Interview met Pippi-Lotte en Justine: onze eigen Daisy en Violet Hilton

Pippi-Lotte en Justine zijn de gezichten van de nieuwe productie Side Show, die 22 tot en met 25 mei 2019 wordt opgevoerd. Hier een interview met deze hoofdrolspelers, die dit jaar wel érg intensief met elkaar samenwerken…

Stel jezelf eens even voor, en wat doe je in het dagelijks leven?
Justine: Ik ben Justine Buijserd, ik ben 20 jaar en woon in Wageningen. Ik ben tweedejaars student Biologie aan de Wageningen Universiteit.  

Pippi-Lotte: En ik ben Pippi-Lotte Maessen, ik ben 22 jaar, studeer nu Levensmiddelentechnologie, ook in Wageningen aan de universiteit. Ik ben nu in het eerste jaar van mijn master bezig.

En dan hebben jullie allebei een hobby die jullie delen: musical spelen. Wat hebben jullie gedaan tot nu toe bij Sempre Sereno?
Justine: Dit is nu mijn derde jaar bij Sempre. Bij de 3 Musketiers zat ik in het ensemble, bij Shrek was ik één van de drie blinde muizen en nu speel ik Violet Hilton, één van de tweeling. Dit is mijn eerste grote rol.

Pippi-Lotte: Bij mij is het mijn vierde jaar, al weer. Mijn eerste voorstelling was Parade, waar we ook in de kleine zaal speelden. En daarna hebben we allebei meegespeeld met 3 Musketiers en Shrek. In Shrek mocht ik de menselijke versie van Fiona spelen. Mijn eerste grote rol en het was echt heel gaaf!

En je had meteen een prijs te pakken: de Pia Douwes Special Talent Award!
Pippi-Lotte: Ja, ook dat. Nog steeds klinkt het alsof het over iemand anders gaat. Nee klopt, het was echt een grote verrassing en ik vind het nog steeds echt cool.

Jullie zijn nu de leading ladies van onze komende show. Wie is wie en kun je je rol omschrijven?
Pippi-Lotte: We zitten met z’n tweeën als Siamese tweeling in een Side Show, een show met allemaal freaks. Ik speel Daisy Hilton. Zij ambieert het worden van een ster op Broadway, is niet bang om haar mening te geven en vindt het bovendien erg leuk om mensen een beetje te shockeren.

Justine: Ik speel Violet Hilton, een hopeloze romanticus. Zij wil het liefst een veilig thuis met een gezinnetje, het hele ‘huisje, boompje, beestje’. Daarin is zij heel anders dan Daisy, want ze hoeft eigenlijk helemaal niet beroemd te worden. Dit zorgt dan ook voor meningsverschillen tussen de tweeling.

Pippi-Lotte: We hebben allebei ons eigen ideaalbeeld, en die zijn ook wel echt verschillend.

En hoe zijn jullie persoonlijk verschillend in het echt? Lijk je op je karakter?
Pippi-Lotte: Ik heb toch wel het gevoel dat ik dichter bij Violet sta, vooral omdat Daisy echt niet bang is voor alles wat ze zegt en wil. Ze durft haar mond gewoon altijd zo open te trekken en ik denk dat ik in het dagelijks leven toch wel een beetje bangig ben af en toe. Dus dat is een uitdaging, die erg leuk is: lekker mezelf even loslaten. Misschien ook wel eens de dingen doen die ik eigenlijk stiekem zou willen doen.

Justine: Ik moet heel gevoelig kunnen spelen en dat vind ik eigenlijk heel eng. Want in het dagelijks leven lach je, ook al klinkt dat een beetje zielig, je verdriet een beetje weg. Op het toneel moet ik dat gewoon laten zien en zingen met veel emotie. Dat vind ik best wel spannend.

Dat klinkt naakt! Meteen voor je eerste hoofdrol alles moeten geven? Justine: Ja, maar dat is aan de andere kant ook heel leuk aan theater spelen. Ik merk tijdens het repetitieproces dat het zo’n uitdaging is en dat maakt het proces zo leuk. En dat het ook zo goed voelt, als het dan gaat zoals je wilt. Dat vind ik vooral het leukste aan de rol.

Pippi-Lotte: Het is zeker een uitdaging, ook met alle nummers die we zullen zingen. Op een gegeven moment heb je wel drie nummers achter elkaar dat je non-stop aan het zingen bent. Het is wel super leuk om te doen, ook met elkaar. Als ik zenuwachtig ben, zeg ik steeds tegen Justine dat ik echt blij ben dat we het samen allemaal doormaken. Dat je niet de enige bent, maar allebei precies hetzelfde doet.  

Justine: Ja, het is echt een voordeel en ik ben ook heel erg blij dat deze rol met jou mag spelen.

Stiekem hebben jullie ook wel een beetje steun aan elkaar?
Tegelijk: Heel erg veel!

Justine: Ja, als je het even niet weet, weet de ander het weer.

Pippi-Lotte: We zien elkaar eigenlijk ook nog best wel veel buiten de repetities. We gaan meestal ook samen eten voordat we hierheen gaan en dat is ook wel fijn om een beetje binding te krijgen (haha).

Wat kunnen mensen verwachten van Side Show?
Justine: Het gaat alle kanten op. Het stuk is gevuld met humor maar is zeker ook best een tikkeltje zwaar op sommige momenten.

Pippi-Lotte: Het is ook wel leuk dat het zoiets anders is dan wat we vorig jaar hebben gedaan. Dat was een familievoorstelling en dat is bij deze show wel wat anders. We vertellen hier het waargebeurde verhaal van twee meisjes, en dat maakt het best wel bijzonder. Daarnaast is het ook gewoon heel interessant hoe hun situatie was, met al die freaks. Allerlei types komen in deze musical voorbij.

Justine: De tweeling heeft hele mooie maar ook hele heftige momenten meegemaakt. De steun die ze aan elkaar hebben, ook al zijn ze zo verschillend, maakt het tot een prachtig verhaal.

Het is geen familievoorstelling maar een voorstelling met een heleboel freaks en een lach en een traan. In hoeverre leidt het jullie af als er vreemde figuren om jullie heen lopen? Hoe uitdagend is dat?
Pippi-Lotte: De freaks op zich zijn gewoon wel heel leuk. Het is natuurlijk hilarisch om soms te zien hoe mensen moeten voortbewegen of wat hun handicaps zijn en dat hebben we zelf natuurlijk ook. Maar het is vooral ook dat elke scène die we voor het eerst doen, je zo raakt dat wij soms bijna moeten huilen, omdat het zo intens is.

Justine: Iedereen zit al heel erg in zijn rol en dat maakt het echt helemaal af. Alle freaks zijn echt tot leven geroepen en dat zorgt voor een fantastisch beeld.

Auteur: admin

Deel dit bericht op