Samantha Janssen

Samantha Janssen is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Samantha heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is zeer bedreven in het coachen van acteurs. 

Samantha kwam in het seizoen van 2020/2021 bij Sempre Sereno. Haar komst viel midden in de coronacrisis, daarom schreef en regisseerde Samantha de voorstelling ‘Schemer’. Deze voorstelling was op maat gemaakt, waardoor deze gemakkelijk aangepast kon worden op basis van de geldende coronamaatregelen. Hierdoor was het voor de vereniging toch mogelijk om, weliswaar in aangepaste en uitgedunde vorm, een voorstelling op de planken te brengen!

Samantha is druk bezig met haar vijfde korte film (De Swarte Krie van de Deelen). Eerder tekende ze onder andere voor ‘De erfenis’ (de Leeuw producties), ‘Void’ (Lavender Films), ‘De Schoonheid van Nee’ en ‘Mevrouw van Dalen Wacht’. Laatstgenoemde film ging op het Film Festival in Dallas (Verenigde Staten) in première.

Samantha haar liefde en enthousiasme voor schrijven is aanstekelijk, haar betrokkenheid inspirerend en hoopgevend. Daarnaast is Samantha dramaturgisch bijzonder sterk en toont ze lef in haar ideeën en de uitwerking daarvan.

Richard FitzHugh

Tijdens zijn studie Wiskunde aan de universiteit van Cambridge lonkte de liefde voor muziek. Zo was hij 15 jaar actief als koorzanger in onder andere ‘The London Philharmonic Choir’. Een studie Compositie aan The Royal College of Music in Londen en aan Het Koninklijke Conservatorium in Den Haag volgde. Sinds de afronding van deze studie is hij fulltime werkzaam als dirigent, componist, arrangeur en pianist voor zowel professionele als amateurvoorstellingen. Zijn muziek is in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland uitgezonden op de nationale radio.

Richard schreef nieuwe muziek (vocaal en instrumentaal arrangeur) voor Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA, Stichting Nieuw Theaterwerk en de musical Tybalt. Hij was de muzikaal leider van meer dan 50 producties bij onder andere Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Rits (Delft), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en pop- en musicalkoor New Sound (Delft). Sinds 2021 heeft hij een eigen zanggroep ‘Phoenix Vocals’ (Delft).