[ 29 april 2023 ]

Maak kennis met de nieuwe leden van Sempre Sereno

Ook dit seizoen hebben we een aantal nieuwe leden morgen verwelkomen en zelfs een terugkerende lid. Graag stellen we ze aan jullie voor!

TERUG BIJ SEMPRE SERENO
Leontine van de Pol-Vermeer

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik ben een terugkerend lid, tussen 2000 en 2004 speelde ik eerder bij Sempre Sereno.

Wat heeft er voor gezorgd dat je hebt gekozen om terug te keren op het toneel bij Sempre Sereno?
Toen ik vorig jaar als stagehand gevraagd ben om te ondersteunen bij de productie “Our house”, kreeg ik zoveel energie van de groep en de spoedverkledingen, dat mijn interesse weer gewekt was. Toen ik ook nog zag dat er kruisbestuiving met andere musicalgroepen plaatsvond en ik mij zo welkom voelde binnen deze groep. Heb ik mij toch maar ingeschreven voor de open repetities.

Wat heeft er voor gezorgd dat je hebt gekozen om terug te keren op het toneel bij Sempre Sereno?
Toen ik vorig jaar als stagehand gevraagd ben om te ondersteunen bij de productie “Our house”, kreeg ik zoveel energie van de groep en de spoedverkledingen, dat mijn interesse weer gewekt was. Toen ik ook nog zag dat er kruisbestuiving met andere musicalgroepen plaatsvond en ik mij zo welkom voelde binnen deze groep. Heb ik mij toch maar ingeschreven voor de open repetities.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Ik was vergeten dat ik zang, dans en spel zo leuk vond. Met name dat ik tijdens de repetitie denk, “hoe dan?” om dit vervolgens thuis verder te oefenen, waarna het een volgende keer lukt.

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
Ik ben erg lang uit dit wereldje geweest en spel is mijn grootste uitdaging. Zeker nu ik de rol van Golde op mij mag nemen is er werk aan de winkel. Toch ga ik deze uitdaging graag aan.

In Fiddler spelen we een droomscène van Teyve: waar droom jij van?
Het verdere proces rondom deze productie: het wordt zo gaaf! Ik droom ook van een groot applaus aan het eind van onze voorstellingen. Dat heeft iedereen die er aan bijgedragen heeft wel verdiend.

Als de matchmaker een match voor jou zou moeten vinden, hoe zou jouw ideale match er dan uit zien?
Ik heb mijn match 28 jaar geleden al gevonden op de middelbare school. Mijn toenmalige vriend Marco was dus al in beeld toen ik jaren terug bij Sempre speelde.

In ‘Fiddler on the Roof’ staat familie centraal: hoe ziet jouw familie eruit en wat vind je het leuks om samen te doen?
Samen met mijn man heb ik 3 zoons. Tycho van 17, Michon van 14 en Niek van 7. Het mooiste vind ik dat ik hen in goede gezondheid mag zien opgroeien tot mooie (jong)volwassenen. Samen iets ondernemen is soms een uitdaging omdat er nogal een leeftijdsverschil zit tussen de kinderen. Toch is samen een hapje eten altijd gezellig.

Waarom moeten mensen naar ‘Fiddler on the Roof’ komen kijken?
Het plezier en de passie van alle spelers. En het liedje “hou je van mij” zal een speciaal liedje worden tussen Tevye en Golde, ik kijk er erg naar uit om dit lied te mogen vertolken.

Wat hebben we je nog niet gevraagd maar wil je wel kwijt?
Ik wil mijn dank uitspraken naar de groep en het warme bad waarin ik terecht ben gekomen. Fijn om te voelen hoe ik onvoorwaardelijk in de groep ben opgenomen.

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Erin Verschoor

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik heb musical en theater altijd al geweldig gevonden, maar verder dan een schoolmusical is er nooit iets van gekomen, omdat ik te veel hobby’s heb. Toen ik dit jaar ging studeren, dacht ik: laat ik me gewoon aansluiten bij een vereniging, want ik vind musical veel te leuk om er niks mee te doen! Sempre Sereno sprak me toen gelijk aan.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Zingen, dansen en acteren tegelijk: wat wil je nog meer! Ik word er zo blij van! Om je in te leven in iemand anders, die in je in de werkelijkheid misschien totaal niet bent. En om met een hele leuke groep mensen ergens naar toe te werken en dan een groots resultaat neer te zetten. Het is zo leuk als alles uiteindelijk samenkomt. En daarnaast natuurlijk lekker gek doen als je daar zin in hebt.

