Nieuwe leden over Sempre Sereno

Musicalvereniging Sempre Sereno viert dit jaar haar zestigste verjaardag, groot feest dus! In de vorige nieuwsbrief las u een interview met onze eigen ‘3 Sempretiers’. Deze keer interviewden we leden voor wie 3 Musketiers de eerste productie bij Sempre Sereno is: Jasper, Jelle, Marsha, Justine, Marjolein en Sarina.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Jelle is op dit moment werk aan het zoeken: “Ik zoek nu nog gericht naar een baan als aquatisch ecoloog, maar ik zal binnenkort breder moeten gaan zoeken”. Sarina studeert al vijf jaar in Wageningen, zit nu in het tweede jaar van haar master MAM (Aquaculture and Marine Resource Management) en geniet naar eigen zeggen volop van het leven. Jongste aanwinst Justine is  eerstejaars student Biologie. Jasper is ook bioloog, inmiddels derdejaars, werkt bij het magazijn van Kruidvat, is lid van studentenvereniging SSR-W en doet aan fitness.  Marsha is lid van dezelfde studentenvereniging en studeert al vier jaar in Wageningen. Ze doet een master in Medical Biotechnology, doet daarnaast aan Lacrosse, zingt in het Nationaal Jeugdkoor gemengd en geeft eindexamentrainingen Scheikunde. Met Marjolein, eerstejaars master IO (Internationale Ontwikkeling) is het groepje compleet.

Hoe vinden jullie het bij Sempre Sereno?
Jelle: Top, erg gezellig! Ondertussen werken we ook hard aan een stuk dat ik erg leuk vind.
Sarina: Super leuk! Veel leuke en lieve mensen en je doet veel diverse dingen: zingen, dansen, schermen, maar we gaan ook samen naar andere voorstellingen. Marjolein en Justine vullen aan: het is zo’n gezellige groep mensen die open is voor elkaar en veel lol met elkaar heeft! Een super gezellige en gedreven groep waarbij iedereen met elkaar kan opschieten! Marsha kan dat bevestigen: ik vind het fantastisch! Ik verbaasde me hoe snel iedereen in de groep werd opgenomen en hoe gemotiveerd iedereen is om hoge kwaliteit neer te zetten!

Hebben jullie hiervoor iets met musical gedaan?
Naast de gebruikelijke groep 8-musical heeft bijna iedereen al meer theaterervaring. Sarina heeft twee keer een musical gedaan met haar jongerenkoor. “Maar dat was behoorlijk amateuristisch vergeleken met Sempre.” Jasper: Ik heb meegedaan met drie musicals op de middelbare school (waaronder Legally Blonde) en verder heb ik de musical Carmen gedaan met theaterplan en Spring awakening met het nieuwe theater, beide te Eindhoven. Marjolein deed naast de musical in groep 8 verder alleen toneel. Justine heeft 7 jaar bij Fanwork musicalopleiding les gehad. “Daar hebben we zelf stukken gemaakt zoals De Zodiak Spelen en Levend Inkt”. Marsha heeft bij een jeugdmusicalvereniging de musical Fame gedaan. Het jaar erna een variant op Hair en het jaar daarna meer muziektheater, De vliegende Hollander. “Toen ben ik verhuisd naar Wageningen en ging het niet meer qua tijd.”             

Hoe hebben jullie Sempre Sereno leren kennen?
Jelle, Sarina en Justine kennen Sempre via via: Jelle komt al jaren trouw naar de voorstellingen waar Hilde in speelt en is daardoor enthousiast geworden. Sarina is door haar ganggenootje Imie ‘meegezeuld’. Justine komt bij Sempre via een vriendin die bij Fanwork zat en die Elske (regieassistent) heel goed kent. Jasper en Marsha vonden Sempre tijdens de AID markt en Marjolein vond Sempre op het internet.                     

Wat vinden jullie het leukste aan Sempre Sereno tot nu toe?
Het antwoord in de groep is eenduidig. Het is echt een geweldige groep!

Jasper heeft bij musicalgroepen gezeten waar de groep minder gezellig was en dat miste hij dan toch wel heel erg. “Hier wordt je door iedereen welkom geheten en we doen het echt samen; dat vind ik het leukst.” Sarina vult aan dat de groep ontzettend diverse leuke mensen heeft.                        

