Pippi-Lotte toont haar veelzijdigheid

Pippi-Lotte Sempre SerenoDe vrouwelijke hoofdrol in de musical Shrek, te weten prinses Fiona, zal dit jaar worden vertolkt door onze eigen Pippi-Lotte Maessen. We kunnen je garanderen dat Pippi-Lotte zal spetteren op het podium van theater Junushoff. Maar voordat het zover is, kun je haar al bewonderen in het toneelstuk ‘Getekend’. Dit aangrijpende stuk gaat over een groep bevriende studenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de belangrijkste keuze in hun leven komen te staan: tekenen ze de loyaliteitsverklaring aan de Duitse bezetter of komen ze in verzet? Als ze niet tekenen,  dan worden ze tewerkgesteld in Duitsland, of hun ouders worden opgepakt. Iedereen krijgt drie weken de tijd om te beslissen. Wat zou jij doen?

Negen studenten en twee medewerkers van de Wageningen Universiteit  spelen zij aan zij met vier professionele acteurs, bekend van toneel, film en tv. Samen brengt deze groep de lokale geschiedenis van de universiteit tijdens de Tweede Wereldoorlog weer tot leven. Geïnspireerd op het boek Loyaliteit in Verdrukking van historicus Onno Sinke en mede gebaseerd op interviews met de mensen die er toen bij waren, neemt GETEKEND het publiek mee terug de oorlog in. Het stuk laat zien of het de studenten zal lukken om in het geweld van de morele dilemma’s trouw te blijven aan hun idealen en aan elkaar. Begeleid door vier muzikanten en onder leiding van een artistiek kernteam, brengt GETEKEND de geschiedenis van studenten opnieuw tot leven in de stad waar het allemaal heeft plaatsgevonden en zien we dat de vraagstukken van toen ook nu, bijna 75 jaar later, nog altijd actueel zijn.

De cast van GETEKEND bevat naast Pippi-Lotte nog meer Sempre Sereno talent. Oud Sempriaan Lieke de Kwant is eveneens te zien in GETEKEND. Dubbel en dwars de moeite waard dit historische lokale spektakel te bezoeken. Pippi-Lotte, Lieke en de cast van ‘getekend’ is van 6 tot 9 mei zien in theater Junushoff. Kaarten voor dit ontroerende theaterspectakel kunt u reserveren via http://www.getekendwageningen.nl/.  

Exact twee weken later in exact hetzelfde theater gaat dezelfde Pippi-Lotte op als prinses Fiona in de musical Shrek. Kaarten voor deze humoritische familierproductie kunt u bestellen via https://www.sempresereno.nl/

Auteur: admin

Deel dit bericht op