Heb je nog andere hobby’s naast Sempre Sereno?
Ik vind heel veel dingen leuk. Ik doe al meer dan 11 jaar aan circus en dat blijf ik superleuk vinden. Ik doe binnen circus vooral jongleren en acrobatiek, maar ik vind eigenlijk alles leuk. Daarnaast houd ik ontzettend veel van muziek. Ik speel zelf piano, gitaar, ukelele en een klein beetje mondharmonica en ik zing veel. Verder ben ik graag actief (buiten) bezig. Zo doe ik een beetje aan skaten en survivalrun.

Wat is je favoriete traditie?
Een leuke traditie binnen Sempre vind ik het ‘afspringen’, dat we soms doen aan het einde van een repetitie. We staan dan met zijn allen voorovergebogen in een kring, in stilte. Na een tijdje voelen we elkaar aan en springen we tegelijk juichend de lucht in. Dat is dan het einde van de repetitie!

In Fiddler spelen we een droomscène van Teyve: waar droom jij van?
Ik zou later mijn geld willen verdienen met iets wat ik leuk vind en daarnaast genoeg tijd over houden om musical te blijven doen en circusles te geven. Het lijkt me ook wel heel gaaf om meer met muziek te gaan doen, bijvoorbeeld om in een bandje te spelen.

Als de matchmaker een match voor jou zou moeten vinden, hoe zou jouw ideale match er dan uit zien?
Oeh, wat een heerlijk persoonlijke vraag! Het zou iemand zijn die veel van knuffelen houd, want daar houd ik ook heel veel van! En die begrijpt hoe ik in elkaar zit. Iemand die houdt van spontane ideeën, openstaat voor nieuwe dingen en enthousiast overkomt. En die natuurlijk ook van muziek houdt 🙂 Komen deze eigenschappen jouw bekend voor? Bel dan nu naar 0611223344… 😉

In Fiddler staat familie centraal: wat is er bijzonder aan jouw familie?
Aan mijn moeders kant heb ik 0 (achter)neven en nichten, aan mijn vaders kant 18! Als ik goed heb geteld… De jaarlijkse familiedag is dan ook altijd heel gezellig! Ik vind het jammer dat ik ze niet zo vaak zie.

Waarom moeten mensen naar ‘Fiddler on the Roof’ komen kijken?
Fiddler on the Roof is een prachtig stuk waarbij vrolijkheid wordt afgewisseld met verdriet. Je wordt meegesleurd in een verhaal over tradities, armoede en hoop. Weer een hele andere sfeer dan veel andere musicals. Kom vooral kijken!

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Anno van Haandel

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik heb in Driebergen, waar ik vandaan kom, eerder in musicals gespeeld. Toen ik naar Wageningen verhuisde om te studeren ben ik gestopt. Ik heb twee jaar van mijn leven theater gemist en op een nacht besloot ik spontaan een mailtje te sturen. Ik had Sempre Sereno namelijk eerder gezien op de infomarkt van mijn AID.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Ik vind het groepsgevoel, dat bij theater altijd ontstaat, geweldig! En ik geniet van met zijn alles dramatisch doen, het liefst dansend en zingend.

Heb je nog andere hobby’s naast Sempre Sereno?
Naast Sempre Sereno speel ik ook graag Dungeons & Dragons, wat een kruising tussen een bordspel en improvisatietheater is.

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
Dansen, dat heb ik altijd het moeilijkst gevonden. In het stuk zit ook een moeilijke dans, en het is best een uitdaging om die onder de knie te krijgen. Als je naar het stuk komt kijken zul je begrijpen wat ik bedoel.

Wat is je favoriete traditie?
Ik vind het leuk hoe in Wageningen op 4 mei uitgebreid wordt stil gestaan bij dodenherdenking en op 5 mei juist de bevrijding uitbundig wordt gevierd. Volgens mij wordt er nergens zo herdacht als in Wageningen.

In Fiddler spelen we een droomscène van Teyve: waar droom jij van?
Dat vergeet ik altijd weer als ik wakker word…

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen? OF Waarom moeten mensen naar ‘Fiddler on the Roof’ komen kijken?
Let goed op de muziek, want er zitten een heleboel melodieën in die steeds terugkomen. Het is leuk om die door het stuk heen te herkennen.

TERUG BIJ SEMPRE SERENO
Rachel van Ooteghem

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
In 2004 maakte ik voor het eerst kennis met Sempre Sereno. Ik kende de student die de rol van Woof speelde in ‘Hair’  en kocht een kaartje voor de voorstelling. Wat heb ik genoten! Vorig jaar nodigde Anika (een dansvriendin) me uit voor “Our House”, een musical waarin ze speelde. Toen was de beslissing snel genomen: ik wil ook musical spelen!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Zingen èn dansen èn spelen!

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk en hobby’s?
Ik werk aan Wageningen Universiteit als docent. Als bijbaantje ben ik sportdocent (Zumba), ook aan Wageningen Universiteit. Verder dans ik bij Modern Motion, een superleuke dansschool in Wageningen. Eén van de dansdocenten (Eva van JosEva) is tevens de grimeuse bij Sempre.

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
Het toneel spelen. Zingen en dansen gaat vanzelf samen, maar voor toneel spelen helpt het als je al een connectie hebt met de andere spelers, als anderen ook met je meespelen, en dat kost tijd.

Wat is je favoriete traditie?
We zijn niet zo’n traditioneel gezin, maar als ik er een moet noemen: ‘ontbijt op bed als je jarig bent’. Met het hele gezin (6 personen) in één bed, met worstenbroodjes gezellig kruimelen en pakjes uitpakken. Geweldig!

Als de matchmaker een match voor jou zou moeten vinden, hoe zou jouw ideale match er dan uit zien? Of hoe heb jij jouw match gevonden?
Ik heb mijn match gevonden via een dating site. Daar vond ik een geweldige man, die ook nog ooit een student van mij is geweest.

In Fiddler staat familie centraal: wat is er bijzonder aan jouw familie?
Mijn familie die mij het meest linkt aan musical zijn mijn ouders. Zij speelden beroepsmatig bij de Zuid Nederlandse Opera. Er werd dus altijd gezongen en gedanst bij mij thuis. Ik heb dat altijd heel normaal gevonden, zingen bij het koken en de afwas, een dansje doen in de woonkamer. Ik wist toen niet dat dat eigenlijk best bijzonder is.

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Semiha van Kessel

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik heb in Eindhoven altijd musicals gedaan, dus ik zocht een nieuwe vereniging toen ik naar Wageningen verhuisde. Sempre was de eerste (en enige) optie die ik vond op het internet.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Hoewel repetities heel gezellig zijn, is voor mij het beste aan musicals het gevoel dat je krijgt als je op het podium staat. De adrenalinerush die je krijgt in de coulissen net voordat het doek opgaat, daar kan niets tegenop.

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk en hobby’s?
Ik ben nu bezig met het derde jaar van de bachelor food technology aan de WUR. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig: verven, ringen maken, borduren; ik heb iedere maand een nieuwe hobby.

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
Plannen! Ik ben van mezelf niet een bijzonder georganiseerd persoon, dus zorgen dat ik op tijd kom, avondeten gegeten heb en de liedjes heb geoefend is nog wel eens moeilijk.

Wat is je favoriete traditie?
Ik hou van tradities in allerlei soorten en maten, maar mijn favoriete tradities zijn degene die je zelf maakt. Met het huis of mijn familie; dingen die zo leuk zijn dat je ze ieder jaar blijft herhalen.

In Fiddler spelen we een droomscène van Teyve: waar droom jij van?
Ik zou graag nog een keer naar West End gaan

In Fiddler staat familie centraal: Ben jij een echt familiemens?
Ik ben zeker een familiemens. Ik ben opgegroeid in een relatief groot gezin (voor deze tijd dan) als oudste van vijf kinderen. Met zoveel broers en zussen hoef je nooit bang te zijn om alleen te zijn, want je hebt altijd mensen om je heen.

