[ 16 mei 2024 ]

Interview met Wednesday en Lucas

Volgende week gaan we eindelijk zien hoe de liefde tussen Wednesday en Lucas zich ontwikkelt, maar hoe is het eigenlijk met de leden die deze twee rollen mogen vervullen? We hebben ze een aantal vragen gesteld. 

Wie ben je en welke rol speel je?

Ik ben Imie, en ik speel de rol van Wednesday Addams. Wednesday is een echte puber, die tot over haar oren verliefd is op haar vriendje, Lucas.

Wat dacht je toen je hoorde dat je deze rol mocht spelen?

De avond van de bekendmaking was niet ik niet bij de rest van de groep aanwezig, het was voor mij dus wachten op een whatsappberichtje. Zodra de foto kwam, kon ik het eigenlijk niet geloven en heb ik tot drie keer toe gedacht dat ik verkeerd had gelezen! Ik voelde me enorm vereerd en enthousiast dat ik deze rol mocht spelen, en dat is het hele seizoen zo gebleven. Het is zo’n heerlijke rol waarin ik alles kwijt kan; hoe gekker hoe beter

 

Heb je de Netflix serie gebruikt als inspiratie voor hoe jij zelf Wednesday speelt? 

Confession time: ik heb de serie Wednesday niet gezien (en ik geloof dat ik daarin de enige ben)… Dus ik kort gezegd: nee, ik heb de serie niet als inspiratie gebruikt. Toen ik mijn rol had gekregen, heb ik besloten om er ook echt mijn eigen versie van te maken. Ik heb wel films van de Addams Family gezien, vooral om de achtergrond van de musical voor mezelf helder te krijgen.

 

Hoe is het om Wednesday te spelen nu zoveel mensen dit karakter kennen door de Netflix?

Aan de ene kant is het heel spannend. Veel mensen hebben nu toch een beeld bij hoe Wednesday is, en ik voldoe zeer waarschijnlijk niet aan dat beeld. Maar aan de andere kant vertelt deze musical weer een nieuw verhaal, en zijn de karakters ook op dat verhaal aangepast. Ik heb vertrouwen in mijn versie van Wednesday en ik hoop dat ik daarmee ook de seriekijkers mee krijg!

 

Hoe is het om samen met Jort een stelletje te spelen?

Het is ontzettend leuk om met Jort te spelen! Hij is super enthousiast en nooit bang om nieuwe dingen te proberen of lekker gek te doen. Vaak is het zo dat één van ons een idee heeft over hoe we dingen nóg een tikje beter of grappiger kunnen doen, en het is superleuk om dat dan ook gelijk goed te kunnen uitspelen. Ik geniet vooral van ons duet; dat is een hele energieke scène, waarin we zelfs nog even samen dansen.

Wie ben je en welke rol speel je?

Hoi, ik ben Jort en speel de rol van Lucas in de musical The Addams Family.

 

Wat dacht je toen je hoorde dat je deze rol mocht spelen?

Toen ik in september te horen kreeg dat ik de rol mocht gaan spelen was ik natuurlijk super blij! Vooral omdat het mijn eerste jaar bij Sempre is, was het extra spannend. 

 

Lucas komt niet voor in de originele versie van de Addams Family. Hoe is het dan om deze rol te spelen? 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de originele film nog nooit heb gezien. Wel de Broadway musical natuurlijk. Ben bang dat het een klein generatiekloof dingetje is, haha.

Uiteindelijk kijk je naar wat de rol op papier te bieden heeft en wat je daar van jezelf in kan stoppen. Pas als ik denk dat ik een rol echt eigen kan maken, wil ik ook daadwerkelijk auditie doen. Het was zeker niet altijd even makkelijk, omdat ik veel andere soort rollen heb mogen vertolken, maar uiteindelijk denk ik dat ik een mooie versie kan neerzetten tijdens de show.

 

In je eerste jaar bij Sempre meteen een grote rol, vond je dat spannend?

Tuurlijk is het spannend om meteen het vertrouwen te krijgen om een rol te spelen. Je wil je toch graag bewijzen en laten zien dat het niet alleen bij de auditie blijft. 

 

Hoe is het om samen met Imie een stelletje te spelen?

Net als dat je met alle andere rollen doet, hoort het spelen van een stelletje gewoon bij het acteren. Uiteindelijk is alles zo gestaged dat er geen gevoel meer in zit. Je bent puur bezig met de choreo. Al mag het publiek dat natuurlijk niet zien! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *