Interview met Sempre-voorzitter Metta

Metta PiersmaDe hoogste tijd voor een interview met onze voorzitter. Metta Piersma is al jaren een drijvende kracht in het bestuur van Sempre Sereno. Na drie jaar zorgvuldig op onze centjes te hebben gepast, is ze nu alweer een jaar onze voorzitter. Ze heeft spreekwoordelijk de teugels stevig in handen maar blijft bescheiden op de achtergrond het werk verzetten. En dat is oprecht een hele boel! Zo zijn afgelopen maanden de belangrijkste zaken voor het nieuwe seizoen alweer geregeld. Metta zorgt er ook voor dat je een geweldig vrolijke avond krijgt bij de voorstellingen van Shrek. Niet in de laatste plaats omdat ze als Roodkapje ook zelf het toneel op klimt. Maak kennis met deze held van onze vereniging!

Kun je jezelf kort voorstellen?  

Mijn naam is Metta Piersma; ik ben 22 jaar en zit alweer vijf jaar bij Sempre Sereno. Na één jaar kledingcommissie ben ik gestrikt voor het bestuur. Na drie jaar penningmeesterschap ben ik voorzitter geworden tijdens een kleine bestuurscrisis en eigenlijk is dat vreselijk leuk; het bevalt erg goed!

Wat doet een voorzitter?

Een voorzitter is vooral druk met controleren of alles lekker loopt. En wanneer het niet lekker loopt dan gaan we daar vanzelfsprekend een oplossing voor zoeken. Verder zorg ik natuurlijk een beetje voor het gehele bestuur. Ik bereid naast alle bestuursvergaderingen ook de algemene ledenvergaderingen voor. Beide type vergaderingen mag ik ook in goede banen leiden. Het leuke van mijn rol als voorzitter is de afwisseling. De ene keer schiet ik te hulp ik bij de kledingcommissie, bijvoorbeeld omdat Shrek wel een heel erg groot project bleek te zijn. Concreet regel ik dan bijvoorbeeld extra handjes. En de andere keer ben ik weer bezig met een evaluatie met ons artistieke team (muzikaal leider, regisseur, regieassistent).

Je rol als voorzitter is best zwaar. Waar krijg jij energie van?

Het voelt meer als één grote samenwerking waarbij we gelukkig al het werk met z’n allen doen. Binnen het bestuur, met elkaar overleggen, ervoor zorgen dat alles loopt… helemaal kicken als dat allemaal lukt. Zeker als er een kleine crisis is, dan is het waardevol als we alles weer op de rails zetten. Het spelen zelf blijft ook feestje. Zo mag ik dit jaar Roodkapje spelen. Eigenlijk zijn alle facetten van de rol dus leuk.

We moeten nog de voorstelling van dit seizoen spelen en nu zie ik je al druk bezig met het seizoen 2018/2019.

Vorige week is het contract (auteursrechten) voor het nieuwe stuk getekend. Dat stuk is ook afgestemd met ons artistieke team die op basis van de titelkeuze volgend jaar ook weer van de partij is. YES! We mogen en willen nog niet verklappen welke show het is geworden, maar het is minstens net zo tof en weer compleet wat anders als Shrek. Deze te gekke show gaan we in de kleine zaal van theater Junushoff spelen. Het contract met het theater hadden we al geregeld. En we verheugen ons nu dus ook al op het feit dat we een kleine intieme show gaan spelen dicht bij ons publiek. Dat zaken nu een beetje in elkaar overlopen of overlappen… dat gebeurt eigenlijk elk jaar …en daar zijn wij als bestuur wel aan gewend. Wij streven er wel naar dat we als bestuur rond de voorstelling maar één ding aan ons hoofd hebben. Om precies te zijn dit jaar alleen maar Shrek.

Hoe gaat het daarmee?

Het wordt ten eerste vreselijk leuk. En we liggen echt lekker op koers. Super dat we al zoveel kaarten hebben verkocht. En het enthousiasme vanuit de groep is echt geweldig. Oprecht zit hier een hele trotse voorzitter.

Waarom moeten mensen naar Shrek komen kijken?

Het is de meest komische, leuke en energieke musical die er op aarde bestaat. Het wordt gegarandeerd een avondje lachen!

Kom je kijken?

Musicalvereniging Sempre Sereno speelt op woensdagavond 23 mei (20.00h), donderdagavond 24 mei (20.00h), vrijdagavond 25 mei (20.00h), zaterdagmiddag 26 mei (14.00h) en zaterdagavond 26 mei (19.00h) de (familie)musical Shrek in theater Junushoff te Wageningen. De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt als een dolle. Klik hier om de beste plaatsen te bestellen. De gereduceerde tarieven voor deze familiemusical zijn 10 euro voor kinderen (<12j), 15 euro voor scholieren/studenten en 20 euro voor volwassen. Volg ons voor meer informatie ook via onze site, facebook, twitter en instagram!

Auteur: admin

Deel dit bericht op