Samantha Janssen

Functie
Regisseur
Bij Sempre Sereno sinds:
2020
Favoriete musical:
Deze
Favoriete musical:
Alles van Terry Pratchett
Trots op:
5 nominaties 'Nine'
3x Samantha:
artistieke tante, 3-hoog, 2 katten én minstens 1 hond

Samantha Janssen is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Sinds 2023 is ze bezig met Master Muziektheater aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Samantha heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is zeer bedreven in het coachen van acteurs. 

In het seizoen van 2020/2021 begon Samantha bij Sempre Sereno. Haar komst viel midden in de coronacrisis, daarom schreef en regisseerde Samantha de op maat gemaakte voorstelling ‘Schemer’. Ze heeft hierna ook ‘Our House’, ‘Fiddler on the Roof’ en ‘The Addams Family’ geregisseerd. 

Ze heeft heel wat nieuwe projecten op de plank liggen. Zo verzorgt ze de regie bij verschillende producties van Theater de Leeuw (Arnhem) waaronder ‘MacBeth’ en ‘Cabaret’. Ook neemt ze de regie op zich bij de musicalverenigingen Starlight Boulevard (Utrecht) en Musicalmakers (Nijmegen). Verder regisseert ze een muziektheater video van Irene Wiersma en een webserie ‘De Vierde Wand’ bij Lavender Films. 

Bovendien is ze ook druk bezig met haar vijfde korte film (De Swarte Krie van de Deelen) te vermaken tot een muziektheater voorstelling. Eerder tekende ze onder andere voor ‘De erfenis’ (de Leeuw producties), ‘Void’ (Lavender Films), ‘De Schoonheid van Nee’ en ‘Mevrouw van Dalen Wacht’. Laatstgenoemde film ging op het Film Festival in Dallas (Verenigde Staten) in première.

Samantha haar liefde en enthousiasme voor schrijven is aanstekelijk, haar betrokkenheid inspirerend. Daarnaast is Samantha dramaturgisch bijzonder sterk en toont ze lef in haar ideeën en de uitwerking daarvan.