Frits als Ezel naar de AMA’s: een interview

Frits Tutuarima schitterde vorig seizoen in de hoofdrol van ‘Ezel’ in de musical Shrek. Super trots zijn wij dat hij voor deze rol is genomineerd voor een amateur musical award (AMA). Wij spraken Frits over zijn rol, de AMA’s en zijn tomeloze betrokkenheid bij onze vereniging.

Hoe voelt het om genomineerd te zijn voor een Amateur Musical Award?
“Het is een hele eer! Zeker als je een jaar zo hard heb gewerkt voor een rol. Hoe gaaf is het dan dat dat erkend wordt? En dan mag je ook nog een keer optreden in die rol die je héél leuk vindt om te doen.”

Wat was er zo leuk aan de rol van ezel?
“Na een aantal jaren heel serieuze musicals te hebben gespeeld, is het sowieso fijn om een keer over trollen en heksen te zingen. En dan mocht ik ook nog één van de hoofdrollen spelen. Een rol die best wel goed bij mij past. En dat heb ik volgens mij ook wel kunnen laten zien.”

Er zit dus veel ‘Frits’ in Ezel?
“Merel, mijn vriendin, zei van wel. Natuurlijk is het honderd keer uitvergroot. Maar eigenlijk staat Frits gewoon op het podium. Ik heb een mix gemaakt van alle karaktereigenschappen die ik bezit, maar dan als vierjarig kind.”

Was het zoeken naar de invulling van je rol?
“Ik heb even moeten zoeken, maar ik had hem al relatief snel te pakken hoor! Met dank natuurlijk aan de fijne regie van Marleen van der Loo en Cleo Smits. En het hebben van fijne medespelers helpt natuurlijk ook erg mee.”

Hoe waren de eerste repetities van de AMA’s?
“Dat was echt heel leuk! Samen met Merel ben ik naar Stage Entertainment in Amsterdam gegaan. Ik zit samen met de andere genomineerden voor mijn categorie in een medley. Delen daarvan komen uit de musical Shrek, dus dat kende ik natuurlijk al. Met de muzikaal leider van de AMA’s hebben we een aantal kleine zaken lekker aangescherpt. Ik heb hele fijne medegenomineerden (we zaten meteen met elkaar in een whatsappgroep) waaronder een andere Ezel (uit een andere versie van Shrek). Fijn dat we meteen zo’n klik hadden. En daarna zijn we nog lekker bezig geweest met de regisseur van de AMA’s. Sommige teksten zijn wat aangepast en vragen daarom ook om een andere emotie. Maar het gros is gewoon herkenbaar voor mij. Hooguit zing ik nu af en toe een regeltje dat oorspronkelijk door Shrek werd gezongen. Maar de muzikaal leider van Sempre, Richard Fitzhugh, was zo lief acuut de oefen-mp3 van Shrek te sturen, dus ik was goed voorbereid!”

Kijk je er naar uit?
“In het begin was ik best een beetje zenuwachtig, maar nu heb ik er vooral heel veel zin in. Het is toch een beetje de bekroning op ons harde werken. We zijn de eerste act van de avond, en mogen meteen de toon zetten. Echt een supergrote eer. Het is super gezellig en van concurrentie is geen sprake. We gaan er met elkaar een fijn feestje van maken! We zien vanzelf wel wie er wint.”

Hoe schat je je eigen kansen in?
“De groep genomineerden is echt super aan elkaar gewaagd. Het is oprecht een hele eer dat ik genomineerd ben, want er zijn dit jaar heel veel steengoede musicals ingestuurd. Dus dat ik ertussen zit is al meer dan eer genoeg. Het maakt dus echt niet uit wie er wint. Wat gewoon heel leuk is dat ik nog een keertje Ezel mag spelen. Want ik mis hem wel hoor!”

En 2018 was niet een echt rustig jaar voor je!
“Ja, dat klopt. Een mooi, maar ook druk jaar. Ik heb mijn eerste film geregisseerd: Julia. Ik had absoluut niet verwacht dat ik deze film nog in 2018 zou afronden, dus hoe gaaf was het dat deze vorige maand groots in première is gegaan! En ik zit in het bestuur bij een andere musicalvereniging (MusicalMakers). Ik speel ook nog zelf bij Uit de Qunst. Het was echt een supermooi jaar. Het was soms even stressen en heel veel heen en weer racen om overal op tijd te zijn. Het spelen van Ezel in Shrek was echt wel een kers op de taart. Fijne reacties gehad en het was het allemaal waard!”

En dan ben je ook nog één van onze PR-helden!
“Om precies te zijn: bij MusicalMakers ben ik voorzitter van de PR. En bij Sempre Sereno ben ik mede verantwoordelijk voor o.a. de vlogs (donkey talk), posters en alle visuals en videocontent (met dit jaar Thieme en Arie).”

En dit seizoen?
“Voor 2020 staan er weer grootse plannen op de planning, dus dit jaar geniet ik vooral. Veel hobby’s zijn afgelopen tijd serieus werk geworden. En ik heb gewoon een uitlaatklep nodig. Dus eerst dacht ik een jaartje niet mee te spelen met Sempre Sereno. Maar ik heb gewoon een plek nodig waar ik ook niet aan werk hoef te denken en kan genieten van de hobby. En daar heb ik absoluut geen spijt van. Ik kan ‘s maandags gewoon vanuit Nijmegen naar Wageningen rijden en lekker met gedachten op nul zingen, dansen en spelen. Uitgezonderd van vorig jaar, heb ik bij Sempre Sereno altijd in het ensemble gespeeld en dat is zalig. De druk van de hoofdrol vind ik nooit heel fijn. Bij Shrek was dat wel wat anders, omdat ik voelde dat we heel goed voorbereid waren en dat mijn tegenspelers mij konden dragen (en andersom ook). Dit jaar had ik gewoon minder zin om weer een hoofdrol te dragen voor een vereniging. Ensemble is gewoon genieten!”

Sempre Sereno gaat komende maandag Frits ondersteunen tijdens de Amateur Musical Awards 2018 vanuit de zaal van het Nieuwe Luxor Theater. Volg onze online kanalen voor meer informatie over live streaming van dit geweldige evenement. Van 22 t/m 25 mei 2019 is Frits weer te bewonderen in de musical Side Show. Meer informatie hierover (en de start van de kaartverkoop) t.z.t. op onze online kanalen:

Auteur: admin

Deel dit bericht op