Pippi-Lotte en Justine over de AMA’s

Pippi-Lotte Maessen en Justine Buijserd zijn samen genomineerd voor een Amateur Musical Award (AMA) voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol! En dat is helemaal terecht natuurlijk. Samen hebben zij een fantastische Daisy en Violet Hilton neergezet in onze laatste productie Side Show. Wij kijken met hen terug op Side Show en vooruit naar de AMA’s en nieuwe projecten.

Justine en Pippi-Lotte bij een repetitie voor AMA’s-optreden

Jullie zijn een jaar lang heel intensief in het leven van Violet en Daisy Hilton gedoken. Was het moeilijk om het los te laten?
Justine: Ja, ik vond het wel moeilijk. Daisy en Violet Hilton hebben echt bestaan en het is zo bijzonder dat je hun verhaal aan het publiek mag vertellen. Ik heb Violet echt leren kennen en dan raak je toch een beetje gehecht aan haar. 
Pippi-Lotte: Het was een beetje als liefdesverdriet. Ik heb echt zo gehuild! Toen er filmpjes van de show kwamen, heb ik die misschien wel honderd keer bekeken. Om steeds weer even naar de meisjes te gaan.
Justine: Ik kijk ze nog steeds!
Pippi-Lotte: Ik ook!

Ja, dan heb je een soort van rouwproces doorgaan. En dan komen daar… de AMA’s! Is dat heel fijn of heel vervelend?
Pippi-Lotte: Ja, ik dacht meteen: wat geweldig dat we weer in die rol mogen kruipen. Het was dus toch geen afscheid!
Justine: Ik hoopte gewoon heel erg dat er nog een keer een momentje zou zijn dat we het nog één keer de tweeling mochten spelen! De AMA’s voelt nu dus ook heel erg als een prachtige afsluiter. Ik heb er in ieder geval wel heel veel zin in.

En zijn jullie gespannen voor de AMA’s?
Allebei: Ja…
Pippi-Lotte: Ja, het gala is echt best wel groot. Een grote zaal en ongelofelijk veel publiek. Er staan alleen maar super goede mooie mensen daar te zingen en te spelen. En daar mogen wij dan ook tussen staan. Dat is gewoon zo speciaal. Los van het feit dat je het gewoon goed wil doen, is het ook zo’n speciaal moment.

Mogen jullie dan je mooie pauzefinalenummer doen?
Justine: Ja, inderdaad, ‘houd van mij zoals ik ben’. Een prachtig duet dat we vlak voor de pauze (die in het originele stuk zat) zongen. Helemaal in glitterjurk en in de grime.
Pippi-Lotte: Ja, we nemen onze lieve Emma van de kap&grime, die nu al bezig is met het opkappen van onze pruiken, mee achter de schermen. Dus we zijn met z’n drietjes straks. Al voor het derde jaar gaat ze mee met Sempre, zij verdient eigenlijk ook een AMA.

Pippi-Lotte en Justine als Daisy en Violet Hilton in Side Show

Pippi-Lotte, jij mag nu bij de AMA’s ook een stukje laten horen. Dat is toch wel speciaal omdat je vorig jaar wel de Pia Douwes Special Talent Award won, maar helemaal niet mocht zingen!
Pippi-Lotte: Ja, nu gaan ze me voor het eerst horen. En dat vind ik extra leuk eigenlijk. De ervaring vorig jaar was geweldig, die dag was heel speciaal. Maar het was ook gek vond ik omdat men me niet heeft horen zingen.. Maar dit jaar dus wel.

Moeten jullie nog repeteren met de club?
Justine: Ja, we hebben al met Richard FitzHugh gerepeteerd. En afgelopen zondag een repetitie met de andere beste vrouwelijke hoofdrollen. Het orkest is al begonnen met repeteren en die zien we dan de dag van tevoren in Rotterdam. En natuurlijk de 18 november de hele dag repeteren en ‘s avonds optreden!

Het uitgestelde liefdesverdriet betekent wel dat jullie na de AMA’s weer afscheid moeten nemen van twee iconische rollen…
Justine: Het voelt ook wel als een afscheid. Gewoon nog één keer en daar kun je dan ook naar uitkijken. Ik had eigenlijk Side Show nog wel drie weken kunnen spelen, omdat we er zo lekker inzaten.

Het waren acht voorstellingen toch?
Pippi-Lotte: Het waren er zeker niet weinig. Maar toch, het ging zo fijn. Ik wilde de dag erna heel graag nog een keer. Maar voor mij voelt het niet alsof we straks weer liefdesverdriet gaan hebben. Voor mij is het gewoon mooi dat we nog het nog één keer terug mogen pakken. Het is meer een toetje.

Dan voor allebei een losse vraag: in hoeverre helpt het, Justine, dat je je nu weer in mag zetten voor Our House?
Justine: Dat is heel fijn. Ik vind het echt een super leuk stuk, het is heel anders dan vorig jaar. Our House is natuurlijk met veel meer humor en zeker mijn rol, Billy, de vriendin van Sarah, is een hele andere rol dan Violet Hilton. Billy is heel grappig en Violet was vooral dramatisch. Dus ik kan nu een heel andere kant van mezelf laten zien. Het is heel fijn om weer bezig te zijn met een nieuw stuk en een nieuwe rol, en ook weer een fijne uitdaging.

Pippi-Lotte, jij bent dit jaar ons bestuurslid en speelt niet mee, omdat wij met de voorstelling een week verplaatsten, kwam het een beetje in de knoei met een ander project van je waar je al ‘ja’ op had gezegd. Vertel!
Pippi-Lotte: Chicago, bij Daphne Bruineberg! Ik ga de rol van Roxie spelen. Dat kwam voorbij en het leek mij een geweldige uitdaging om me in die rol te gaan bijten. Maar ja, dat kruist deze voorstelling. Ik heb toen gekozen om dit jaar niet mee te spelen… Maar ik zit in het bestuur dus ik ben zeker niet weg!

Over Roxie: je mag lekker in Chicago dansen, zingen en spelen, maar meer dans dan je in je vorige voorstellingen hebt gedaan?
Pippi-Lotte: Ja, ik hoop dat die dansrepetities snel beginnen, haha! Ja, heel spannend vind ik dat hoor.. Voor onze trouwe fans: de zondag dat Sempre niet speelt kan je het komen bekijken. 7 juni in Flint in Amersfoort.

In het vorige interview dat we met jullie hadden, voor de voorstellingsweek van Side Show, vroegen we jullie naar wat de grootste uitdaging was in je rol. Justine zei bijvoorbeeld: ik moet heel gevoelig kunnen spelen, en dat vind ik eigenlijk heel eng. Hoe is dat nu gegaan?
Justine: Ik vond het eigenlijk heel makkelijk, haha. Violet was natuurlijk iemand met heel veel gevoelens. En dat kwam eigenlijk heel natuurlijk. Je merkt door het stuk heen dat je heel natuurlijk kan reageren op de dingen die zij meemaakt. Dus het ging best wel goed, uiteindelijk.

Je hebt er een AMA-nominatie voor gehad! Dus dat is zeker gelukt! Pippi-Lotte zei dat het een uitdaging was dat je soms drie nummers achter elkaar non-stop aan het zingen bent.
Pippi-Lotte: Ja, daar waren we toen best wel bang voor, zeker in de repetities. Dat had ik nog nooit gedaan, zoveel achter elkaar gezongen. Maar ook dat ging. Je hebt erop geoefend.
Justine: Bij de repetitieweekenden hebben we het hele stuk vaak gedaan. En de eerste keer dat we het stuk deden vonden we het nog heel veel en heel heftig, maar de tweede keer gaat het al een stuk beter en de derde keer weet je wanneer je een slokje water moet nemen en waar je tijd hebt om te ademen zodat je daarnaast volop kan genieten van het stuk. 
Pippi-Lotte: Eigenlijk was voor ons de hele show één grote choreografie. Achter de schermen ging het door, het was van A tot Z aan één stuk door. En dat was ook wel weer lekker.

Maar dat lekker kreeg je zaterdag drie keer achter elkaar!
Pippi-Lotte: Ja, het was wel een work-out, dat zeiden we nog.
Justine: Maar de zaterdagavond was ook gewoon losgaan eigenlijk. Daar zat niet meer de stress in om het morgen ook nog te kunnen halen. Het was gewoon de laatste keer. Ik kan me bijna niet meer herinneren hoe snel dat ging.
Pippi-Lotte: Je vliegt die shows dan echt door.

Maar tussen de matinee en de avondvoorstelling zaten jullie wel even tegen een muurtje aan met jassen aan buiten en een puzzeltje: mag ik even gewoon niks!
Pippi-Lotte: Ja, dat was ook wel fijn en hebben we ook vaker gedaan. Eventjes je momentje alleen en rustig naar de eenden kijken.
Justine: Voor de show heel eventjes buiten. Voordat de show begon en we de trap opgingen hielden we even elkaars hand vast en knikten we naar elkaar: we gaan weer. En dan het trappetje op.
Pippi-Lotte: Ja, we kunnen zo dankbaar zijn, het was zo gaaf.

Wilt u Pippi-Lotte en Justine zien optreden op de AMA’s? Het AMA-gala wordt live (maandag 18 november om 19:15) uitgezonden op YouTube.

Auteur: admin

Deel dit bericht op