Samantha Janssen

Functie
Regisseur
Bij Sempre Sereno sinds:
2020
Favoriete musical:
Deze
Favoriete musical:
Alles van Terry Pratchett
Trots op:
5 nominaties 'Nine'
3x Samantha:
artistieke tante, 3-hoog, 2 katten én minstens 1 hond

Samantha Janssen is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Samantha heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is zeer bedreven in het coachen van acteurs. 

Samantha kwam in het seizoen van 2020/2021 bij Sempre Sereno. Haar komst viel midden in de coronacrisis, daarom schreef en regisseerde Samantha de voorstelling ‘Schemer’. Deze voorstelling was op maat gemaakt, waardoor deze gemakkelijk aangepast kon worden op basis van de geldende coronamaatregelen. Hierdoor was het voor de vereniging toch mogelijk om, weliswaar in aangepaste en uitgedunde vorm, een voorstelling op de planken te brengen!

Samantha is druk bezig met haar vijfde korte film (De Swarte Krie van de Deelen). Eerder tekende ze onder andere voor ‘De erfenis’ (de Leeuw producties), ‘Void’ (Lavender Films), ‘De Schoonheid van Nee’ en ‘Mevrouw van Dalen Wacht’. Laatstgenoemde film ging op het Film Festival in Dallas (Verenigde Staten) in première.

Samantha haar liefde en enthousiasme voor schrijven is aanstekelijk, haar betrokkenheid inspirerend en hoopgevend. Daarnaast is Samantha dramaturgisch bijzonder sterk en toont ze lef in haar ideeën en de uitwerking daarvan.