[ 11 april 2024 ]

Interview met onze Gomez en Morticia

Ontmoet Luc en Lindsay, onze Gomez en Morticia in de Addams Familiy. Lees hier hoe zij het vinden om deze rollen te mogen spelen.

Wie ben je en welke rol speel je?

Lindsay: Mijn naam is Lindsay en ik mag de rol van Morticia Addams spelen.

Luc: Mijn naam is Luc Agterberg en ik heb grote eer om de rol van Gomez Addams te mogen spelen. 

 

Hoe voelde je je toen je hoorde dat je deze rol mocht spelen? 

Lindsay: Verrast, vereerd en dolgelukkig! Het drong allemaal in kleine stapjes door. Ik ben Morticia….en Luc is mijn tegenspeler….en ik mag tango dansen….en…en…en. Ik heb nog een hele tijd gestuiterd.

Luc: Eerlijk gezegd dacht ik niet dat mijn auditie voor die rol zo denderend was. Sempre heeft zoveel talent rondlopen dat ik dacht dat ik geen kans maakte. Dat was dus een grote verrassing.

 

Hoe was het proces van je vinden in deze rol? 

Lindsay: Ontzettend leerzaam! En ontzettend leuk: repeteren met Luc is echt een feestje! In het begin was het zoeken, samen uitvinden hoe onze Gomez en Morticia zijn. Inmiddels weten we dat denk ik goed, maar we zijn ook nog lekker aan het aanscherpen en bijstellen. Onze regisseur Samantha heeft een hele fijne balans tussen mijzelf laten uitzoeken/uitproberen wat goed voelt aan de ene kant en wel richting geven naar hoe zij de rol graag wil zien aan de andere kant. 

Luc: Ik heb bewust niet de films en de theatervoorstelling als voorbeeld genomen om een beeld te krijgen van Gomez. Maar ik heb er meer een eigen karakter van gemaakt zoals bij mijn rol Rebbe in ‘Fiddler on the Roof’ vorig jaar. Ik vind het geweldig om dit proces mee te maken en ik heb het idee dat het me redelijk natuurlijk afgaat.

 

Hoe lijkt je rol op wie je zelf bent als persoon?

Lindsay: Morticia is in de basis “gewoon” een liefdevolle echtgenote en moeder. Zelf ben ik ook getrouwd en heb ik ook twee kinderen. Haar toewijding aan haar gezin, liefde en vertrouwen richting haar man en het beste willen voor haar kinderen kan ik dus volledig begrijpen. Ook hecht ze veel waarde aan eerlijkheid en dat doe ik ook.

Luc: Ik heb best wel wat weg van Gomez. Niet al te slim, dramatisch, gek (soms met duistere humor) en bovenal gek op zijn gezin. 

 

En hoe verschil je van elkaar?

Lindsay: Hoewel ze heel veel van haar gezin houdt, vindt Morticia het toch ook wel erg fijn dat zij de touwtjes in handen heeft en het altijd om háár draait. Dat hoeft voor mij niet zo. Ik kan juist erg genieten van iemand anders de aandacht geven en gunnen.

Luc: Gomez is veel luidruchtiger en extraverter. Als ik, voor het eggie in zo’n gezin terecht zou komen, zou ik volledig dichtklappen.

 

Wat wil je dat mensen mee nemen als ze de show hebben gezien?

Lindsay: Een van mijn favoriete quotes van Morticia uit de show is: “Normaal is een kwestie van perspectief, lieverd. Wat normaal is voor de spin, is rampzalig voor de vlieg”. Ik hoop dat mensen meenemen dat iedereen zijn eigen versie van “normaal” heeft en we daar soms wel wat meer begrip en respect voor kunnen hebben.

Luc: Hoe gek je ook bent en hoe je ook van elkaar verschilt, je kunt altijd lief zijn voor elkaar en lachen met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *