[ 5 mei 2022 ]

Maak kennis met onze nieuwe leden!

Sinds onze vorige productie hebben we er een aantal nieuwe leden bij en er zijn ook een aantal leden die terug zijn gekeerd van weg geweest. Graag willen we ze aan jullie voorstellen. Hieronder vind je de interviews met onze nieuwe leden!

TERUG BIJ SEMPRE SERENO
Anita van der Vorst - Hommersom

Hoe ben je bij Sempre Sereno terechtgekomen?
Ergens begin jaren ’80 waren mijn ouders lid van Sempre en ik vond het heerlijk om mee te gaan naar de zondag repetities, die toen nog in de Junushoff waren. Toen ik 18 jaar was, ben ik ook mee gaan spelen. Dit heb ik 10 jaar gedaan en daarna ben ik wat andere dingen gaan doen. Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ben ik sinds september 2021 weer terug.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je hebt gekozen om terug te keren op het toneel met Sempre Sereno?
Ik hoorde wat de plannen zijn voor na Our House en die voorstelling staat hoog op mijn verlanglijstje om te spelen. Om alvast weer een beetje in een musicalritme te komen heb ik me meteen aangemeld en had ik het geluk om dit jaar mee te mogen spelen.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Het feit dat je mag spelen, zingen en dansen tegelijk.

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk/studie en heb je nog andere hobby’s naast Sempre Sereno?
In het dagelijks leven ben ik financieel administratief medewerkster op een administratie/accountantskantoor. Dit doe ik al 30 jaar met veel plezier. In mijn vrije tijd ben ik penningmeester van een Smartlappenkoor en ben ik regelmatig te vinden bij voetbalvereniging WAVV.

In welke (werk)commissie zit je (decor, kleding, PR, subsie etc.)? En wat vind je tot op heden de grootste uitdaging?
Ik zit dit jaar in de kledingcommissie en de JubOrgCie. Beide commissies vind ik erg leuk. De uitdaging zit voor mij in het maken en bij elkaar zoeken van de kleding. Ik ben niet zo heel handig en mijn creatieve geest laat me nog weleens in de steek. Gelukkig zijn we met meerdere mensen in de commissie en zo komen we meestal wel op een idee.

Waarom moeten mensen naar ‘Our House’ komen kijken?
‘Our House’ is een musical met hele fijne muziek. De nummers van Madness zijn heerlijk om te zingen en op te dansen, maar ook om naar te luisteren. En als er dan een goed verhaal omheen is gemaakt, dan moet je dat echt gezien hebben!

Wat hebben we je nog niet gevraagd, maar wil je wel kwijt?
Ik vind het super om weer terug te zijn. Het warme bad dat ik 20 jaar geleden achter mij liet, is nog steeds even warm en toegankelijk, al is de groep natuurlijk heel erg vernieuwd. Wat ik heerlijk vind is de hulp en steun die je krijgt vanuit de groep. Is er een dans, stukje muziek of scène waar je even extra aan wil werken, dan is/zijn er altijd wel één of meerdere leden die je daarbij willen helpen en die daar tijd voor vrij maken. Zo fijn! Ik vind het geweldig om deel uit te maken van deze fantastische groep.

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Céline Brouwers

Hoe ben je bij Sempre Sereno terechtgekomen?
Musical is iets wat ik eigenlijk altijd al heb willen doen. Het was er nooit van gekomen, omdat ik al veel andere hobby’s had. Toen ik in mijn tweede studiejaar zat, zocht ik naar een musicalvereniging in Wageningen en toen kwam ik al snel bij Sempre uit.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Ik houd heel erg van zingen en dansen, maar wat ik er vooral leuk aan vind, is lekker gek doen met elkaar. De grote groepsscènes zijn ook echt heel gaaf om te doen.

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk/studie?
Ik zit in het tweede jaar van de bachelor Biotechnologie en buiten Sempre doe ik aan klimmen en zit ik in een bandje.

In welke (werk)commissie zit je (decor, kleding, PR, subsie etc.)? En hoe bevalt dat?
Ik zit in de PR-commissie. Ik moest wel even wennen, want ik had nog nooit in een commissie gezeten, maar ik vind het heel leuk. Ik heb meegeholpen met het maken van de trailer, ik ben nu bezig met het programmaboekje en ik ga over een paar weken flyeren op de WUR.

Deze musical gaat over de goede of slechte keuze maken. Heb jij een moment waar je soms op terugkijkt en waarvan je denkt ‘Hier had ik beter een andere keuze kunnen maken’?
Ik ben ontzettend slecht in keuzes maken. Ik twijfel altijd enorm over dingen en ik ben altijd bang dat ik de verkeerde keuze zal maken.

Hoe voelt het om je als een tiener te mogen gedragen tijdens de musical?
Het is niet zo onnatuurlijk om tiener te spelen. Officieel ben ik dat ook nog (ik ben 19 jaar). Ik ben ook pas twee jaar geleden van de middelbare school gegaan. Het voelde toch wel gek om weer in een middelbare school te zijn tijdens het tweede repetitieweekend.

Waarom moeten mensen naar ‘Our House’ komen kijken?
Mensen moeten naar Our House komen kijken, omdat het gewoon ontzettend leuk wordt! Alle grote groepsscènes, de dansjes en de Madness-nummer mag je echt niet missen.

Wat zie jij als jouw huis?
Ik kom uit Helmond, maar Wageningen voelt nu ook wel heel erg als thuis. Hier ken ik heel veel leuke mensen en hier is Sempre natuurlijk.

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Kim Groenendaal

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik zat op De Theaterhavo/vwo in Rotterdam, waar je naast ‘normale’ vwo-lessen ook ongeveer 12 uur per week les kreeg in verschillende dansstijlen, acteren en zingen. Daarnaast deed ik mee in diverse theater- en musicalproducties in de omgeving van Rotterdam, dus ik ben van jongs af aan al veel bezig geweest met zingen, dansen en acteren. Na de middelbare school ben ik dit een beetje uit het oog verloren. Na drie jaar studeren begon het echter weer zo erg te kriebelen dat ik opties in de omgeving van Wageningen ben gaan zoeken. Zo kwam ik bij Sempre Sereno terecht!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Voor mij is acteren bijna iets therapeutisch! Dit klinkt misschien wat heftig, maar als ik mij in een scène helemaal inleef in een personage, voel ik mij daarna erg ontspannen en voldaan. Bij musical mag je daar ook nog eens bij zingen en dansen, wat ik super tof vind en waar ik mega veel energie van krijg. Sinds ik het creatief bezig zijn weer op heb gepakt bij Sempre Sereno merk ik dat ik veel beter in mijn vel zit en dat ik een blijer persoon ben geworden!

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk/studie? En heb je nog andere hobby’s naast Sempre Sereno?
Ik studeer Environmental Sciences aan de universiteit in Wageningen. Daarnaast ben ik Content Creator Marketing bij de universiteit. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle sociale media-kanalen van de WUR en dat ik alle foto’s en video’s die hierop verschijnen schrijf, film en edit. Een hele andere manier van creatief bezig zijn dan musical, maar ook iets wat ik super tof vind!

In welke (werk)commissie zit je (decor, kleding, PR, subsie etc.)? En hoe bevalt dat?
Ik zit in de kledingcommissie. Het is natuurlijk een gekke productie, omdat het grootste gedeelte van de kleding al aanwezig was vóórdat corona begon. Dit maakt het wel een rustig en fijn jaar voor mij als nieuw lid om Sempre Sereno en haar commissies langzaam en goed te leren kennen.

Wat vind je tot op heden de grootste uitdaging?
In de musical heb ik drie snelle kledingwissels achter elkaar; van tiener naar autowasser Ray naar buurvrouw. Gelukkig hebben we hele fijne stagehands om mij hierbij te helpen, maar momenteel ben ik zelf nog aan het zoeken naar de snelste manier om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

TERUG BIJ SEMPRE SERENO
Ton van Dortmont

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Mijn vriendin deed mee bij Sempre en zij was toen een collega van JéWé, een ander lid van Sempre. Dat vond ik zo leuk om te zien dat ik het jaar erop fotograaf werd bij Sempre. Na dat jaar ben ik getrouwd met mijn vriendin en ben ik lid geworden bij Sempre.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je hebt gekozen om terug te keren op het toneel met Sempre Sereno?
Het feit dat de muziek van ‘Our House’ door Madness is uitgebracht toen ik in het vierde jaar van de middelbare school zat. Het stuk brengt me terug naar die tijd.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Dat je met een grote groep mensen, die allemaal je vrienden worden, een fantastische ervaring maakt.

Heb je nog andere hobby’s naast Sempre Sereno?
Mijn hobby is muziek luisteren en maken; ik zing en speel gitaar. Ik heb een heel brede smaak qua muziek (hier een voorbeeld). Ik wandel ook graag in de natuur, vaak rond Wageningen.

In welke (werk)commissie zit je (decor, kleding, PR, subsie etc.)? En hoe bevalt dat?
Ik zit al 25 jaar in de decorcommissie. Dat bevalt heel erg goed, omdat ik dan met mijn handen kan werken. Het is ook erg gezellig in de decorcommissie. Dat klinkt als een cliché, maar het is echt zo. Anders had ik het geen 25 jaar volgehouden.

Wat vind je tot op heden de grootste uitdaging?
Het onthouden van alle danspassen in de juiste volgorde…

Deze musical gaat over het maken van de goede of slechte keuze. Heb jij een moment waar je soms op terug kijkt en denkt ‘Hier had ik geen betere keuze kunnen maken’?
Toen ik lid werd van Sempre had ik geen betere keuze kunnen maken. En toen ik besloot om in Wageningen te blijven wonen. Centraal in het land, omringd door natuur.

Hoe voelt het om je als een tiener te mogen gedragen tijdens de musical?
Het brengt me echt terug naar mijn middelbare schooltijd. Heerlijk!

Waarom moeten mensen naar ‘Our House’ komen kijken?
Het is een sterke show, zowel qua thema, de strijd tussen de goede en de slechte kant die in ieder mens zit, als qua muziek en dans. En die kostuums… (ik heb geleerd dat ik geen kleding mag zeggen) en het decor….!! De voorstelling gaat 50-plussers, zoals mij, in nostalgische vervoering brengen, dat weet ik zeker. Gewoon, door de hele sfeer en de aankleding.

Is er een plek die Sempre Sereno ziet als zijn huis?
Ik denk dat Wageningen het huis is van Sempre. Het stadje is al 40 jaar ook mijn huis en dat voelt goed.

Wat hebben we je nog niet gevraagd, maar wil je wel kwijt?
Sempre Sereno is al 65 jaar de leukste en best georganiseerde musicalvereniging van Nederland en waarschijnlijk de wereld (vraag maar aan Cleo). Laten we dat zo houden!! Kleinschalig en lokaal/regionaal zijn daarbij sleutelwoorden. Ga dus niet proberen een landelijke vereniging te worden, is mijn advies.

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Laura Gerits

Hoe ben je bij Sempre Sereno terechtgekomen?
Op mijn middelbare school heb ik in een aantal musicals gespeeld en dat vond ik zo leuk dat ik dat ook super graag wilde doen in mijn nieuwe studentenstad. Dus toen heb ik mij aangemeld bij Sempre. Door corona moest ik wel een jaartje wachten, maar dat was het zeker waard!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Ik vind zingen, dansen en acteren allemaal super leuk en het fijne van musical is dat je dat allemaal kunt combineren.

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk/studie?
Ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor Biologie aan de WUR.

In welke (werk)commissie zit je (decor, kleding, PR, subsie etc.)? En hoe bevalt dat?
Ik zit in de PR-commissie, waarbij ik onderdeel ben van de schrijversteam. Het bevalt me super goed! Ik vind het vooral erg leuk om mee te maken hoeveel werk er in het promoten van zo’n musical zit. En ik vind het leuk dat alle taken die we doen erg verschillend zijn.

Wat vind je tot op heden de grootste uitdaging?
De musical was vóór corona natuurlijk al deels gezet. Hierdoor was het in het begin soms wel moeilijk om alles bij te benen, omdat iedereen alle dansjes en liedjes verrassend genoeg nog heel erg goed kende. Maar inmiddels zijn wij er als nieuwe leden helemaal in ondergedompeld en hebben we echt onze plek kunnen innemen in de musical en de vereniging.

Deze musical gaat over het maken van de goede of slechte keuze. Heb jij een moment waar je soms op terugkijkt en waarvan je denkt ‘Hier had ik geen betere keuze kunnen maken’?
Als ik terugdenk aan mijn keuze voor een studentenstad, dan denk ik dat ik geen betere keuze had kunnen maken. De keuze voor Wageningen heeft mij namelijk bij deze fantastische vereniging gebracht.

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik ben de dubbel van Joe. Ik zorg er vooral voor dat Frits, die Joe speelt, genoeg tijd heeft om van Goede Joe naar Slechte Joe te wisselen.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Er zijn momenten dat Goede Joe en Slechte Joe samen op het podium zijn, waarbij ik dus naast de fantastische Frits één van de twee Joe’s mag zijn. Als je heel erg goed oplet, kun je mij dan misschien ontdekken.

Wat zie jij als jouw huis?
Ondanks dat ik al anderhalf jaar op kamers zit, is mijn echte thuis toch nog steeds bij mijn familie.

TERUG BIJ SEMPRE SERENO
Luc Agterberg

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Meer dan 20 jaar geleden zomaar geprobeerd. 3 Seizoenen meegespeeld en het bleef me altijd bij. Dus eigenlijk een beetje thuiskomen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je hebt gekozen om terug te keren op het toneel met Sempre Sereno?
Verleiding weer mee te doen werd te groot.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
1) Met zij allen iets moois op de planken neerzetten en er applaus voor krijgen. 2) Kan lekker zingen en anders zijn zonder dat iemand er van opkijkt.

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk/studie?
Ik ‘studeer’ niet meer ( leer elke dag weer wat bij) maar werk als onderzoeks-ondersteuner bij WFSR.

In welke (werk)commissie zit je?
Decor, lekker met zijn allen bouwen.

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
De dans. Ik krijg de passen er niet al te snel meer in en ben niet meer zo sterk.

Deze musical gaat over de goede of slechte keuze maken, heb jij een moment waar je soms op terug kijkt en denkt “hier had ik beter een andere keuze kunnen maken?”
Meerdere momenten waar ik ‘stomme’ fouten heb gemaakt. Ik noem ze liever ‘Leermomenten’. Gelukkig nooit in aanraking geweest met de POLITIE!!!

Wat is je rol? En hoe zou je die beschrijven?
Ik speel in het stuk o.a. Driehuis. Een ouderwetse hoofdleraar die houd van regels, orde, netheid en discipline. Mag alvast verklappen dat de heer Driehuis redelijk teleurgesteld wordt… of toch niet?

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
De hele musical is goed opletten geblazen want er gebeurd heel veel. Natuurlijk extra opletten als ik op het toneel ben.

Is er een plek die Sempre ziet als zijn huis? En wat zie jij als jouw huis?
Junushof is het Our House van Sempre. Sempre is mijn hobbiehuis.

Wat hebben we je nog niet gevraagd maar wil je wel kwijt?
Kom allemaal kijken want het is het dubbel en dwars waard.

De Madness Musical ‘Our House’ is te zien op woensdagavond 8 juni (20.00 uur), donderdagavond 9 juni (20.00 uur), vrijdagavond 10 juni (20.00 uur), zaterdagmiddag 11 juni (14.00 uur) en zaterdagavond 11 juni (19.00 uur) in theater Junushoff te Wageningen. Reguliere kaarten kosten 21 euro, studenten/scholieren betalen 16 euro en de kosten voor kids t/m 12 jaar bedragen 11 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *