat je meerdere rollen hebt. Op de foto sta ik in mijn rol als succesvol zakenman. Parijs ligt aan mijn voeten. Ondanks dat ik een prachtige vrouw aan mijn arm heb lopen, vind ik de aandacht van de hoeren ook wel leuk.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Wist je dat je in musicals niet alleen moet zingen? Je moet ook dansen en toneelspelen. En dat allemaal tegelijk!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Tja, dan moet ik kiezen tussen mijn natuurlijke habitat de kroeg, mijn prachtige vrouw en zwaardvechten…. Geen moeilijke keuze natuurlijk, laat mij maar vechten!

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Het is een mooi verhaal, dat iedereen wel ongeveer kent. Maar nu heb je de kans om het helemaal mee te maken, zonder te hoeven lezen. Met veel grappen en leuke muziek.

 

Karen Ijsselstijn

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Sinds 2012 ging ik met mijn zussen naar de voorstellingen van Sempre Sereno. Een paar jaar later kwam ik erachter dat je je gewoon kon inschrijven en sinds vorig jaar speel ik mee.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Het vechten. Ik vind het heel leuk om te doen, maar het blijft een beetje onnatuurlijk om iemand echt aan te vallen.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Omdat het leven dan vol muziek zit. En het is altijd leuk om iemand anders te spelen, dingen te doen die je normaal niet zou doen.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Musketiers?
Het lied ‘Ik ben een vrouw.’ Ik heb het nu pas één keer gehoord en kreeg er kippenvel van. Heel indrukwekkend en mooi!

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de vechtscènes, er gebeurt dan zoveel tegelijk!

Justine Buijserd Sempre Sereno

Justine Buijserd

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Voordat ik bij Sempre Sereno kwam, zat ik op een musicalopleiding Fanwork in Amsterdam. Dit jaar ben ik begonnen met studeren in Wageningen en daardoor kon ik niet doorgaan met Fanwork. Gelukkig vertelde een vriendin van Fanwork, die toevallig in Ede woont, over Sempre Sereno. Gelijk opgegeven en uiteindelijk uitgenodigd voor de open repetities. En daar ben ik dan, lid van Sempre Sereno! ☺

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...Sempre Sereno. Sinds ik bij Sempre Sereno zit heb ik een tweede familie erbij gekregen. Hoewel het mijn eerste jaar in de groep is, voel ik me helemaal thuis! Iedereen heeft zoveel over voor de vereniging. Samen maken we er een geweldig jaar van met als resultaat een geweldige musical.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De mensen waarmee je de musical speelt. Naar mijn gevoel zijn mensen die van musicals houden enorm enthousiast om te acteren. Ik word enorm blij van het enthousiasme van anderen. Hierdoor repeteer ik altijd met enorm veel plezier aan een musical. En om dan aan het einde op het podium te staan en te laten zien waar je met zoveel plezier aan hebt gewerkt, dat is waar ik het voor doe.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
De vechtscènes vind ik enorm leuk. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar het bevat veel spektakel en een hoop humor.

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Milady de Winter is mijn favoriete personage. Zij heeft zoveel meegemaakt in haar leven, maar is toch nog steeds een vrouw die stevig in haar schoenen staat. Het is zo’n krachtig personage en ik weet zeker dat Cleo perfect is voor deze rol.

Anika Holtrop Sempre Sereno

Anika Holtrop

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
Ik sta, net als Athos, voor eer, omdat ik geloof dat je altijd trouw aan jezelf moet blijven en daarvoor niet anderen naar beneden moet willen werken. Je eer hoog houden is wat je onderscheidt van de ‘slechteriken’ in het leven, als je het mij vraagt.

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Eigenlijk heel saai ☺ Ik kwam er tijdens de AID-markt (waar studenten kunnen ontdekken wat er allemaal te doen is in Wageningen in je vrije tijd) achter dat Sempre bestond en heb me meteen ingeschreven. Helaas kon ik dat jaar niet meedoen, maar een jaar later belandde ik alsnog bij Sempre en daar ben ik heel blij mee.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...één natuurlijk! Hét motto van de musketiers, daar kan toch niets anders tegenop? ☺

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Je mag zingen, dansen én spelen tegelijkertijd. En dat samen met een superleuke groep mensen!

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de vechtscènes, omdat er dan echt heel veel tegelijk gebeurt op verschillende plekken op het podium.

Danielle de Vreede Sempre Sereno

Daniëlle de Vreede

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Toen ik in Wageningen kwam studeren kwam ik Sempre tegen op de AID-infomarkt. Een jaar later mocht ik voor het eerst meespelen (Evita), en ik was meteen verkocht: het liefste ga ik nooit meer weg!

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Als deel van het ensemble heb ik vele kleine rolletjes. Het ene moment sta ik groente te verkopen op de markt van Parijs, en plots ben ik een Hugenoot in een herberg, om vervolgens later in het stuk als lid van de Kardinale Garde te strijden voor de Katholieken en tégen de Hugenoten. Een uitdaging op zich dus, maar ook eentje om me flink op te storten en waar ik me enorm op verheug! Hoe veel personages het uiteindelijk gaan worden weet ik op het moment van schrijven nog niet, maar ik hoop zeker op veel uitdagingen.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Het fijnste aan musical is en blijft voor mij altijd het combineren van de verschillende disciplines. Je zingt de longen uit je lijf en danst vol overgave het toneel over, en opeens kan je mensen raken met je spel. En als je denkt dat je het helemaal kent zit er altijd nog meer in om te ontdekken. Van de repetities bij Sempre krijg ik altijd bergen energie en ik zal er nooit chagrijnig vertrekken, maar dat komt natuurlijk ook door de groep :)

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
De grote groepsscènes, en dit jaar de gevechtsscènes zijn altijd momenten dat je ogen te kort komt als publiek. Er gebeurt zoveel tegelijk dat het eigenlijk onmogelijk is om alles te zien. De perfecte reden om meerdere malen te komen kijken natuurlijk! Gegarandeerd dat je ook bij de vierde voorstelling nog nieuwe dingen ontdekt.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Daar maak je niet alleen ons blij mee, maar vrijwel zeker ook jezelf. Er zitten heel veel mooie dingen in de show die we graag met jullie als publiek willen delen, en we kijken er naar uit om jullie in de week van 29 mei te mogen ontvangen!

Metta Piersma Sempre Sereno

Metta Piersma

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Voordat ik in Wageningen kwam speelde ik al in musicals en dat wou ik graag blijven doen! Via de AID kwam ik bij Sempre terecht en dat is zeer goed bevallen ☺

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik speel in het Ensemble, wat betekent dat ik verschillende personages mag spelen! Van gardist tot hoer, er zijn veel verschillende dingen die ik mag spelen!

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Ik vind de schermscènes het leukste! Je moet goed samenwerken om tot een geloofwaardig resultaat te komen en het is ook nog heel tof om te doen.

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
James! Een kleine rol, maar erg grappig.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Het schermen in deze musical is uniek en zeer spectaculair! Zeker het kijken waard.

Marsha Haneveld Sempre Sereno

Marsha Haneveld

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Voordat ik ging studeren zat ik thuis bij een musicalverenging, maar door het verhuizen en de drukte op de uni moest ik daar helaas mee stoppen. Na een aantal jaren begon ik het musical spelen wel heel erg te missen, en tijdens de AID kwam ik het kraampje van Sempre Sereno tegen. Zonder enige twijfel heb ik me toen gelijk ingeschreven en een jaar later kreeg ik een uitnodiging voor de open repetities.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik speel in het ensemble, het leuke is dat je ingezet wordt waar nodig is. Je bent niet een personage, maar moet switchen tussen verschillende rollen: van dame tot gardist, en de rest ga ik niet verklappen...

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Bij musical spelen is samenwerking heel belangrijk. Soms lijken scènes heel gecompliceerd en chaotisch, maar als ze dan af zijn, ziet het er geweldig uit op het podium. Ook de samenwerking tussen de spelers is heel belangrijk, hoofdrollen en ensemble vormen samen iets moois, zonder elkaar zou de musical niet compleet zijn.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Deze vraag vind ik heel moeilijk om te beantwoorden, omdat er zoveel leuke, fantastische scènes zijn. Tijdens ensemblescenes gebeurt er zoveel op het podium dat het elke seconde interessant is, en de solistenscènes hebben zoveel kippenvelmomenten! Maar mijn keuze valt uiteindelijk dan toch op de vechtscènes, dit omdat we met zoveel man op het podium en alle chaos die daarmee ontstaat er een logische scène van kunnen maken.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
De reden dat mensen moeten komen kijken is dat deze musical een geweldige combinatie is van humor, drama en romantiek. Als gemotiveerde en getalenteerde groep en met begeleiding van ons artistiek team zullen wij er alles uithalen wat erin zit.  

Lisette Bakker Sempre Sereno

Lisette Bakker

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...uno et Sempre (één en altijd). Een musical neerzetten doe je met z’n allen: van spelers tot orkest; van regisseuse, dirigent en assistenten tot productieleiders; van kap en grime tot decorbouwers en kledingmakers; van bestuur tot promotie; van licht en geluid tot kaartverkopers en vrijwilligers, en ga zo maar door. Met z’n allen :). En eens een mooie show neergezet is altijd een mooie show neergezet.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik speel in het ensemble, dus jullie zullen mij door de show heen verschillende rollen zien spelen. Ik speel vooral gardist, een voormalig musketier (eregarde van de koning), die nu voor de kardinale garde vecht (voor Kardinaal Richelieu), onder leiding van de graaf van Rochefort.

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en
geloof. Waar sta jij voor en waarom?
Ik ‘geloof’ in  ‘eer’lijkheid, wils’kracht’ en behulpzaamheid. Wie goed doet, goed ontmoet. En als je iets écht wilt, moet je er helemaal voor gaan en je uiterste best doen het voor elkaar te boksen..uhh.. zwaardvechten (maar wel zonder iemand pijn te doen;)).  

Wat is jouw favoriete scène in 3 Musketiers?
Tot nu toe is mijn favoriete scene een grote vechtscène, waarin de musketiers eerst met D'Artagnan willen duelleren, tot zij verstoord worden door Rochefort en zijn gardisten. D’Artagnan en de drie musketier hebben allemaal hun eigen vechtstijl, erg leuk om te zien en te spelen.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
In de grote ensemblescènes zoals ‘Parijs’, omdat er zó ontzettend veel te zien is als je goed kijkt; alle spelers hebben hun eigen verhaaltje.

 

Wieke Baris Sempre SerenoWieke Baris

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Via een oud klasgenoot die wist van het bestaan van Sempre en toen via de website. We waren mijn eerste jaar met 10 nieuwe leden, en die mochten allemaal blijven!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De veelzijdigheid. Je kunt zingen, dansen en acteren en dat doe ik alle drie graag.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Tot nu toe scene 5. De gevechten die we aan het instuderen zijn worden veelzijdig en zijn erg leuk om te doen!

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
D’Artangnan: open, onbevangen en ook naïef treed hij de wereld tegemoed. Wat hij tegenkomt vormt hem, je ziet hem veranderen tijdens het stuk.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het weer een spectaculaire Sempre-musical beloofd te worden en omdat we dit jaar 60 jaar bestaan!

Demi Vaartjes Sempre Sereno

Demi Vaartjes

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik heb er heel veel. Je ziet me onder andere langskomen als vriend van D’Artagnan, herbergier, zakkenroller en gardist.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot
u toe)?

In alle eerlijkheid ligt mijn grootste uitdaging dit seizoen in het uitdagen van mezelf in de verschillende ensemblerollen. Hoewel ik dit jaar geen solistenrol heb, wil ik mezelf op die manier natuurlijk wel blijven ontwikkelen!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Je mag dingen van jezelf laten zien waarvoor mensen je in het dagelijks leven heel raar zullen aankijken. Dat gecombineerd met het feit dat Sempre een hele hechte club leuke mensen is, zorgt voor heel veel plezier in het repetitieproces en in de voorstellingsweek.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Ehm... Ik denk tot nu toe ‘Geloof Me’.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens alle ensemblescènes, of dat nou een spelscène is, een vechtscène of een dansscène. Vaak gebeurt er in zulke scènes zoveel dat je ogen tekort zult komen! Let bijvoorbeeld in scènes als ‘Parijs’ en ‘Katholiek en Hugenoot’ vooral ook op het ensemble. Elke persoon vertelt zijn of haar eigen verhaal, of hij nou op de voorgrond staat of helemaal achteraan.

 

Frits Tutuarima Sempre SerenoFrits Tutuarima

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Ik ben bij Sempre Sereno gekomen via mijn musicalbuddy Tom van Hek. Samen speelden wij al 4 jaar lang bij een andere musicalvereniging. En toen we hoorden dat Sempre Parade ging doen, hebben wij ons gelijk aangemeld. En we zijn blijven hangen!

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ensemble, ik heb bewust geen auditie gedaan voor een rol. Ik geniet ervan om in het ensemble te zitten, en geen extra druk te hoeven voelen tijdens een voorstelling als je een hoofdrol zou hebben. Al die kleine rolletjes die je kan spelen maakt het ook weer interessant!

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Dans! Ik vind het tof dat ik de uitdaging krijg om te in bepaalde scènes te dansen. Tot nu toe is dat voor mij de grootste uitdaging.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Je even kunnen afsluiten van de realiteit en de kippenvelmomenten als je samen zingt.

Wat is jouw favoriete scène in 3 Muskietiers?
Tot nu toe, klinkt een beetje gek.. is 'Oorlog' mijn favoriete stuk. Ik vind het nummer en de mise-en-scène erg gaaf. Ik ben benieuwd wat Marleen er nog meer van maakt.

Viola Bennink Sempre Sereno

Viola Bennink

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Ik ben drie jaar geleden voor mijn studie in Wageningen komen wonen. Toen ik ging zoeken naar manieren om mijn musicalhobby in Wageningen voort te kunnen zetten, kwam ik al snel bij Sempre uit. Schot in de roos! Als het kan, ga ik er voorlopig niet meer weg.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
…één! Ik heb al eens eerder geschreven dat mijn favoriete rol ensemble is, omdat ik het zo prachtig vind als een ensemble als één presteert. In deze individualistische wereld, koester ik het samenzijn bij Sempre Sereno.

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Het ontdekken van mijn rol als assistent-choreografe. Deze taak is nieuw voor mij en voor de vereniging, waardoor het een spannende ontdekkingstocht is.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Dat je onwijs gek mag doen zonder dat je voor gek verklaard wordt. Als je op straat met volle overtuiging als middeleeuwse hoer met een schelle stem gaat staan zingen over kroegen op de kaaien, verklaart iedereen je voor gek. Op het podium wordt je erom geprezen!

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
James, de butler van Buckingham. Hij heeft een heel uitgesproken, humoristisch karakter. De scènes waar hij in zit zijn hilarisch. Ik weet zeker dat we van Walters versie ook erg kunnen gaan genieten.

Marjolein van der Boon Sempre Sereno

Marjolein van der Boon

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Voordat ik in wageningen kwam studeren woonde ik in Leiden, waar ik twee jaar lid ben geweest van een onwijs gezellige toneelvereniging. Ik wilde in Wageningen heel graag weer zo'n groep vinden en zo vond ik Sempre! Ik ben altijd al gek op musical geweest en nu kan ik twee van mijn favoriete bezigheden combineren: acteren en zingen!

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Het leuke aan het ensemble is dat je van alles bent! Zo ben je deel van de roddelpers in de straten van Parijs (zoals op deze foto!), dan opeens een strijdende gardist, of op jacht met de rijke adel, en dan weer een kroegganger!

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
Parijs! Het is geweldig om je in te beelden door de straten van Parijs te lopen ten tijde van de musketiers, en je omgeven te voelen door soldaten, dieven, kranten- en broodverkopers, adel en armoede, in het leven van alledag.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Tijdens de scènes waar het ensemble op toneel staat! Het is erg leuk dat hoewel je met elkaar een bepaald beeld schept van bijvoorbeeld het straatleven, of een toespraak van de koning, of het jagen op konijnen, iedereen zijn rol op een eigen manier speelt en er dus veel te zien is, ook in de individuele karakters!

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het een stuk is met humor, passie, spanning en ontroering. Veel mensen kennen natuurlijk het boek van Alexandre Dumas of een van de films die van het verhaal zijn gemaakt, maar dit is weer opnieuw een andere, hele eigen versie van het verhaal. Het gaat over eer, en glorie, en toewijding! Een romantisch beeld van vroeger tijden.

Sarina Versteeg Sempre Sereno

Sarina Versteeg

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
Diversiteit, als ensemblelid ben ik veel verschillende dingen door de musical heen. Van hoer tot soldaat, van vluchteling tot baldame, in deze musical ben ik overal en nergens.

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Doordat Imie (mijn huisgenootje) er heel erg enthousiast over was en wist dat ik ook van zingen, dansen en bij vlagen een beetje maf doen hield. Dus toen heeft ze me meegezeuld.

Één voor allen en allen voor…
...nog één whiskey in Loburg…

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
Linkshandig schermen en daar niemand echt bij neersteken…

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
In de vechtscene bij het klooster Luxembourg, Jelle en ik gaan uitgebreid demonstreren waarom de kardinale garde zo leuk is.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het een intens gave productie wordt met heel veel verschillende aspecten. Een mega gaaf decor, prachtige kleding, en vooral: Heel veel leuke, mooie, bijzondere mensen in even mooie rollen.

Mirjam van der Kraats Sempre Sereno

Mirjam van der Kraats

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Ik was tijdens de AID markt van de universiteit op zoek naar iets met muziek, toen ik de stand van Sempre tegenkwam, en ik was gelijk super enthousiast! Ik heb me daar ingeschreven, en werd het jaar erna uitgenodigd voor de repetities!

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
Een super mooi en goed eindresultaat!!

Wat is jouw grootste uitdaging in 3 Musketiers (tot nu toe)?
De grootste uitdaging is tot nu toe het instuderen van de liedjes via de mp3. Ik heb de eerste vier maanden in het buitenland gezeten, dus heb ik in het begin alles via mp3 en filmpjes moeten leren.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Dat je mag dansen, acteren en zingen tegelijk, en dat je met een groep samen toewerkt naar een eindproduct. Tijdens het jaar ontstaat er zo’n leuke band met iedereen, en je bent aan het einde trots op wat je bereikt hebt!

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Mensen moeten komen kijken omdat het een super gaaf en gevarieerd verhaal is waar je zeker in meegesleept wordt!

Pipp-Lotte Maessen Sempre Sereno

Pippi-Lotte Maessen

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
2,5 jaar geleden begon ik met studeren in Wageningen en ik was gelijk op zoek gegaan naar een plek waar ik zou kunnen blijven zingen, dansen en acteren. Toen ik hoorde van Sempre Sereno was ik helaas net te laat om mij aan te melden voor het seizoen met Legally Blonde en werd ik op de wachtlijst gezet. Vorig jaar werd ik gelukkig uitgenodigd!

Vul aan: Één voor allen en allen voor...
...Één! Musical spelen doe je samen, samen zet je iets moois neer en iedereen is daarbij net zo belangrijk. Dit is niet alleen belangrijk tijdens de voorstelling, maar zeker ook in de weg daarnaartoe, alleen dan kun je echt iets moois maken. :)

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Wat eigenlijk niet? Bij musical wordt je zowel theatraal als muzikaal uitgedaagd. Tijdens het spelen kun je alles uit je eigen leven loslaten en in de huid stappen van een totaal ander figuur, dat vind ik vaak erg ontspannend. Niks is te gek! En het samen zingen roept zo'n fijn gevoel op, waarin ik helemaal op kan gaan!

Sanne Muller Sempre Sereno

Sanne Muller

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
In de zomer voor het jaar dat ik bij Sempre kwam had ik eindelijk een keer ‘musicalvereniging Wageningen’ ingetypt op Google, en zo heb ik Sempre gevonden. Na Jaren op zoek te zijn geweest! Het was zo dichtbij, maar ook zo ver weg… ;)

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik ben lid van het ensemble. Wij vullen alle scènes op zodat de hoofdrollen een plaats hebben om in te spelen, om mee te spelen, en om alles bij elkaar te brengen. Met alleen hoofdrollen kom je er niet.

Vul aan: Één voor allen en allen voor...
...de vereniging! Alleen met de hulp van iedereen kunnen we de fantastische show maken die elk jaar weer op het podium staat.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
De saamhorigheid en de combinatie van zang, spel, en dans.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
3 Musketiers is een stuk met een diverse cast, met rollen waarin iedereen wel iemand kan vinden waarmee ze zich kunnen relateren. En iedereen is geweldig: we geven ons voor 150% en dat maakt dat een stuk straalt, wat er ook gespeeld wordt!

Yvonne Sijssens

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
Begrip. We hebben maar één leven te leven, en de enige manier om daar het meeste uit te halen is door naar elkaar te luisteren en elkaars verhaal te begrijpen. Er is al genoeg oorlog en onbegrip in de wereld, maar als je alleen al in je eigen kleine omgeving barmhartiger kan zijn, kun je de wereld mooier achterlaten dan hij was toen je begon.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...een geweldige voorstelling!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Je bent bij Sempre altijd onderdeel van een groter geheel. Het is prachtig om te zien hoe zo'n project helemaal bij elkaar komt, hoe mensen elkaar helpen en aanvullen, en het eindresultaat is altijd weer beter dan ik aan 't begin kan voorstellen. Het is een eer om met zoveel talent op de planken te mogen staan.

Wat vind je het leukste personage in 3 Musketiers en waarom?
Milady. Prachtig gespeeld door Cleo Smits, is Milady een divers karakter. Soms is ze hooghartig, maar soms toont ze ook begrip. Ze is geniepig en weet mensen naar haar hand te zetten, maar tegelijkertijd is ze ook ontzettend kwetsbaar. Daarnaast heeft Cleo een dijk van een stem waar ik gemakkelijk de hele voorstelling naar zou kunnen luisteren. Heerlijk!

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Vechtscénes. Alleen al voor de ontzettend complexe vechtchoreografieën die Jessica heeft bedacht, moet het publiek eigenlijk twee keer komen. Als de drie musketiers vechten doen ze dat ieder met hun eigen stijl, en je komt ogen tekort om alle nuances mee te krijgen. Ze weet de aandacht goed te leiden naar de belangrijkste vechters, maar ondertussen staat de rest van het toneel ook nog steeds voor hun leven te schermen. Het wordt echt prachtig!

Marleen van der Loo Sempre Sereno

Marleen van der Loo

3 Musketiers omvat een aantal verschillende verhalen. Ik denk dat ikzelf het verhaal van D’Artagnan het mooiste vindt: het verhaal van een jongeman die volwassen wordt en het leven leert kennen in al zijn facetten: mooi en afschuwelijk. We zien D’Artagnan letterlijk opgroeien: hij leert liefde en vriendschappen kennen en ontdekt wat trouw inhoudt: trouw aan jezelf, maar ook aan een ander en soms aan een hoger doel. Het gaat voor hem ook over het achterna gaan van dromen. Dit alles leert hij door zijn drie ‘sub-vaders’, Athos, Porthos en Aramis die gedrieën zijn ideale vader vormen. Dat dit verhaal zich afspeelt tegen de achtergrond van alle politieke gebeurtenissen, vind ik heel mooi. Maar het allermooiste, en waar je als publiek het meeste in meegaat, is zijn ontdekking van ware liefde, vriendschap en trouw.

Richard Fitzhugh Sempre Sereno

Richard FitzHugh

3 Musketiers is een groot spektakel. Het is leuk vanwege de combinatie van geweldige muziek, ensemblewerk, prachtige ballads, gevechten, spel en dans. Dit stuk haalt alles uit iedereen; dat is heel mooi. Daarnaast hebben we dit jaar een groot orkest; het grootste orkest waarmee ik ooit binnen Sempre Sereno heb gewerkt. Dat geeft het massale geluid dat we nodig hebben voor nummers als ‘Geloof me’ en eigenlijk het hele verhaal!

Elske Ploeg Sempre Sereno

Elske Ploeg

 

Jessica de Bel

Jacqueline Janssen Sempre Sereno

Jacqueline Janssen

 

Annemieke Bordes Sempre SerenoAnnemieke Bordes

Eric Vis Sempre Sereno

Eric Vis

De drie musketiers Athos, Porthos en Aramis staan respectievelijk voor eer, kracht en geloof. Waar sta jij voor en waarom?
Moeilijk kiezen, ik hou van nuance, van alles een beetje dus.

Hoe ben je bij Sempre Sereno beland?
Begin jaren ‘90 is mijn moeder lid geworden, ik ging altijd kijken. Op het podium staan leek me behoorlijk eng. Uiteindelijk heb ik de sprong toch gewaagd en heb 10 jaar meegespeeld. Nu ben ik alleen achter de schermen actief. Onder andere als bestuurslid.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...Wageningen. Ik woon hier al heel lang en vind het leuk. Ik vind het heel bijzonder dat de gemeente Wageningen cultuur zo stimuleert.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Musical is een totaalpakket. Heel veel disciplines worden samengebracht voor een totaalbeleving. Het is heel toegankelijk, heel leuk en afwisselend intensief, indrukwekkend, hilarisch, spannend, pijnlijk, etc.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Om heel veel redenen. Gewoon om ons te zien. Vanwege het stuk. Om verrast te worden. Voor een leuke avond uit. Voor het naborrelen.

Remco Hendriksen Sempre Sereno

Remco Hendriksen

 

Thieme WelsThieme Wels Sempre Sereno

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
In 2010 werd ik door orkestcoördinator Remco gevraagd of ik wilde meedoen met de musical Damn Yankees, sindsdien ben ik niet meer vertrokken. Helaas kon ik in 2013 en 2014 niet meespelen in het orkest, omdat er geen percussiepartijen waren. Gelukkig kon ik de vereniging achter de schermen blijven helpen met onder andere het digitale programmaboekje. Sinds 2016 ben ik ook orkestcoördinator en sinds dit jaar doe ik dat samen met mijn vriendin Maaike van Saane.

Welke instrumenten bespeel je in 3 Musketiers?
Even snel geteld kom ik op ongeveer 20 verschillende slagwerkinstrumenten. Van triangel tot trommel en van pauken tot elektronische xylofoon. Vooral deze laatste – een Malletkat om precies te zijn – is nieuw. Via dit apparaat kan ik verschillende instrumenten bespelen op één apparaat, waardoor ik minder ruimte nodig heb.

Vul aan: Eén voor allen en allen voor…
de complete productie! Er komt zoveel meer bij kijken dan wat de mensen in de zaal zien. Samen met iedereen die voor én achter de schermen erbij betrokken is, maken we er een mooie productie van.

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
Op het goede moment het juiste instrument bespelen én de juiste geluidjes selecteren. Doordat ik meerdere elektronische instrumenten bespeel, moet ik er dus voor zorgen dat de juiste ‘samples’ geselecteerd zijn. In alle hectiek moet ik dat dus niet vergeten

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
Het nummer ‘Ik ben een vrouw’ vind ik erg mooi, omdat het steeds voor kippenvel zorgt.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat we geweldige spelers én geweldig orkest hebben. Dit jaar zelfs een extra groot orkest van maar liefst 16 muzikanten! Hoewel ik en mijn collega muzikanten niet te zien zijn, zijn we wel goed te horen. Dat in combinatie met zang, spel en dans maakt het een geweldige show!

Ineke Aalderink Sempre Sereno

Ineke Aalderink

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
Mijn dochter Maaike (dwarsfluit) en haar vriend Thieme (percussie) hebben al wat meer jaren meegedaan. Inmiddels kende ik ook Remco Hendriksen (drums), via de Harmonie in Ede waar we allebei in speelden. Toen bij het samenstellen van het orkest voor The Wild Party bleek dat er meer saxen nodig waren, werd ik gevraagd. Daarna heb ik ook in het orkest van Legally Blonde gespeeld.

Welke instrumenten speel je in 3 Musketiers?
In deze musical speel ik altsax, tenorsax en baritonsax.  Voordat ik meedeed aan The Wild Party had ik nooit baritonsax gespeeld. Maar omdat de grepen hetzelfde zijn als van de andere saxen, is dat snel te leren.

Vul aan: Één voor allen en allen voor
... Sempre. Met z´n allen proberen we om er weer een leuke voorstelling van te maken!

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
Richard (dirigent) schrijft de stukken voor deze musical en soms bedenkt hij dat er in één stuk tussen drie saxen gewisseld moet worden. En dan heb je vaak ook nog weinig tijd hiervoor. Tot nu toe valt het bij deze musical nog mee. Alleen in het nummer ‘Parijs’ moet ik wisselen tussen de drie saxen.

Wanneer moet het publiek extra op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
De muziek in deze musical is erg mooi, dus ze moeten tijdens het hele stuk goed luisteren. We zijn jammer genoeg dit keer niet te zien, dus na afloop zou een extra groot applaus fijn zijn!

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
We hebben nog niet alle nummers ontvangen, maar tot nu toe vind ik ‘Mannen’ een leuk nummer. Ik ben benieuwd hoe dit samen met het ensemble en de solisten gaat klinken. Maar wachten tot het eerste repetitieweekend dus.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat het een leuke musical is! Er gebeurt veel op het toneel en de muziek is erg mooi. We hebben dit jaar weer een groot orkest met goede muzikanten. En het verhaal is, over het algemeen, ook vrolijk, dus de kinderen kunnen ook weer komen kijken. Kom kijken en oordeel zelf of ik de waarheid heb gesproken!

Almer van Belzen Sempre Sereno

Almer van Belzen

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
In 1998 kwam ik voor mijn studie naar Wageningen en zocht ik naar een muziekgezelschap om hier mijn hobby voort te zetten. Door een collega kreeg ik De Harmonie en Sempre Sereno in het vizier. Bij Sempre kwam ik op de wachtlijst en werd uiteindelijk benaderd voor de productie Woman of the Year (2001). Dit was mijn eerste deelname en sindsdien ben ik niet meer weggeweest. In de loop van alle jaren heb ik naast klarinet als hoofdinstrument inmiddels de complete reedsectie aangeleerd en daarnaast een midi windcontroller leren spelen waardoor elke gewenste toevoeging in het orkest in principe ingevuld kan worden.

Welke instrumenten bespeel je in 3 Musketiers?
In 3 Musketiers speel ik bes- en basklarinet, alt- en sopraansax, en hobo.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
... allen (om de groepsdynamiek hoog te houden)

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
‘Constance’.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
Vooral tussen aanvang en slot.

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
Ik heb niet een heel uitgesproken favoriet, maar als ik u dan toch moet kiezen dan zou het zomaar ‘Oh Heer’ kunnen zijn, vanwege het grote contrast met de rest. Een rustmoment in een mooie, muzikale, religieuze voorstelling.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Vermoedelijk wordt dit een energieke show met een goed te volgen verhaal en met toegankelijke muziek. Maar op dit moment bestaat dat beeld alleen in de gedachten van enkelen. Een bezoek aan 3 Musketiers is sowieso garantie voor een goede avond entertainment vanwege de Sempre hoogwaardige kwaliteit van Sempre's producties.

Maaike van Saane Sempre Sereno

Maaike van Saane

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
Een paar jaar geleden speelde Remco Hendriksen, de toenmalige orkestcoördinator, mee in het CLV-orkest. Ik speel daar ook in en hij vroeg of ik wilde meespelen in het orkest van de musical Evita. Daarna heb ik ook gespeeld in The Wild Party en Legally Blonde. 3 Musketiers is dus mijn vierde productie. En sinds dit jaar ben ik orkestcoördinator samen met mijn vriend Thieme Wels.

Welke instrumenten bespeel je in 3 Musketiers?
In 3 Musketiers speel ik dwarsfluit, piccolo en tenorblokfluit.

Vul aan: Eén voor allen en allen voor…
de show! Samen maken we er een mooie voorstelling van.

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
Dat is het nummer ‘Mannen’, omdat ik daarin een moderne techniek moet gebruiken om een apart geluid uit mijn dwarsfluit te krijgen. Dat is een flinke uitdaging.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
De hele voorstelling natuurlijk, maar vooral tijdens de vechtscènes is het orkest goed te horen.

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
Tot nu toe is het nummer ‘Ik ben een vrouw’ mijn favoriet, omdat daar hele mooie dwarsfluitlijntjes in zitten en ook de rest van het orkest dan mooie partijen heeft.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Dit jaar hebben we een extra groot orkest samengesteld, van maar liefst 16 muzikanten! De show is in de grote zaal van Theater Junushoff en daarom zijn we helaas niet te zien, maar we zijn natuurlijk wel te horen. 3 Musketiers is een spannende en mooie musical die je niet mag missen! Kom dus kijken en luisteren!

Martijn van den Heuvel

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
De eerste musical die ik met Sempre Sereno heb gedaan was Legally Blonde, twee jaar geleden. Ik ben toen via Maaike en Thieme in het orkest terecht gekomen.

Welk(e) instrument(en) bespeel je in 3 Musketiers?
Trombone en bastrombone.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
jou.

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
De hele score zit vol met lastige maatsoorten en keychanges.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
De hele voorstelling natuurlijk!

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
De Jacht.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat we weer een hele vette show gaan neerzetten!

Karin Molenveld

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
Via Sempre-lid Maarten van der Zee. Hij is een collega en kamergenoot van mij. Ik heb Maarten diverse keren zien optreden en aangegeven dat als er een keer een plekje vrij was in het orkest... Evita is de eerste productie waarin ik heb meegespeeld. Dat was heel spannend met de dirigentenwissel op het einde, maar het was wel een superleuk orkest! Parade vorig jaar was superzwaar en spannend omdat we "in het zicht" zaten. Dit jaar zijn we niet te zien en spelen we maar één show per avond.

Welk instrument  bespeel je in 3 Musketiers?
Hoorn, met her en der gebruik van verschillende dempers zodat het niet overal hetzelfde klinkt.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
de muziek!

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
De laatste noot, maar zover zijn we nog niet met repeteren ;-)

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
Geen speciaal moment, je hoort het orkest toch wel... Gewoon genieten en kijken naar de show.

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
Ik ken de hele show nog niet. Tot nu toe vind ik Parijs het leukst. Richard vult her en der wat teksten in tijdens de repetitie en die zijn erg lollig.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat de shows van Sempre altijd super zijn!!

Arjan Lamaker Sempre Sereno

Arjan Lamaker

 

Hermen Peeters Sempre Sereno

Hermen Peeters

 

Hettie van Nes Sempre Sereno

Hettie van Nes

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
De altiste van het kwartet waar ik nu alweer zeventien jaar geleden in speelde vertelde dat er voor de Phantom nog strijkers werden gezocht. Ik had geen idee wat het eigenlijk was maar ik deed graag wat nieuws, en daarom besloot ik om me aan te melden. Ik mocht meedoen en het genoegen was kennelijk wederzijds, want sindsdien ben ik van de partij als er strijkers in de partituur staan.

Welk instrument bespeel je in 3 Musketiers?
Cello. Een veelzijdig instrument waar je je handen vol aan hebt.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
...één!

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
Richard (de dirigent) heeft voor deze voorstelling zelf de strijkerspartijen geschreven. Hij heeft vorig jaar bij Parade goed opgelet waar we goed in zijn en dat is te merken aan de partijtjes die we gekregen hebben. Ik mag de cello regelmatig fijn laten zingen. De uitdaging is natuurlijk om dat altijd ondersteunend aan de echte zang te laten zijn, zodat die kan schitteren.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
De muziek is dienend voor het spektakel op het toneel. Het mooiste is als het publiek naderhand zegt dat het helemaal niet op de muziek heeft gelet. Dan heeft het orkest goed gespeeld.

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
‘Katholiek en Hugenoot’. Ik denk omdat ik zelf kind ben van een katholiek en een hugenoot. Daarom moet ik steeds een beetje grinniken om de tekst van dit liedje.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Een schitterende jubileumvoorstelling, in de grote zaal, met een groot orkest... dat mag je niet missen!

Henk Hoogendoorn Sempre Sereno

Henk Hoogendoorn

 

Jordi Pels Sempre Sereno

Jordi Pels

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
Ik ben tijdens de productie Legally Blonde (2014) via toetsenist Sjoerd bij Sempre Sereno terechtgekomen. In Parade (2015) zat helaas geen gitaarpartij, maar nu mag ik weer meedoen!

Welk(e) instrument(en) bespeel je in 3 Musketiers?
Gitaar.

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
één gitaar! (Oké, plus een akoestische...) Dit in plaats van de 7 gitaren die ik bij Legally Blonde gebruikte.

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
Waarschijnlijk 'De Jacht', vanwege de vreemde akkoordgrepen. Bij het schrijven daarvan is er volgens mij geen rekening gehouden met de anatomie van de menselijke hand.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
Tijdens het nummer ‘Niet Van Steen’, dat vol zit met gekke, elkaar in hoog tempo afwisselende maatsoorten. Probeer dat nummer maar eens mee te klappen/tellen!

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
Het nummer 'Mannen', en de Finale van de eerste akte. Daar zitten gitaarriffs in die niet zouden misstaan in nummers van Black Sabbath. Erg leuk en verrassend om zulke partijen tegen te komen in een musical.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat Sempre Sereno elk jaar opnieuw bewijst op een geheel eigen manier een geweldig leuke en ontroerende show neer te kunnen zetten. En omdat dirigent Richard zijn orkest altijd op scherp zet en de bestaande partijen nóg mooier maakt met schitterende eigen arrangementen.

Simon Luijsterburg Sempre Sereno

Simon Luijsterburg

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
Ik speelde een tijd met Remco Hendriksen (de drummer van Sempre) in een bandje. Hij heeft me in het jaar van Evita in 2012 bij Sempre gehaald. Sindsdien speel ik elk jaar mee.

Welke instrumenten bespeel je in 3 Musketiers?
Ik speel de pianopartij en een paar stukken klavecimbel en accordeon (op keys).

Vul aan: Één voor allen en allen voor…
…een supermooie show!

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
Het stuk ‘Parijs’ heeft in het laatste deel een hoge nootdichtheid en daarnaast zitten er flinke sprongen in die de handen moeten maken.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
Op de fijne uithalen van de blazerssectie op diverse momenten in het stuk.

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
‘Constance’ is een heerlijk nummer waarin het hele orkest los kan. ‘Niet van steen’ heeft de fijnste maatsoortwisselingen.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Vanwege de spectaculaire show en met name de fantastische live muziek gespeeld door de 16-koppige band natuurlijk!

Sjoerd Hulshof Sempre Sereno

Sjoerd Hulshof 

Hoe ben je bij het orkest van Sempre Sereno beland?
Nadat ik had meegespeeld in de productie 'Aïda' in 2010 bij het Brabants Muziek Theater viel ik in het bekende zwarte gat. Ik ben toen het internet gaan afzoeken voor een nieuwe productie, waarna ik bij Sempres Evita uitkwam.

Welk(e) instrument(en) bespeel je in 3 Musketiers?
Ik speel toetsen, hetgeen betekent dat ik zo'n 50 verschillende instrumenten bespeel, van piano tot hobo haha.

Één voor allen en allen…
vooruit! Op naar de Junushof!

Wat is voor jou de grootste muzikale uitdaging in het stuk?
De vele clavecimbel-riedeltjes in de up-tempo stukken die door Richard nog eens een tikkeltje extra worden opgevoerd.

Wanneer moet het publiek extra goed op het orkest letten tijdens de voorstellingen?
Ik denk dat de muzikale begeleiding bij de verschillende gevechten heel interessant is om extra goed naar te luisteren :)

Welk nummer in 3 Musketiers is jouw favoriet?
Tot nu toe 'Parijs' vanwege de heerlijke flow en de vele uitdagende passages.

Waarom moeten mensen naar 3 Musketiers komen kijken?
Omdat dat de enige optie is. Het is een Sempre-productie!

Rolinde Zieverink