Interview: Lindsay en Wieke over de kledingcommissie

Lindsay Sempre Sereno Lindsay zwaait voor het derde jaar haar scepter over de kledingcommissie. Dankzij o.a. Wieke kon ze er dit seizoen een paar maandjes tussenuit om haar prachtige zoon op deze aardbol te zetten. Inmiddels zet ze samen met een fantastische ploeg vrijwilligers elke week weer haar schouders onder het maken van de kleding. En voor Shrek is dat een diverse en forse, maar ook een inspirerende, creatieve en energieke klus. We spraken beide dames over deze uitdaging.

Dames, stel uzelf even voor.
(Lindsay) Nou mijn naam is Lindsay Sen-Bemelmans. Dit is mijn vierde jaar bij Sempre en ook meteen mijn vierde jaar in de kledingcommissie. Voor het derde jaar mag ik zelfs voorzitter van deze geweldige commissie zijn.
(Wieke) En mijn naam is Wieke Baris. Dit is mijn zevende jaar bij Sempre. Gestart in de kledingcommissie. Daarna voor drie jaar in het bestuur gerold. En vanzelfsprekend nu alweer drie jaar terug in de kledingcommissie!

Vanwege een prachtige gebeurtenis heb je het kledingstokje even overgedragen aan Wieke dit seizoen?
(Lindsay) Het heugelijke feit was namelijk daar dat mijn zoontje rond de jaarwisseling is geboren. In de periode heb ik alles gelukkig kunnen overdragen in de veilige handen van Wieke en Anika (die dit hele seizoen organisatie klussen voor haar rekening neemt).

Wat is er zo leuk aan de kledingcommissie?
(Lindsay) Ten eerste natuurlijk alle vrijwilligers. Zo knap dat naast spelen onze commissieleden menig avondje nog achter de naaimachine zijn gekropen om alles af te krijgen. En we hebben bij de kledingcommissie de luxe dat we een paar keien van (niet spelende) vrijwilligers hebben die exclusief voor de kleding regelmatig een handje komen helpen. Ten tweede het hele proces van inspiratie tot uitvoering. En ten derde de diversiteit aan stijlen. Zo mochten we dit jaar met zoveel klassieke (meer efteling achtige) sprookjesfiguren aan de slag. Maar ook heel moderne styling voor Duloc.
(Wieke) Een hele dikke vrijwilligerspluim ten eerste aan Fiona en Karin (moeder van Floor) die ons echt fantastisch geholpen hebben. Verder is de diversiteit inderdaad super tof. Soms is het gewoon productie draaien, plankgas met elkaar de schouders eronder zetten. En het andere moment ben je de hele dag creatief aan het prutsen tot de hoofdtooi van Lord Farquaad precies goed in het plaatje past.

De kleding van de musical Shrek verzorgen: valt dat mee of tegen?
(Lindsay) Het valt zoveel mee als tegen. Het is enorm veel werk maar tegelijk ook enorm inspirerend. Ogers, sprookjesfiguren, dieren, dikmaakpakken, buiken, billen…. het is stuk voor stuk zo leuk om te doen. Je kan echt al je creativiteit erin kwijt. Het denkwerk is echt tof. Het maak werk kost echter wel héél veel tijd!
(Wieke) Neem de oren van ezel. Dat is tot op de dag van vandaag een heleboel bloed, zweet en tranen. Die oren wil ik gewoon netjes rechtop staand op zijn hoofd hebben. Maar ezel is nou niet echt wat je noemt een rustig karakter: die springt, duikt, vliegt en hopt de voorstelling door. Nou ja, voordat we wisten welke constructie netjes en stevig blijft zitten, waren we bij versie 5 van de oren. We hebben deze versie oren net getest. Laten we het erop houden: ze zitten 80% goed.

Heel veel avondjes met elkaar achter de naaimachine dus?
(Wieke) Mijn kinderen noemen inmiddels onze huiskamer ‘het kippenhok’ als iedereen van de kledingcommissie aan de slag is. Ze verhuizen dan gelukkig heel zelfstandig naar hun eigen kamer om huiswerk te maken. Of ze helpen een handje mee. Het corset van Fiona kan prachtig worden dichtgeregen dankzij mijn zoon Roderik zijn bijdrage.

Waar moeten de mensen op letten qua kleding?=
(Linday) Ik hoop juist dat de mensen niet specifiek op de kleding gaan letten. Als de kleding je opvalt is het immers eigenlijk niet goed! Het totaalplaatje moet namelijk kloppen. De groep sprookjesfiguren zijn heel uiteenlopende individuen die gezamenlijk een groep moeten zijn. En volgens mij is dat uitstekend gelukt. Maar nogmaals: het totaalplaatje van decor, kleding, licht en rekwisieten die moeten gezamenlijk kloppen.

Wat was het bijzonderst wat je voor Shrek heb mogen maken als kleding?
(Wieke). Eigenlijk best veel. Vier paar extra billen. Vijf dikmaakpakken. Een zestal mutsen/hoeden met oren. Voor iedereen staarten. Playmobil poppetjes. Draken lingerie. Sexy jurk voor wolf. Serieus teveel allemaal om op te noemen. Kom vooral kijken!

Wat was echt doorzetten?
(Lindsay en Wieke eenduidig) De rokjes van Duloc. Plastic en stof….vonden de naaimachines niet fijn. Bergen naalden gingen stuk. En omdat elk rokje uit minimaal acht banen stof/plastic bestonden leek er ook echt geen einde aan te komen.

Waarom moeten naar Shrek komen kijken?
(Lindsay) Het is zo’n vrolijke en energieke voorstelling. Ik geloof niet dat iemand het voor elkaar gaat krijgen om na afloop van de voorstelling chagerijnig de zaal uit de lopen.
(Wieke) De show spettert echt van het toneel af. En echt niet alleen in kleding. Ook in dans, zang, spel, de casting van de hoofdrollen, decor….echt in alles.
(Lindsay). Absoluut: deze show klopt echt van alle kanten!

Kom je kijken?
Musicalvereniging Sempre Sereno speelt op woensdagavond 23 mei (20.00h), donderdagavond 24 mei (20.00h), vrijdagavond 25 mei (20.00h), zaterdagmiddag 26 mei (14.00h) en zaterdagavond 26 mei (19.00h) de (familie)musical Shrek in theater Junushoff te Wageningen. De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt als een dolle. Klik hier om de beste plaatsen te bestellen. De gereduceerde tarieven voor deze familiemusical zijn 10 euro voor kinderen (<12j), 15 euro voor scholieren/studenten en 20 euro voor volwassen. Volg ons voor meer informatie ook via onze site, facebook, twitter en instagram!

Auteur: admin

Deel dit bericht op