The Great Houdini

Van 22 tot en met 25 mei 2019 speelt musicalvereniging Sempre Sereno de musical Side Show in Theater Junushoff. De musical is gebaseerd op het levensverhaal van de Siamese tweeling Hilton. Maar ook over hun band met “The Great Houdini”. Wie was Harry Houdini eigenlijk?

Houdini was ‘s werelds meest beroemde circusartiest en goochelaar. Vorig seizoen tourde Hans Klok met een zijn show The New Houdini over de wereld die gebaseerd en geïnspireerd zijn op trucs van Houdini. Houdini is het grote voorbeeld van Hans Klok.

Op 25-jarige leeftijd krijgt Harry Houdini, acteur bij een rondreizend variétécircus, succes als ontsnappingsartiest. Hij laat zich door politieagenten boeien en weet te ontsnappen uit een cel. Hij breidt, als een combinatie van goochelaar en illusionist, zijn trucks verder uit en heeft wereldwijd succes. Zo reist hij door de VS en Europa. Wereldberoemd zijn de volgende Houdini-acts geworden:

The Houdini needle tricks:
Een grote hoeveelheid ingeslikte naalden haalt hij als een propje garen, met daaraan alle naalden geregen, uit zijn mond.

Metamorphosis
Een assistente stapt in een zak en in een kist die met kettingen wordt afgesloten, en na een kort intermezzo met een gordijn zijn Houdini en de assistente van plek gewisseld.

–   Straight jacket
Vastgezet in een dwangbuis, wordt hij in een tank met water ondergedompeld en weet hij voordat zijn adem op is te ontsnappen.

Burried alive
Ontsnapping uit een kist die onder water zakt.

–   Walking through a brick wall
Houdini liep dor een massieve muur, gecontroleerd door het publiek.

Begin 19e eeuw reist Houdini van Amerika naar Europa om de Hilton tweeling te zien. Hij leert Violet en Daisy het principe van zelfhypnose als een manier om alleen te zijn.

In 1926, op de toppunt van zijn roem, sterft Houdini aan een verwaarloosde blindedarmontsteking.

Auteur: admin

Deel dit bericht op