[ 29 december 2023 ]

5 vragen aan onze nieuwe leden

1. Hoe heet je, hoe oud ben je, wat doe je in het dagelijks leven?

Bob: Mijn naam is Bob en ik ben 54 jaar. Woonachtig in Driel, getrouwd met Mariken en ik heb twee zoons van 20 en 22 jaar. Ik werk voor Sibbing in Veenendaal, een financieel dienstverlener voor medische professionals, en ben daar eindverantwoordelijk. Zakelijk een baasje maar thuis ben ik best lief.

Guido: Ik ben Guido, 18 jaar. Hou van sterren kijken, lezen, hardlopen en ik ben momenteel student.

Marcel: Hoi, ik ben Marcel en vier dit jaar mijn 13e lustrum. Eigenlijk zou ik dus vanachter de geraniums het leven lijdzaam moeten gadeslaan. Echter vindt ik het nog veel  te leuk om er met volle teugen van te genieten door deel te nemen. Dus naast een volle werkweek bij een testlaboratorium voor energie opslag systemen in Maurik, vind ik ook nog tijd voor een paar hobby’s.

Jort: He, ik ben Jort, 18 jaar oud, en woon samen met mijn ouders en broertje in Bennekom. Ik studeer momenteel Commerciële Economie aan de Hogeschool in Utrecht en in mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met sporten, fotografie en acteren natuurlijk.

Reindert: Ik ben Reindert, 29, en ben sinds begin van dit jaar samen met mijn compagnon werkzaam in ons eigen adviesbureau in luchtkwaliteit.

2. Heb je buiten Sempre nog andere hobbys? Heb je hiervoor al iets met musical gedaan?

Bob: Ik zing in een pop-rock coverband New Sensation en in een vocal group die onderdeel uitmaakt van Symphonic Friends dat o.a. eens per jaar een concert geeft in de Doelen in Rotterdam. Verder voetbal ik en geniet ik in mijn nieuwe keuken van het bereiden van maaltijden. Ik heb nog nooit iets met musical gedaan, naast ze bezoeken. Voor mij een hele uitdaging en een flinke stap buiten mijn comfortzone om naast zang nu ook dans en spel op te pakken.

Guido: Harry Potter lezen, mediteren, zingen en dansen. Op de middelbare school heb ik twee keer meegedaan als ensemble, voor Matilda als rebels kind en voor All Shook Up als buschauffeur.

Marcel: Sinds 2017 ben ik na een lange retraite weer met Muziektheater begonnen. Iets wat ik sinds de middelbare school niet meer had gedaan. “Addams” wordt alweer mijn negende musical. Ik speel ook nog bij een gezelschap in Duiven en heb bij Sterallures in Woerden gespeeld. Mijn andere grote liefde (naast mijn echtgenoot 🙂 is zendamateurisme. Deze iets wat vreemde combinatie vul ik dan nog aan met het lidmaatschap van Scouting Nederland.

Jort: Ik ben op mijn zevende begonnen in een kinderkoor en ben daarna doorgestroomd naar een theaterschool. Dit doe ik nu al 10 jaar. Ervaring genoeg dus haha.

Reindert: Ik hou van lezen, muziek, natuur, bergwandelingen, treinen en vliegtuigen. Tot een paar jaar geleden had ik eigenlijk niet zoveel met musical. Zo’n 2,5 jaar geleden werd ik gebeld omdat men nog op zoek was naar een violist voor een musical orkest. Na het luisteren van de muziek (Next to Normal) was ik meteen verkocht! De twee producties daarna was ik bijna altijd te vinden bij de cast voor het inzingen en ben ik zo enthousiast geworden om zelf ook het podium op te gaan!

3. Wanneer wordt jouw duistere kant zichtbaar?

Bob: In letterlijke zin wanneer ik goed moe ben. Als er een overtreffende trap van chagrijnig en dominant is, ben ik dat wel denk ik. In figuurlijke zin heb ik altijd wel een “duister” kantje.  Ik kan namelijk niet lang serieus blijven en aas op de eerste de beste grap die ik uit kan halen of kan maken.

Guido: Als de fantastische muziek van The Addams Family start en we zo eng mogelijke geluiden gaan maken en als mensen vragen wat ik van Hamilton vind.

Marcel: Mijn meest duistere kant wordt zichtbaar bij mijn muziekkeuzes. Ik heb een voorkeur voor wat melancholiekere klanken. Dit varieert van (early) blues tot componisten als deBussy en Satie.  Om mij daarna op te wekken luister ik graag naar alle vormen van ‘americana’.

Jort: Mijn duistere kant wordt zichtbaar, wanneer het ‘s ochtends regent, waardoor je doorweekt op werk aan komt en dan nog een hele dag moet. Eigenlijk gewoon door regen in het algemeen.

Reindert: Als mensen vallen of onderuitgaan. Ik vind dat heel grappig en moet dan automatisch lachen en bedenk me daarna pas dat ik misschien moet kijken of iemand pijn heeft, oeps!

4. Ben jij goed in het bewaren van geheimen?

Bob: Mwa, redelijk denk ik. Ik kan niet zo heel goed liegen en dat maakt je automatisch wat minder goed in het bewaren van geheimen. Want iets niet vertellen is toch ook een beetje liegen?

Guido: Geheimen zijn gewoon leuke dingen om door te vertellen, toch? Grapje, grapje, ik hou mijn mond als het niet om liefde gaat, dat is gewoon te leuk om te laten liggen.

Marcel: Bewaren van geheimen is niet mijn sterke kant. Hoewel tot nu toe niet getest, vrees ik, dat ik onder torture (denk aan kietelen onder de voetzolen etc.) alles zou prijsgeven.

Jort: Geheimen kan je me HEEL goed vertellen, maar weet wel dat ik mezelf vrij snel verlul.

Reindert: Zeker! Als mensen me vragen iets niet door te vertellen, zal ik dat nooit doorvertellen. Behalve misschien als ik daarmee iemands leven kan redden.

5. Met welke Addams karakter identificeer je je het meest en waarom?

Bob: Ik ben mij op dit moment aan het identificeren met één van de Addams voorvaderen. Gezien mijn ervaring een rol die me op het lijf is geschreven, ik kan redelijk veilig op de achtergrond een beetje uitproberen. In mijn rol ben ik het grootste gedeelte de weg kwijt. “Confused” is het thema dat rond me hangt. Heerlijk om daar een beetje mee te experimenteren en soms voelt het ook echt zo.

Guido: Ome Fester, hij is gewoon te schattig met z’n crush op de maan en z’n gestoorde dansjes. Gek dansen op een avondwandeling, daar leef ik ook wel voor.

Marcel: Ik identificeer mij het meest met Fester. Voor zijn ‘lust for life’, die zelfs zover gaat dat hij op de graven kan dansen om de doden tot leven te wekken en hun hulp inroept om de liefde tussen 2 jonge mensen te laten bloeien. Prachtig….

Jort: Lucas. Dat noem je type casting haha. Aan de buitenkant ziet hij er heel gewoon en netjes uit, maar hij heeft ook gekke kanten als je hem wat beter leert kennen.

Reindert: Oei, moeilijke vraag! Echt normaal ben ik in ieder geval niet. Ik denk dat Pugsley dan nog het meeste in de buurt komt!

UPDATE
Blijf op de hoogte!
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Sempre Sereno en meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *