Hilde op de AMA’s

Onze Hilde de Kok heeft een topjaar. Ze was genomineerd bij de Amateur Musical Awards in de categorie beste vrouwelijk bijrol en mocht daarom tijdens de galashow in theater Carré een optreden geven. Hilde is recent afgestudeerd, heeft sinds kort een baan en wordt deze december 25 jaar. Vanaf dit seizoen is ze gestart met een deeltijd musicalopleiding op de vrijdagavond en volgend jaar staat ze als Draak in onze musical Shrek de sterren van de hemel te spelen en te zingen. We hielden een interview met deze topper, omdat de hele vereniging heel trots op haar is!

Over Sempre
“Toen ik in Wageningen ging studeren was ik op zoek naar een leuke musicalclub. Omdat er simpelweg maar één musicalvereniging in Wageningen is kwam ik direct in aanraking met Sempre Sereno. Daar heb ik echt nooit spijt van gehad. Vanaf het allereerste moment voelde ik mij bij deze vereniging op mijn gemak. Ik heb afgelopen jaren volop de ruimte gekregen om te groeien en mezelf te ontwikkelen op het gebied van dans, spel en zang. Maar wat me vooral aan Sempre bind (en waarvoor ik wekelijks vanuit Utrecht kom aanrijden)  is de fijne club gedreven mensen waarmee we ieder seizoen weer een prachtige show neerzetten. Daarom ben ik voorlopig nog niet weg.”

De Amateur Musical Awards
“Mijn eerste jaar bij Sempre was het jaar dat we Urinetown speelden. Toevallig was dat ook het eerste jaar waarin de Amateur Musical Awards werden uitgereikt. En wat vielen wij dat jaar meteen met onze neus in de boter! We mochten op het podium van het Theater DeLaMar een stukje Urinetown (her)opvoeren en wonnen die avond ook nog de award voor beste regie (Panda van Proosdij). Het was wat je noemt ‘een supertoffe ervaring’. We dachten allemaal dat we nooit meer zo’n gave productie of zo’n vet seizoen zouden krijgen. Achteraf natuurlijk onzin: er zou nog heel veel leuks en moois komen.”

Legally Blonde
“Het jaar na Urinetown speelden wij The Wild Party. Dat jaar waren er problemen met de rechten van de video-opnames voor de Amateur Musical Awards en ging het hele circus niet door. Na The Wild Party speelden we Legally Blonde. Ik mocht dat jaar de rol van Elle Woods spelen; een geweldige uitdaging. Ook dat jaar kwamen er géén Amateur Musical Awards. En ja, dat was natuurlijk best jammer en een beetje zuur voor ons allemaal. Aan de andere kant: het was een geweldig seizoen met hele mooie feedback en heel veel plezier.  De nominatie dit jaar voelt daarom best een beetje als “alsnog de kers op de taart”. Stiekem maakte mijn hart heus wel een sprongetje.”

Repetities
“Het blijft kicken om met alle amateur musicalspelers van heel Nederland samen te komen en ergens de schouders onder te zetten. Er is absoluut geen sprake van concurrentie: iedereen doet gewoon zijn stinkende best om er een hele mooie avond van te maken. En iedereen realiseert zich natuurlijk dat de nominatie op zich al een prijs is. Hoe gaaf is het dit jaar dat we op het toneel van Koninklijk Theater Carré mochten staan?”

En Carré dus
“Jip, ik mocht de planken van het koninklijke Carré op voor een medley met de andere vier genomineerden. In medley zong ik wat verschillende stukjes van nummers uit de Sempre Sereno jubileumshow 3 Musketiers. Maar zonder de hele groep was ik nooit genomineerd: het spelen van een musical is en blijft een groepsprestatie. Ik had de nominatie echt niet verwacht.”

De Amateur Musical Awards“De Amateur Musical Awards waren echt heel gaaf en bijzonder. Als ik het in een één woord zou moeten beschrijven dan is dat ‘overweldigend’. De dag van de awards bestaat vooral uit veel wachten. Het is een ontzettend grote organisatie waar veel mensen aan mee doen. ‘s Ochtends krijgt iedereen al een zender, daarna was er een soundcheck en de rest van de dag hebben we vooral op de show gewacht. We deelden met de genomineerden een kleedkamer en dat was erg gezellig. Emma Schillings, onze make-up en hair artist, was er ook om gezelschap te houden en zo nu en dan kwamen er BN’ers binnen die een prijs gingen uitreiken en nog make-up nodig hadden. Het allerbijzonderste aan de dag waren de momenten op het podium. Toen we op kwamen tijdens het openingsnummer hoorde je de muziek bijna niet meer omdat het publiek zoveel lawaai maakte! Toen we na ons optreden met zijn vijven op het podium stonden waren we zo trots op elkaar. Supervet. Naderhand had ik tranen in mijn ogen van de reacties van iedereen. Ik had mezelf voorgenomen om te genieten en dat is echt gelukt.”

Topjaar
“Dit jaar spelen we bij Sempre Sereno de musical Shrek. Ik mag de rol van Draak vertolken. Ik heb er erg veel zin in. Een pittige, sexy vrouw met ook wel ergens ballen en heel veel vuur. Plus natuurlijk een prachtig soul zangnummer. En ik ben dit jaar aangenomen op de ‘MusicAllFactory’ in Tilburg.  Verder ben ik dit jaar afgestudeerd en recent begonnen aan mijn eerste baan. Heel veel leuks dus waar ik me graag in vastbijt.

Tenslotte word ik deze december een kwart eeuw! Al met al: 2017 was een absoluut knaljaar!”

Auteur: admin

Deel dit bericht op