SEMPRE SERENO’S PIPPI-LOTTE WINT AMATEUR MUSICAL AWARD

Pippi en FritsMusicalvereniging ‘Sempre Sereno’ bracht vorig seizoen de musical Shrek op de planken van theater Junushoff. Deze familiemusical leverde lovende reacties van het publiek op én een recordaantal verkochte kaarten. Als kers op de taart ontving de Wageningse vereniging maar liefst vier nominaties voor een Amateur Musical Award. Een geweldige prestatie aangezien er ruim 80 musicals waren ingezonden. Afgelopen maandag kwam tijdens het Amateur Musical Award gala het verlossende woord: één van de elf felbegeerde prijzen mag mee naar huis worden genomen. Hoofdrolspeelster Pippi-Lotte Maessen is de winnares van de ‘Pia Douwes Special Talent Award’.

Vier nominaties

Voor de 4e keer werd het Amateur Musical Award Gala georganiseerd. Na award-shows in het de la Mar theater en Carré verhuisde dit jaar het gala naar het nieuwe Luxor theater in Rotterdam. De afgelopen jaren was de Wageningse vereniging elk jaar weer verrast met een nominatie (ensemble en/of beste musical en/of beste rol) en één keer eerder kon de prijs mee terug naar huis (Panda van Proosdij voor beste choreografie). Dit jaar waren er vier nominaties in drie categorieën:

  • Beste poster (Thieme Wels / Frits Tutuarima)
  • Beste mannelijke bijrol (Frits Tutuarima)
  • Pia Douwes Special Talent (Frits Tutuarima)
  • Pia Douwes Special Talent (Pippi-Lotte Maessen)

Sempre SerenoMeedoen is belangrijker dan winnen

De leden van Sempre Sereno zijn trots op hun musicals. Naast acteren, dansen en zingen verzorgen zij zelf ook de complete productie. Ze timmeren hun eigen decors, naaien hun eigen kleding, ontwerpen hun poster, nemen de productieleiding op zich, verzorgen de PR en kaartverkoop, vormen het bestuur en vullen het artistieke team aan met functies zoals assistent-choreograaf (dit seizoen Floor Bokkes) of regie-assistent(vorig seizoen Cleo Smits en dit seizoen Elske Ploeg). Ondersteund door twee professionals (muzikaal leider Richard Fitzhugh en regisseur Marleen van der Loo) staat naast het plezier, de groei in dit prachtige vak centraal. Om het te mogen vieren bij het award-gala is dan alleen een kers op de taart. Het was dus weer fantastisch om deel uit te mogen maken van dit grote feest!

Spetterend optreden Frits Tutuarima

Nog eenmaal mocht Frits Tutuarima zijn Ezel-pak aantrekken voor een wervelend optreden tijdens de Amateur Musical Awards. In een medley van alle genomineerde mannen (in de categorie beste mannelijke bijrol) bracht hij op overtuigende wijze meerdere fragmenten uit de musical Shrek. Samen met een mede-genomineerde ezel (uit een andere productie van Shrek) kreeg hij terecht in het Nieuwe Luxor theater ook alle lachers op zijn hand. Het simpele feit dat dankzij Frits zijn inzet, bescheidenheid en kwaliteiten driemaal was genomineerd maakt dat de complete vereniging overloopt van trots. Klik hier voor een interview met Frits in de aanloop naar het award-gala. 

Pia Douwes en Pippi-Lotte MaessenPia Douwes Special Talent Award voor Pippi-Lotte Maesen.

Eerder die maandag werd tijdens de live-uitzending van ‘Tijd voor Max’ door musicallegende Pia Douwes de winnaar van de naar haar vernoemde award al bekend gemaakt. Vijf amateur musicalartiesten wachtten vol spanning op het podium van het Luxor. Hoezeer we het de andere kandidaten ook hadden gegund, de blijdschap was enorm toen één van de twee Semprianen in de prijzen viel.  Pippi-Lotte Maessen (prinses Fiona in Shrek) mocht tot haar eigen verbazing de award ‘s avonds in ontvangst nemen van Pia Douwes. Ze mag zich nu in een indrukwekkend rijtje winnaars plaatsen: de oud-winnaars (Doortje Roosdorp, Robin Teitsma en Jonathan Vroeg) gaven op het gala een spetterend optreden door Pia Douwes live toe te zingen.

Side Show

Mocht u Frits Tutuarima of Pippi-Lotte Maessen willen zien stralen bent u bij deze uitgenodigd voor de Nederlandse premiere van de musical Side Show van Sempre Sereno. Frits zal de rol van Ray vertolken. En Pippi-Lotte vertolkt één van de twee vrouwelijke hoofdrollen (Violet). Van 22 t/m 25 mei 2019 heeft u negen kansen deze indrukwekkende productie te zien in theater De Junushoff te Wageningen. In maart 2019 start de kaartverkoop via www.sempresereno.nl.

Auteur: admin

Deel dit bericht op