TOI TOI TOI HILDE!

Onze Hilde de Kok heeft een topjaar. Ze is genomineerd bij de Amateur Musical Awards in de categorie ‘beste vrouwelijk bijrol’. Daarom mag ze komende maandag tijdens de gala show in theater Carré optreden. Ze is recent afgestudeerd, heeft sinds kort een baan en wordt aankomende december 25 jaar. Vanaf dit seizoen is ze tevens gestart met een deeltijd musicalopleiding op de vrijdagavond. En volgend jaar staat ze als ‘draak’ in onze musical Shrek vast en zeker de sterren van de hemel te spelen en te zingen. Een interview met deze topper omdat heel Sempre Sereno super trots op haar is!

Sempre

Toen ik in Wageningen ging studeren was ik op zoek naar een leuke musical club. Omdat er simpelweg maar één musicalvereniging in Wageningen is kwam ik daarom direct in aanraking met Sempre Sereno. Daar heb ik echt nooit spijt van gehad. Vanaf het allereerste moment voel ik mij bij deze vereniging op mijn gemak. Ik heb afgelopen jaren volop de ruimte gekregen om te groeien en mezelf te ontwikkelen op het gebied van dans, spel en zang. Maar wat me vooral aan sempre bind (en waarvoor ik wekelijks vanuit Utrecht kom aanrijden)  is de fijne club gedreven mensen waarmee we ieder seizoen weer een prachtige show neerzetten. Daarom ben ik voorlopig nog niet weg..:-)

De Amateur Musical Awards

Mijn eerste jaar bij Sempre was het jaar dat we ‘Urinetown’ speelde. Toevallig was dat ook het eerste jaar waarin de Amateur Musical Awards werden uitgereikt. En wat vielen wij dat jaar meteen met onze neus in de boter! We mochten op het podium van het ‘Theater De La Mar’’ een stukje ‘Urinetown’ (her)opvoeren en wonnen die avond ook nog de award voor ‘beste regie’ (Panda van Proosdij). Het was wat je noemt “een super toffe ervaring”’. We dachten allemaal dat we nooit meer zo’n gave productie of z’n vet seizoen zouden krijgen. Achteraf natuurlijk onzin: er zou nog heel veel leuks en moois komen.

Legally Blond

Het jaar na ‘Urinetown’ speelden wij ‘The wild party”. Dat jaar waren er problemen met de rechten van de video opnames voor de Amateur Musical Awards en ging het hele circus niet door. Na ‘The wild party’ speelde wij ‘Legally blond’. Ik mocht dat jaar “Elle Woods” spelen. Wat een super fijne uitdaging. En ook dat jaar kwamen er géén Amateur Musical Awards. En ja, dat was natuurlijk best jammer en een beetje zuur voor ons allemaal. Aan  de andere kant: het was een geweldig seizoen met hele mooie feedback en heel veel plezier.  De nominatie dit jaar voelt daarom nu best wel een beetje als “alsnog de kers op de taart”. Stiekem maakte mijn hart heus wel een sprongetje….

Hilde de KokCarré dus

Jip, ik mag maandag de planken van het koninklijke Carré op voor een medley met de andere vier genomineerde. Ik zing dus wat verschillende stukjes van nummers uit de Sempre Sereno jubileumshow “3 musketiers”. Maar zonder de hele groep was ik nooit genomineerd: het spelen van een musical is en blijft een groepsprestatie. Ik had de nominatie echt niet verwacht. Wat de uitslag maandag ook wordt, het is al zo’n groot compliment dat ik genomineerd ben, mijn avond kan al niet meer stuk. Als iemand anders was genomineerd was ik overigens daar minstens net zo enthousiast over geweest. Vorig jaar waren wij als groep genomineerd en gevraagd om op te treden. En tja, dit jaar stond ik dus in mijn eentje opeens in Amsterdam. En ja, dat is stiekem natuurlijk best een beetje eng, ondanks dat er natuurlijk wel bekende gezichten waren omdat we alle drie de edities al hebben meegedaan. De repetities waren in het stage entertainment gebouw, daar hadden we nog nooit gerepeteerd, en dat is best heilige grond. Laat staan straks het podium van Carré. De hele vereniging zit natuurlijk in de zaal en mijn ouders op de 4e rij, maar ik voorspel dat ik straks achter de schermen sta te stressen. Gelukkig is onze eigen kap & grime held Emma Schillings de hele dag bij mij.

Repetities

Het blijft kicken om met alle amateur musical spelers van heel Nederland samen te komen en ergens de schouders onder te zetten. Er is absoluut geen sprake van concurrentie: iedereen doet gewoon zijn stinkende best om er een hele mooie avond van te maken. En iedereen realiseert zich natuurlijk dat de nominatie op zich al een prijs is en hoe is het dit jaar dat we op het toneel van Koninklijk Theater Carré mogen staan? En wie er ook wint: ik gun het iedereen.

Topjaar

Dit jaar spelen we bij Sempre Sereno de musical ‘Shrek’. Ik mag de rol van draak vertolken. Erg veel zin in. Een pittige, sexy vrouw met ook wel ergens ballen en heel veel vuur. Plus natuurlijk een prachtig soul zangnummer. En ik ben dit jaar aangenomen op de ‘MusicAllFactory’ in Tilburg.  Verder ben ik dit jaar afgestudeerd en recent begonnen aan mijn eerste baan. Heel veel leuks dus waar ik me graag in vastbijt.

Tenslotte hoop ik komende december een kwart eeuw te worden! Al met al: 2017 was, is en wordt absoluut een knaljaar!

Auteur: admin

Deel dit bericht op