Sempre Sereno: musicals in de jaren ’70

VMusicalvereniging Sempre Serenoanwege ons 60-jarige jubileum duiken we elke maand in de fotoarchieven van Sempre Sereno! In januari stonden de jaren ‘70 centraal.

Rechtstreeks van Broadway

In 1970 speelde Sempre Sereno de musical The Boy Friend. Op zowel West End (London) als Broadway (New York) was deze musical toen al een doorslaggevend succes. Immers niemand minder dan Julie Andrews (onder andere bekend uit The Sound of Music en Mary Poppins) maakte in deze productie haar professionele debuut!

Naast de allerbeste musicals uit het buitenland speelde Sempre Sereno in de jaren ‘70 ook de beste stukken van eigen bodem.

Musicalvereniging Sempre SerenoTwee maal Annie M.G. Schmidt (1976 en 1979)

Het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink hadden in begin zeventiger jaren groot succes met En nu naar bed (een musical over goed en kwaad, met o.a. Conny Stuart, Mary Dresselhuys en Jenny Arean in de hoofdrollen) en Heerlijk duurt het langst (een musical over het huwelijk en zijn perikelen met o.a. Leen Jongewaard en Conny Stuart). Niet lang na de succesvolle theatertournee en de tv-registratie bracht Sempre Sereno een eigen versie van deze inmiddels Nederlandse klassiekers op de planken.

Musicalvereniging Sempre SerenoEen aanklacht van Nederlandse bodem

Wim Sonneveld wilde graag een eigen musical uitbrengen. Zijn partner Friso Wiegersma overtuigde hem van de kracht van de verhalen uit De kleine parade: verhalen over de arrogantie en de bekrompenheid van de hogere kringen en de klassenstrijd die daarmee gepaard gaat. De sterrencast van 1969 bestond uit o.a. Leen Jongewaard, Joost Prinsen, Barrie Stevens en Corry van Gorp. In 1974 maakte Sempre Sereno een eigen versie.

Musicalvereniging Sempre SerenoVolgende maand springen wij naar de jaren ‘90. Sempre Sereno speelde toen stukken van wereldberoemde musicalcomponisten zoals Stephen Schwartz, Steven Sondheim en toppers van eigen bodem zoals Harrie Bannink. Weet u nog welke producties het waren?

Musicalvereniging Sempre Sereno is de oudste musicalvereniging van Nederland. Dit seizoen spelen wij de musical ‘3 Musketiers’ van 31 mei tot en met 3 juni 2017 in theater Junushoff te Wageningen. De kaartverkoop start op 6 februari voor donateurs (kijk hier hoe je donateur kunt worden) en op 6 maart 2017 voor het overige publiek via www.sempresereno.nl. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Flickr.

Auteur: admin

Deel dit bericht op