[ 22 maart 2022 ]

Interview met onze choreograaf Floor Bokkes

Jaren heeft Floor diverse rollen bij Sempre Sereno voor haar rekening genomen. Zoals Lucille in de musical ‘Parade’. Of Koningin Anna in de musical ‘Drie Musketiers’. Sinds 2019 (Side Show) versterkt ze ons artistieke team als choreograaf. Dit jaar kunnen we op haar danstalent rekenen voor de Madness Musical Our House. De hoogste tijd voor een interview!

Wat kunnen we qua dans verwachten bij de musical ‘Our House’?
“Ik heb tegen de cast gezegd: fit, energiek en vol overtuiging! Daar wordt hard aan gewerkt! En dat gaat gelukkig ook helemaal lukken.”

Wat was dit jaar de uitdaging?
“Corona was, dat zul je begrijpen, wel een hele grote uitdaging. We zijn drie jaar geleden gestart met het stuk. En we hebben de repetities lang stil moeten leggen. Alles heeft stil gelegen, dus ook het sporten van mensen. En dat merk je vanzelfsprekend aan mensen. Gelukkig is dat een gemeenschappelijke uitdaging.”

Zijn er nog andere uitdagingen bij deze musical?
“Zekers. De uitdaging van ‘Our House’ is dat ik georganiseerde chaos probeer te creëren. Voor dit stuk  hoeft het namelijk niet allemaal super strak, dat zou ook niet passen. Je moet echt nadenken hoe je chaos op het podium neerzet. En dat blijkt soms best een uitdaging.”

Wat is voor jou als choreograaf het leukste nummer om te maken?
“Baggy Trousers! Heel veel energie. Leuke stukjes tussendoor. Heel veel energie. Dat vind ik echt het leukst. Had ik al gezegd heel veel energie?”

Hoe bevalt de samenwerking met Samantha Janssen als regisseur?
“Heel goed en echt heel knap hoe zij het oppakt. De show was al voor meer dan de helft in de grondverf gezet  door regisseur Marleen van der Loo.  En zo tof hoe Samantha het nu weer oppakt en afmaakt. Ze respecteert wat er al gemaakt is en voegt goede nieuwe suggesties toe.”

Jij en je man zijn vorig jaar ouders geworden van een wolk van een dochter. De choreografie van ‘Our House’ is veel werk. Blijft er nog tijd over voor je andere passies?
“Ik mag dit jaar bij theater de Leeuw de rol van ‘bedelares’ vertolken in de musical Sweeney Todd. En af en toe een uurtje naar de dansschool in Utrecht. Daar ben ik al héél blij mee. Samen met een baan is de tijd dan wel op.”

Waar ben je trots op?
“Ik ben erg trots op de toewijding van de cast van Our House. Er waren echt mensen die na de verplichte coronapauze hun teksten nog wisten. Er waren mensen die de pasjes nog wisten na een periode van repeteren, stilstaan en weer opnieuw beginnen. Dat vind ik echt knap. Zo mega trots op hoe we met elkaar de energie weer hebben weten te herpakken! En dat we nu in juni weer mogen optreden. Ja, dat vind ik echt bijzonder en heel erg fijn!”

Waarom moeten mensen komen kijken naar Our House?
Omdat het natuurlijk een stuk is waar je in de basis vrolijk van wordt. Maar ook omdat het een stuk is dat  je absoluut aan het denken zet. Kom zelf vooral kijken om te zien hoe beide zaken prima samen kunnen gaan!

Sempre Sereno speelt de Madness Musical Our House op 8, 9, 10 en 11 juni 2022 in Theater Junushoff te Wageningen. Kaarten zijn te koop via tickets.sempresereno.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *