Sempre Sereno stelt voor: Naomi Kroon

Naomi KroonOverdag studeert Naomi aan de universiteit van Wageningen, en als ze ‘s avonds op haar kamer komt kan ze lekker ontspannen door een liedje te zingen en zichzelf te begeleiden op gitaar. Behalve dan op maandagavond! Sinds september staat elke maandagavond geserveerd voor musicalvereniging Sempre Sereno. Daarom is het de hoogste tijd om deze topper uit het ensemble van de musical Shrek aan u voor te stellen!

Wat doe je in je dagelijks leven?
“Ik ben dit jaar begonnen aan de master Climate Studies aan de WUR. Hiervoor heb ik de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie gedaan in Leiden. Verder heb ik vorig jaar tijdens mijn tussenjaar bij CBRE gewerkt, een vastgoed adviesbedrijf. Heel wat anders maar ook heel leuk!”

Wat heb je met muziek en musical?
“Ik ben eigenlijk al mijn hele leven met musical-achtige dingen bezig. Toen ik op de   basisschool zat, heb ik een cursus improvisatietoneel gedaan en deed ik mee met een kinderproductie van de zang-/theaterschool van Wilfred Klaver. Verder heb ik ongeveer twee jaar op Coach4Kids gezeten, een theaterschool voor kinderen. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik een jaar op dansen gezeten. Toen ik in Leiden studeerde, werd er een singer-songwriter cursus aangeboden op de universiteit. Dat leek me superleuk! Daar heb ik uiteindelijk heel veel geleerd. Verder treed ik af en toe met mijn gitaar op bij open mics.”

Hoe kwam je bij Sempre Sereno?
“Begin dit jaar had ik wel weer eens zin om samen met anderen iets muzikaals te doen. Op mijn kamer gitaar spelen en zingen is ook leuk, maar het voegt wel echt wat toe om samen met anderen iets creatiefs te doen met muziek. Omdat ik natuurlijk wist dat ik naar Wageningen zou gaan, ging ik op zoek naar een leuke vereniging. Sempre kwam vrijwel meteen naar voren en ik besloot om met de open repetities mee te doen. Dat was zo leuk dat ik heel graag lid wilde worden! Iedereen was super enthousiast en ik voelde me heel welkom. Het viel me ook meteen op dat alles goed geregeld en strak gepland was, dat vond ik fijn.”

Hoe bevalt Sempre Sereno?
“Ik ben altijd blij als het weer maandagavond is; tijd om te repeteren! Ik zit in het ensemble, dus vaak gaan we voor de pauze een lied instuderen en na de pauze een scène of een dans. Van allebei leer ik heel veel. Ik was het niet gewend om een eigen zangpartij te zingen, dus dat is een leuke uitdaging. De sfeer bij Sempre is heel positief. Er is veel betrokkenheid en je kan echt merken dat de vereniging heel belangrijk is voor de leden.”

Kan je iets over de musical Shrek vertellen?
Shrek staat misschien bekend als kindermusical, maar ook voor volwassenen is het een heel leuk stuk. Het is een mooi verhaal, maar het is ook gewoon heel grappig. De hoofdrolspelers zijn ook nog eens geweldig, dus dit kan je gewoon niet missen!

Ik denk dat er in iedereen wel ergens een Oger verborgen zit. Shrek is van buiten een beetje lomp en hard, maar de ezel prikt daar steeds verder doorheen. Eigenlijk wil Shrek diep van binnen alleen maar geliefd in plaats van gehaat worden, en dat heeft iedereen nodig!”

Nog wensen voor volgend jaar?
“Mijn favoriete musical is toch wel Les Miserables; het lijkt me geweldig om dat stuk te spelen! Verder ben ik fan van Mamma Mia, dat lijkt me ook super.”

Kom je kijken?

Musicalvereniging Sempre Sereno speelt op woensdagavond 23 mei (20.00 uur), donderdagavond 24 mei (20.00 uur), vrijdagavond 25 mei (20.00 uur), zaterdagmiddag 26 mei (14.00 uur) en zaterdagavond 26 mei (19.00 uur) de (familie)musical Shrek in theater Junushoff te Wageningen. De kaartverkoop start op 1 maart 2018 (uitgezonderd voor donateurs, die  mogen vanaf 1 februari 2018 al kaarten bestellen). De gereduceerde tarieven voor deze familiemusical zijn 10 euro voor kinderen (<12 jaar), 15 euro voor studenten en 20 euro voor volwassen. Volgens ons voor meer informatie op onze site, Facebook, Twitter en Instagram!

Auteur: admin

Deel dit bericht op