Viola Brandt-Bennink

Functie
Choreograaf
Bij Sempre Sereno sinds:
2014
Favoriete musical:
Lion King
Trots op:
Sempre Sereno als geheel
3x Viola:
Verenigingsmens, bedachtzaam, veelzijdig

Viola Brandt-Bennink begon in 2006 met de vooropleiding Dansacademie aan de Fontys in Tilburg. Daarna is ze in 2009 Musicaltheater gaan doen aan de Frank Sanders’ Akademie in Amsterdam. Na haar Bachelor Future Planet Studies aan de UvA, kwam Viola in Wageningen voor de Master Environmental Sciences aan de WUR.

In Wageningen kwam ze ook Sempre Sereno tegen en hier is ze nu al 10 jaar actief lid. Ze heeft de koelbloedige bitch Vivienne Kensington (Legally Blonde) gespeeld, de bemoedigende vrouw van de gouveneur Sally Slaton (Parade), de harteloze Mama Oger en wulpse Draquette (Shrek), de grillige Medusa (Side Show), de populair tienermeisje Amy (Our House) en afgelopen jaar de nachtmerriewaardige Grootmoeder Tzeitel (Fiddler on the Roof). Dat zijn dus aardig wat rollen die ze bij Sempre op haar naam heeft gezet! Naast spelend lid is ze ook regie assistente, dance captain en penningmeester geweest. Ondanks dat ze erg enthousiast is om dit jaar choreograaf te mogen zijn, heeft ze aangegeven dat ze volgend jaar graag weer met ons op de planken staat. Als deel van de groep op het toneel staan mist ze toch een beetje.

Nog een paar leuke feitjes over Viola: Soms bedenkt ze haar choreografieën tijdens het fietsen of samen met haar twee kinderen thuis in de woonkamer! Ook draagt ze tijdens de repetities een Addams Family trui die ze heeft overgenomen van de professionele Addams Family cast in 2019. Het kan niet anders dan dat we alleen maar fantastische choreografieën gaan zien op het toneel dit jaar!