[ 3 mei 2022 ]

Interview Frits en Floor: “Musical ‘Our House’ is méér dan fantastisch”

Frits Tutuarima en Floor Mossink zijn de hoofdrolspelers van de musical  ‘Our House‘. We spraken beide over vriendschap, de corona break, de uitdagingen van deze productie, onze nieuwe regisseur en waarom je deze spetterende musical niet mag missen!

Wie spelen jullie?
Floor: Ik heb dit jaar de eer om Sarah te spelen. Zij is het vriendinnetje van Joe. Een ambitieuze meid die advocaat wil worden. Daarom gaan zaken over goed en kwaad haar aan het hart.

Frits: Ik speel Joe. Of eigenlijk twee Joe’s. Één goede Joe. En één slechte Joe. Goede Joe is een gozer die het beste voor heeft met zijn familie, vrienden en zijn vriendin Sara. Slechte Joe is erg ambitieus en heeft ook het beste voor met zijn familie, vrienden en vriendin, maar pakt dat toch even anders aan dan goede Joe. Hoe ambitieus slechte Joe is gaan jullie natuurlijk zien als jullie komen kijken naar de musical.

Jullie hebben drie jaar geleden de rol gekregen en grotendeels ingestudeerd. En toen volgde er een hele lange coronabreak. Is er iets veranderd nu je in de herhaling mag?
Frits: Er is zeker veel veranderd. Ten eerste hebben we natuurlijk een andere regisseur. Onze vorige regisseur Marleen van der Loo staat nu op de planken met de musical “Come from Away”. Samantha Janssen heeft het stokje overgenomen en is het stuk aan het afmaken en perfectioneren. Met onze regisseur Samantha zijn we dus alle scènes die al stonden opnieuw aan het uitzoeken en uitdiepen. Daarmee kom je natuurlijk automatisch weer tot nieuwe ideeën en inzichten. En als ik namens Floor en mij mag spreken: wij zijn natuurlijk in de afgelopen drie jaar als persoon ook veranderd. We zijn beide drie jaar ouder geworden en hebben meer levenservaring. Ervaringen die wij in de tussentijd hebben meegemaakt kunnen we nu weer toepassen op onze rollen. En wat je ook echt wel gaat terugzien, is dat de vriendschap is gegroeid binnen de cast, zo ook die van Floor en mij. We zijn bijvoorbeeld samen met een groepje vrienden op vakantie geweest. Dat helpt natuurlijk reuze als je niet alleen maar met je ‘tegenspeelster’ op het podium staat maar daadwerkelijk met een van je dierbaarste vriendinnen. Je vertrouwt elkaar nog meer dan voorheen. Het brengt nog een diepere laag verdieping. Je weet dat het gewoon goed komt en je op elkaar kunt bouwen. Dat had je drie jaar geleden natuurlijk ook wel, maar het voelt nu nog vertrouwder. Wij hopen en denken dat je dat allemaal terug gaat zien op het podium.

Floor: We hadden ons allemaal zo vreselijk verheugd op het spelen van deze toffe musical – en toen kwam corona. Iedereen zal het herkennen: dan is het best een teleurstelling als de theaters zo lang op slot zijn. Gedurende de lockdown heb ik veelvuldig gedacht: we gaan dit stuk echt nooit meer op de planken brengen. En dan telkens toch weer de hoop dat het ooit goed zou komen. Bij elke herstart geef je al je tijd, energie en overgave aan het stuk en de groep. En dan waren er keer op keer toch weer stapjes terug vanwege de pandemie. In januari hadden we een “go OR no-go moment” tijdens het repetitieweekend. Dus hoe tof is dat de complete groep de moed niet heeft laten zakken en heeft gezegd: we gaan er voor! De groep heeft wederom de energie terug gevonden en gaat er voor de volle 100% voor. Die positieve energie voel je tot op de dag van vandaag. En dat is echt heel fijn!

Wat is de uitdaging voor je in deze prachtige rol?
Floor: Deze musical kent twee verhaallijnen die parallel door elkaar lopen: die van goede én die van slechte Joe. En omdat we die door elkaar spelen moet ik goed nadenken en inleven in de scene die hier aan vooraf ging. Wat dacht Sarah toen? Wat ging er in haar om? Die switch helder krijgen is tof maar uitdagend. Gelukkig krijgen we daar uitstekende ondersteuning bij van Samantha. Ze is een topcoach. Dankzij haar durf ik steeds vaker in het moment te spelen. Ik laat binnen komen wat er om mij heen gebeurt en vanuit die ontspanning de scene in te stappen. Dat voelt echt goed en geeft heel veel vertrouwen. 

Frits: Ik heb meerdere mooie rollen mogen spelen, die stuk voor stuk ook echt een uitdaging waren. Maar ik denk dat Joe echt op het goede moment kwam. Nu drie jaar later kan ik nog meer uit die rol halen omdat ik er zo goed in heb kunnen duiken. En het continu switchen tussen de goede en de slechte Joe is wel een grote uitdaging. Het is echt hard werken om die uiterste van emoties steeds weer op te pakken en vast te houden. Het is voor iedereen al best een emotioneel stuk, en dat geldt ook zeker voor mij. Je gaat van sky high blij naar deep low verdriet. In het acteren is dat nog wel te doen, maar je wilt ook waarachtig overkomen in je emoties. Die wil je overbrengen. Dat is soms best wel heel zwaar maar tegelijk ook mooi als het lukt. Ik hoop oprecht dat het publiek dat gaat voelen en zien. Meer dan mijn best kan ik niet doen.

Waarvoor moeten volgens jullie mensen komen kijken naar Our House?
Floor: De energie spat er vanaf. Het is meer dan fantastisch! Je ziet er echt vanaf hoe leuk we het hebben met de groep. Bovendien hebben we met een rijk decor Amsterdam weten neer te zetten en stappen we met de gave kleding zo de jaren 80 in. We hebben grootser kunnen uitpakken! De extra tijd is soms een nadeel en in dit geval ook echt een voordeel. Tenslotte is het ook echt een goed verhaal dat je aan het denken zal zetten.

Frits: Kom zeker ook kijken voor de muziek van Madness. Het is hele mooie en vrolijke muziek. Het is een echte jukebox musical á la Mamma Mia, maar dan nu met de muziek van Madness. Als je van hun muziek houdt moet je zeker naar deze musical komen. Het zijn stuk voor stuk heel bekende nummers. Ik weet zeker dat iedereen denkt ‘die ken ik’ en ‘die ook’ en ‘die ook nog’. En we zijn er natuurlijk drie jaar mee bezig, dus we verdienen ook een volle zaal.

Floor: Kom vooral kijken. Er zitten echt prachtige nummers in. Één nummer gaat met zekerheid kippenvel opleveren, echt waar! Komt dat zien.

De Madness Musical ‘Our House’ is te zien op woensdagavond 8 juni (20.00 uur), donderdagavond 9 juni (20.00 uur), vrijdagavond 10 juni (20.00 uur), zaterdagmiddag 11 juni (14.00 uur) en zaterdagavond 11 juni (19.00 uur) in theater Junushoff te Wageningen. Reguliere kaarten kosten 21 euro, studenten/scholieren betalen 16 euro en de kosten voor kids t/m 12 jaar bedragen 11 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *