Sempre stelt voor: Martijn Wolters

Deze vader van twee tieners staat doordeweeks als (muziek)docent voor de klas. In zijn vrije tijd is hij de pianist van een koor en voorzitter van een Roemeniëgroep. Hij zag de laatste twee musicalproducties van Sempre Sereno en was verkocht. Samen met zijn broer komt Martijn nu elke week richting Wageningen om te repeteren voor de musical Shrek. En dat is naast heel gezellig ook nog leerzaam. We spraken hem over zijn dagelijkse leven en zijn komst naar Sempre Sereno.

Wie zijn je vader en je moeder?
“Mijn ouders zijn Henny en Maria Wolters. Ik kom uit een zeer sociaal gezin waarin mijn vader vroeger kostwinner was als maatschappelijk werker bij de reclassering, en waarin mijn moeder verantwoord omging met de uitgaven. Als kind hebben wij een fijne en onbezorgde jeugd gehad. Ik kom uit een muzikale familie. Onze beide ouders zongen graag en speelden blokfluit. Daarnaast speelde mijn moeder, als oud akela, ook nog gitaar. Dus de muzikaliteit heb ik niet van een vreemde.”

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik ben getrouwd met Daniëla Bouwman en samen hebben we twee kinderen: Lars van 14 en Julie van 12 jaar. Inmiddels werk ik alweer sinds 2002 in het basisonderwijs (ik heb net voor het eerst van mijn leven gestaakt!). Ik ben leerkracht in groep 7 en muziekdocent op school. Momenteel werk ik samen met de Gooise muziekschool aan het subsidieproject “meer muziek in de klas”. Gedurende drie jaar gaan wij collegae lesgeven op het gebied van muzieklessen binnen de domeinen; dus niet alleen zingen! Verder ben ik tijdelijk pianist bij Vamos in Huizen en probeer ik af en toe hard te lopen. Ik werk parttime; dit is een bewuste keuze richting de kinderen, maar het is ook om naast een betaalde baan als vrijwilliger me in te zetten voor de medemens. Bijvoorbeeld binnen de kerk, maar ook als voorzitter van de Roemeniëgroep Huizen.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Voor Sempre speelde ik volleybal, maar daar ontbreekt nu de tijd een beetje voor. Ik maak graag muziek in mijn muziekstudio (zingen en spelen op mijn Tyros). Ik zit soms in gelegenheidsbandjes, ben dol op reizen en ik vind het na een drukke werkdag heerlijk om te koken.”

Wat heb je met musical en muziek?
“Ik heb 7 jaar klassiek pianoles gehad en ben in 1990 als begeleider twee maanden naar Amerika geweest waar ik als pianist musicals begeleide (ik denk dat daar mijn eerste interesse voor dit vak vandaan komt). Ik heb gespeeld in orkesten en band(je)s, meegewerkt aan musicals, workshops gegeven, cd ’s opgenomen met een koor… Maar heb nog nooit zelf op het podium gestaan als danser, acteur en zanger. Ik heb vijf jaar op stijldansen gezeten maar daar is nu weinig van terug te zien helaas. Ik ben als muziekdocent veel bezig met muziek, en ik houd mijn kinderen dan ook op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Sempre.

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Mijn broer (Daniël) vroeg mij al een jaar of twee of ik niet eens wilde komen kijken bij Sempre. Ik heb dit altijd afgehouden met de gedachte dat dit meer zijn ding is en ik het toch te druk heb met andere dingen. Maar ergens kriebelde het en ik heb geleerd mijn gevoel te volgen; dus voor de zomervakantie heb ik mij aangemeld. Ik heb de twee vorige shows gezien vanaf de eerste rij en was onder de indruk van het enthousiasme en de kwaliteit op het toneel (ik kon moeilijk stil blijven zitten, wilde toen al meedoen)! De sfeer is naast professioneel ook heel vriendschappelijk en gezellig. Het is een heel sociale groep die privé veel met elkaar doet. De repetities zijn net een sneltrein; je moet erop springen, anders mis je hem!”

Kiezen: zingen, dansen of spelen?
“Als ik moet kiezen tussen deze drie dan komt zingen op de eerste plaats in combinatie met spelen. Het dansen is momenteel een enorme uitdaging, maar juist daarom vind ik het wel heel leuk en een groot voordeel is natuurlijk dat je het met elkaar doet. Ik ben ingedeeld bij de baritons: Ook weer zo lekker ertussenin. Concreet betekent het dat ik soms meezing met de bassen en soms met de tenoren, dus mijn partituur gaat van boven naar beneden. Bij de stemtest bleek ik hoger te kunnen zingen dan ik ooit gedacht had en dankzij onze zangcoach Richard Fitzhugh ontwikkeld mijn stem zich momenteel enorm. Dat vind ik leuk om te merken!”

Hoe vond je de introductieperiode?
“Goede vraag! Sempre zegt laagdrempelig te zijn en geen eisen te stellen maar in de praktijk ligt het niveau enorm hoog. Ik dacht dat ik iets kon op muzikaal gebied maar in deze disciplines voel ik mij als nieuwkomer soms wat stuntelig (iedereen doet het zo goed en ik…), maar het daagt mij wel enorm uit om mijn best te doen en ik wil graag laten zien wat ik kan. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het goed komt (met dank aan de praatsessies op de terugweg in de auto met mijn broer…).”

Heb je auditie gedaan voor een rol in SHREK ?
“Ik dacht: als ik toch mee wil doen, dan ga ik ook auditie doen! Dat heb ik gedaan met een nummer van Marco Borsato: ‘Vreemde handen’. Ik ben trots dat ik een rolletje heb gekregen als Deutsche Big ( 2) en wachter (ik mag onder andere lord Farquaad liften). De biggen zijn onafscheidelijk en komen vanuit de tekenfilm ‘De wolf en de drie biggetjes’. Omdat het nu 2018 is, zijn wij wat stoerdere biggen (met een beetje R&B) en spreken we Duits”.

In welke (werk)commissie zit je?
“Ik zit in de Subsidiecommissie en vind het leuk om te proberen subsidies te krijgen vanuit bedrijven die daar de mogelijkheid voor hebben.”

Waarom moeten mensen naar Shrek komen kijken?
“Naast dat elke musical van Shrek geweldig is om naar te kijken (het lijkt wel professioneel!), is dit een voorstelling met enorm veel humor en verrassende personages gespeeld door weer heel andere mensen dan in de vorige voorstellingen. De muziek is aanstekelijk (pop) en je wordt heen en weer geslingerd tussen scènes vol van vertedering, liefde, vol met humor of met spanning.”

 

Kom je kijken?
Musicalvereniging Sempre Sereno speelt op woensdagavond 23 mei (20.00h), donderdagavond 24 mei (20.00h), vrijdagavond 25 mei (20.00h), zaterdagmiddag 26 mei (14.00h) en zaterdagavond 26 mei (19.00h) de (familie)musical Shrek in theater Junushoff te Wageningen. De kaartverkoop start op 1 maart 2018 (uitgezonderd voor donateurs, die mogen vanaf 1 februari 2018 al kaarten bestellen). De gereduceerde tarieven voor deze familiemusical zijn 10 euro voor kinderen (<12j), 15 euro voor studenten en 20 euro voor volwassen. Volgens ons voor meer informatie op onze sitefacebooktwitter en instagram!

Auteur: PR

Deel dit bericht op