Cindy Postma

Cindy Postma is een typisch geval: ‘Tussen de schuifdeuren begonnen’. Altijd heeft ze verhalen gespeeld met een rijke fantasie en de knuffels op het bed waren het enthousiaste publiek. In 2003 speelde Cindy in het ensemble van een grote musicalproductie ‘My Fair Lady’. Daar groeide haar passie voor theater en daardoor ging ze spelen bij musicalverenigingen in Utrecht en later ook bij Sempre Sereno. Ook heeft ze bij verschillende producties van Studio26, Theater de Leeuw in Arnhem en Steengroevetheater in Winterswijk gespeeld. Haar nieuwe uitdaging is dat ze vanaf september in het ensemble van ‘40-‘45 de Musical van Studio100 mag gaan spelen!

Naast zelf op het podium staan, heeft ze ook een passie voor lesgeven. Van 2010-2021 heeft ze musical-les gegeven op een basisschool in Bennekom. Daar kreeg ze de smaak te pakken en van daaruit is ze les gaan geven op verschillende scholen in de regio, om kinderen en jongeren te stimuleren om te spelen, zingen en dansen. Dit is niet de eerste keer dat Cindy regie-assitent is, al een aantal jaar werkt ze bij een theaterschool als regie-assistent en zelfs als choreograaf. We zijn erg enthousiast dat ze dit jaar ons artistiek team mag komen versterken!

Nog een paar woorden van haarzelf: “Het is prachtig om te zien dat door theater mensen groeien in hun talent en zelfvertrouwen. Dat lukt alleen als ze zich veilig voelen. Ik vind het belangrijk om elkaar te respecteren en vertrouwen te geven. Het motiveert me als een groep wil werken voor die dynamiek. Je ziet deelnemers enthousiast worden van hun eigen kunnen. Dit, in combinatie met hard werken, een open mindset, een sterk artistiek team en een productie team dat meedenkt, daaruit ontstaan de mooiste producties.”

Viola Brandt-Bennink

Viola Brandt-Bennink begon in 2006 met de vooropleiding Dansacademie aan de Fontys in Tilburg. Daarna is ze in 2009 Musicaltheater gaan doen aan de Frank Sanders’ Akademie in Amsterdam. Na haar Bachelor Future Planet Studies aan de UvA, kwam Viola in Wageningen voor de Master Environmental Sciences aan de WUR.

In Wageningen kwam ze ook Sempre Sereno tegen en hier is ze nu al 10 jaar actief lid. Ze heeft de koelbloedige bitch Vivienne Kensington (Legally Blonde) gespeeld, de bemoedigende vrouw van de gouveneur Sally Slaton (Parade), de harteloze Mama Oger en wulpse Draquette (Shrek), de grillige Medusa (Side Show), de populair tienermeisje Amy (Our House) en afgelopen jaar de nachtmerriewaardige Grootmoeder Tzeitel (Fiddler on the Roof). Dat zijn dus aardig wat rollen die ze bij Sempre op haar naam heeft gezet! Naast spelend lid is ze ook regie assistente, dance captain en penningmeester geweest. Ondanks dat ze erg enthousiast is om dit jaar choreograaf te mogen zijn, heeft ze aangegeven dat ze volgend jaar graag weer met ons op de planken staat. Als deel van de groep op het toneel staan mist ze toch een beetje.

Nog een paar leuke feitjes over Viola: Soms bedenkt ze haar choreografieën tijdens het fietsen of samen met haar twee kinderen thuis in de woonkamer! Ook draagt ze tijdens de repetities een Addams Family trui die ze heeft overgenomen van de professionele Addams Family cast in 2019. Het kan niet anders dan dat we alleen maar fantastische choreografieën gaan zien op het toneel dit jaar!

Samantha Janssen

Samantha Janssen is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Sinds 2023 is ze bezig met Master Muziektheater aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Samantha heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is zeer bedreven in het coachen van acteurs. 

In het seizoen van 2020/2021 begon Samantha bij Sempre Sereno. Haar komst viel midden in de coronacrisis, daarom schreef en regisseerde Samantha de op maat gemaakte voorstelling ‘Schemer’. Ze heeft hierna ook ‘Our House’, ‘Fiddler on the Roof’ en ‘The Addams Family’ geregisseerd. 

Ze heeft heel wat nieuwe projecten op de plank liggen. Zo verzorgt ze de regie bij verschillende producties van Theater de Leeuw (Arnhem) waaronder ‘MacBeth’ en ‘Cabaret’. Ook neemt ze de regie op zich bij de musicalverenigingen Starlight Boulevard (Utrecht) en Musicalmakers (Nijmegen). Verder regisseert ze een muziektheater video van Irene Wiersma en een webserie ‘De Vierde Wand’ bij Lavender Films. 

Bovendien is ze ook druk bezig met haar vijfde korte film (De Swarte Krie van de Deelen) te vermaken tot een muziektheater voorstelling. Eerder tekende ze onder andere voor ‘De erfenis’ (de Leeuw producties), ‘Void’ (Lavender Films), ‘De Schoonheid van Nee’ en ‘Mevrouw van Dalen Wacht’. Laatstgenoemde film ging op het Film Festival in Dallas (Verenigde Staten) in première.

Samantha haar liefde en enthousiasme voor schrijven is aanstekelijk, haar betrokkenheid inspirerend. Daarnaast is Samantha dramaturgisch bijzonder sterk en toont ze lef in haar ideeën en de uitwerking daarvan.

Richard FitzHugh

Tijdens zijn studie Wiskunde aan de universiteit van Cambridge lonkte de liefde voor muziek. Zo was hij 15 jaar actief als koorzanger in onder andere ‘The London Philharmonic Choir’. Een studie Compositie aan The Royal College of Music in Londen en aan Het Koninklijke Conservatorium in Den Haag volgde. Sinds de afronding van deze studie is hij fulltime werkzaam als dirigent, componist, arrangeur en pianist voor zowel professionele als amateurvoorstellingen. Zijn muziek is in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland uitgezonden op de nationale radio.

Richard schreef nieuwe muziek (vocaal en instrumentaal arrangeur) voor Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA, Stichting Nieuw Theaterwerk en de musical Tybalt. Hij was de muzikaal leider van meer dan 50 producties bij onder andere Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Rits (Delft), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en pop- en musicalkoor New Sound (Delft). Sinds 2021 heeft hij een eigen zanggroep ‘Phoenix Vocals’ (Delft).