Shrek nu al best verkochte musical

Sempre Sereno Shrek the MusicalNa succesvolle musicals als ‘3 Musketiers’, ‘Parade’ en ‘Legally Blonde’, staat musicalvereniging Sempre Sereno dit seizoen met ‘Shrek the Musical’ in Theater Junushoff. En hoewel het nog ruim een week duurt voordat de leden op de planken staan, is het nu al de best verkochte musical ooit.

“Shrek is een hele vrolijke en grappige musical waarin de lelijke Oger de mooie prinses krijgt en draken en ezels verliefd worden”, vertelt Daniel Wolters tijdens een repetitie. Toch is het volgens hem niet alleen maar pracht en praal, zo heeft de musical een onderliggende boodschap. “Het moderne sprookje helpt ons op humoristische wijze herinneren dat wij mensen niet moeten beoordelen op basis van hun buitenkant. Shrek mag dan niet moeders mooiste zijn, maar het is wel een ontzettend lief en zorgzaam wezen.” En Wolters kan het weten, wat hij kleedt zich tijdens de voorstellingen in het groen om de rol van Shrek te vertolken. “Het is echt een fantastische rol, zo moet ik als acteur alle emoties spelen. Van onzeker tot boos en van verliefd tot gekrenkt, alles komt voorbij. Echt een uitdaging!”

Positief en vrolijk

Ook Frits Tutuarima is blij met zijn rol. “Ik ben de Ezel die door omstandigheden op avontuur gaat met Shrek. Ezel is net een kleuter van vier jaar en dat is voor een acteur hilarisch om te doen. Je kunt je zo lekker uitleven, zo is Ezel lekker optimistisch en ziet hij overal het positieve van in!” Dat karakteriseert volgens Tutuarima dan ook de gehele musical. “Het is één en al vrolijkheid.” Pippi-Lotte Maessen is het daarmee eens. “Ik speel de vervloekte Fiona. Zij verandert elke nacht in een Oger, maar zal voor altijd mooi blijven als zij haar ware liefde treft. Deze vloek maakt Fiona enorm leuk om te spelen. Het is namelijk een prinses met twee verschillende kanten. Constant mag ik schakelen tussen de prinses die je uit de sprookjesboeken kent en de ietwat lompe Oger. Dat zorgt voor hilarische momenten.”

48e musical

Het is voor de Wageningse musicalvereniging alweer de achtenveertigste musical die zij volledig zelf produceert. Onder leiding van regisseur Marleen van der Loo en muzikaal leider Richard FitzHugh wordt sinds september gewerkt aan spel en zang. “Iedereen werkt zich maanden lang de blaren op zijn handen om een topproductie neer te zetten”, vertelt Wolters trots. “Niet alleen op het toneel, maar ook daarachter in de decor-, kleding-, pr- en bestuurscommissie. En dan hebben we ook nog een 16-koppig live orkest dat ons muzikaal begeleidt.”

Met nog ruim een week te gaan voor de première, is het voor de vereniging nu al de best verkochte musical ooit. “De teller staat nu al op ruim 1.950 verkochte kaarten en dan moeten de voorstellingen nog beginnen!”, vertelt Maessen enthousiast. Ze vermoedt dat de musical nu al een succes is doordat het een voorstelling is voor de hele familie. “Shrek is een verhaal waarin zowel de sprookjesfiguren als het decor je meenemen in het sprookje. Het is een fantasierijke wereld vol humor en omgeven door vrolijke muziek. Het is een musical die iedereen begrijpt en jong en oud amuseert.”

De musical Shrek is te zien van woensdag 23 mei tot en met zaterdag 26 mei in Theater Junushoff in Wageningen. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen, 15 euro voor scholieren en studenten en 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Klik hier om direct kaarten te reserveren.

Auteur: admin

Deel dit bericht op