Musicalvereniging Sempre Sereno

Sempre Sereno is een amateurvereniging uit Wageningen met dertig tot veertig leden die vrijwel allemaal meespelen in de jaarlijkse musical. Een aantal leden vormen daarnaast het bestuur. De overigen zitten in de decorcommissie, kledingcommissie of de publiciteitscommissie. Omdat de vereniging vrijwel alles zelf doet, is deelname aan een van deze commissies voor leden verplicht. Onder de handen van Sempre Sereno ontstaat elk jaar een complete musical.

1957 Repetitie olv Rein Hendriks 001

Toen:

De groep is in 1957 als jeugdkoor begonnen. Omdat de leden destijds allemaal jong waren, kwamen er naast de operette melodieën al snel vlotte Engelstalige liedjes op het programma. Voor de jaarlijkse bonte avond werden bij de zangstukken eenvoudige kostuums en choreografieën gemaakt en er werden toneelstukjes opgevoerd. Dankzij deze smeltkroes van creativiteit werd al vroeg de basis gelegd voor de actiefste musicalgroep in Wageningen en omstreken. Bekijk hier het krantenbericht uit 1957!

wpid-7491468900951727015.jpg

Nu:

Met circa dertig leden en een professioneel artistiek team (regisseur en muzikaal leider) brengen we jaarlijks een grote musical op de planken. Vijf van de leden vormen daarnaast het bestuur. Van de andere leden wordt verwacht dat ze naast het spelen, ook actief deelnemen in een van de commissies, te weten de decorcommissie, kledingcommissie of de publiciteitscommissie. Alle voorkomende werkzaamheden worden dus door de leden zelf uitgevoerd en gecreëerd, wat tekenend is voor de betrokkenheid van de leden.

2004%20Hair%20010

Website WP