Justine voegt daar nog wat aan toe: “Het is zo’n hechte groep, het is niet alleen een musical met elkaar maken maar ook zoveel vriendschap eromheen. En dat je met z’n allen aan iets werkt waar je enorm veel plezier uithaalt is het beste aan Sempre!” Voor Marsha is het de manier waarop iedereen enthousiast is om een goede productie neer te zetten, waardoor de groep een hechte band heeft. Iedereen kan het goed met elkaar vinden ondanks de soms best grote leeftijdsverschillen. Marjolein vult nog aan: “het bouwen aan het decor, dat is echt zo tof!”

Jasper Hanegraaf

Wat is het meest hilarische moment dat je afgelopen half jaar met Semprianen hebt meegemaakt?
Justine: de manier waarop Jasper “Vive la France, vive le Roi!” uitspreekt vind ik nog steeds hilarisch! Verder hebben we zoveel lol tijdens de repetities; dan ik gewoon niet kan kiezen waar ik het meest om moet lachen 🙂
Jelle: de repetities
Marjolein: de repetities en avonden in Loburg! Te veel momenten om op te noemen.
Sarina: Oei dat waren er veel, vastgebonden aan Jelle over de vloer rollen. Humoristische momenten in Loburg. Marsha en Justine als bunnies, na repetitieweekend met Imie compleet kapot op de bank hangen om van onze huisgenoot te horen te krijgen: “Jullie praten niet!” Nee, dat hadden we het hele weekend al gedaan (haha).
Jasper: Er waren echt heel veel hilarische momenten bij de repetities met de musketiers, onder andere wat de andere Jasper allemaal roept, maar nu ook samen met Walter als mijn butler, hij doet dat echt geweldig.
Marsha: er zijn inderdaad een heleboel leuke momenten met Semprianen! Niet alleen tijdens de repetities, wat er echt teveel zijn om op te noemen, maar als ik een voorbeeld noem het moment dat we te horen kregen dat er op Justine en mij gejaagd zou worden en hoe Jasper ons dan op het podium neerzet. Maar ook naast de repetities zijn er geweldige herinneringen! In Loburg, maar ook naar musicals gaan, meedoen met Les Misérables (musical scratch), verjaardagen bezoeken, dat alles doen we ook als een groep en dat maakt de band nog beter.

Waar hopen jullie op tijdens de voorstellingsweek?
Jelle: Een week lang feest! Een heel sterke voorstelling die we met z’n allen neerzetten.
Jasper: Een mooie groepsprestatie die eindigt met zo’n lange staande ovatie dat het ongemakkelijk wordt.
Marjolein: Een super krachtig stuk neerzetten met z’n allen voor een volle zaal. En met de première in gala naar buiten!
Sarina: Een fantastische show neerzetten met veel plezier voor en achter de schermen 🙂  
Justine: Dat er mensen in de zaal zitten die nooit een Sempre Sereno stuk hebben gezien, en dan op slag verliefd worden op Sempre!
Marsha: Dat ik elke avond een kippenvelmomentje heb!

Sarina VersteegWaarom moeten mensen komen kijken naar de 3 musketiers?
Allen: Omdat het episch vet, hilarisch en mooi wordt, met awesome vechtscènes en een super mooi decor!

Wat is jullie droomshow?
Marsha: Les Misérables!
Jasper: The Phantom of the Opera zou ik nog willen doen, lijkt me super mooi
Sarina: Mozart lijkt me enorm vet
Marjolein: Me and my girl
Justine: Rent is 100% mijn droomshow

En de laatste vraag: hebben jullie nog een speciale wens voor Sempre?
Sarina: Ik hoop dat Sempre zo gezellig en hecht blijft en dat we met z’n allen wat moois neerzetten dit jaar. Justine vult aan dat ze hoopt dat Sempre altijd zal blijven bestaan, en dat de volgende leden er net zoveel plezier uit blijven halen als wij dat nu doen.

En met deze nostalgische woorden sluiten we dit interview met de enthousiaste jonge honden af. Ook benieuwd naar onze andere leden? Bezoek dan onze Cast & Crewpagina

Sempre Sereno

Auteur: admin

Deel dit bericht op