Waarom moeten mensen naar ‘Fiddler on the Roof’ komen kijken?
Wat ik cool vind aan Fiddler is het contrast tussen het verhaal van Tevye en zijn familie – een gewoon gezin met hun eigen drama – en wat er speelt op de achtergrond. In de grappige stukjes zou je zo vergeten wat er aan het gebeuren is, wat de conclusie des te onheilspellend maakt.

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Simone Huurdeman

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik houd mijn hele leven al van zingen en heb ook lang bij een koor gezeten. Musicals hebben mij altijd aangesproken. Op de middelbare school heb ik meegedaan aan de brugklasmusical. Hier heb ik toen intens van genoten. Later kwam het er niet meer van om er meer mee te doen, totdat ik ging studeren en weer wat wilde gaan doen met deze hobby. Ik ben eerst een jaar vrijwilliger geweest bij de kledingcommissie omdat ik nog niet in Wageningen woonde, maar nu kan ik eindelijk meezingen, dansen en spelen!

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Sowieso combineert musical zingen, dansen en spelen, drie superleuke dingen. Verder werk je ook nog eens met een hechte groep toe naar een voorstelling waarin het publiek zich helemaal kan verliezen. Je bent dus gewoon constant allemaal leuke dingen aan het doen met leuke mensen, dit geeft een geweldig gevoel!

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk en hobby’s?
Ik zit in het tweede jaar van mijn bachelor biologie aan de WUR. Hierbij doe ik momenteel bestuur bij de studievereniging, heb ik salsalessen en houd ik ervan om creatief bezig te zijn of naar buiten te gaan. Mijn dagen zitten volledig gevuld met leuke dingen, soms moet ik mezelf er even aan herinneren dat rustig aan doen ook nog belangrijk is.

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
De grootste uitdaging tot nu toe vind ik om zelfvertrouwen te krijgen tijdens spel-stukken. Ik heb nog niet heel veel spel-ervaring en moet nog een beetje ontdekken hoe ik het spelen me eigen kan maken. Gelukkig word ik omringd door super getalenteerde mensen waarvan ik veel kan leren.

Wat is je favoriete traditie?
Ik houd vooral van de gewoontes en kleine tradities die je creëert binnen je familie of vriendengroep. Deze tradities voelen toch extra speciaal en exclusief zonder dat ze heel groot hoeven te zijn. Ook kan je ze volledig persoonlijk maken waardoor iedereen er oprecht van geniet. Ik heb bijvoorbeeld redelijk vaak een fancy diner met mijn vriendengroep zonder speciale reden, gewoon omdat we ons fancy willen aankleden en gezellig samen willen eten.

In Fiddler staat familie centraal: wat is er bijzonder aan jouw familie?
Voor mij is het bijzondere aan familie dat je niet bijzonder hoeft te zijn. Mijn familie kent me volledig, waardoor ik altijd mezelf kan zijn. Het is altijd ontspannen om bij ze te zijn en ik kan me geen betere situatie wensen. Ik geniet dan ook het meeste van gewoon dagjes rond het huis rommelen met z’n allen.

Waarom moeten mensen naar ‘Fiddler on the Roof’ komen kijken?
Mensen moeten naar ‘Fiddler on the Roof’ komen kijken omdat het verhaal verrassend herkenbaar is. In eerste instantie lijkt het verhaal misschien volledig van een andere tijd, maar de kleine dingetjes zijn zeker niet zo onbekend. Hebben we niet allemaal gewoontes en tradities waarvan we niet weten waarom we ons er nog aan houden? Zijn we niet allemaal een beetje bang om te veranderen en familiebanden op het spel te zetten? Los hiervan is het gewoon een superleuke voorstelling met veel humor en een cast waar de energie vanaf spat!

NIEUW BIJ SEMPRE SERENO
Susan Ott

Hoe ben je bij Sempre Sereno terecht gekomen?
Ik heb altijd al enorm van musicals gehouden. Ik heb dankzij Anika de musical “Schemer” gezien die erg leuk was. Aangezien ik bijna afgestudeerd was leek het me niet handig om er op dat moment met een nieuwe vereniging te beginnen. Met de AID kwam ik Sempre echter weer tegen en toen heb ik besloten om het uit te proberen.

Wat maakt musical spelen zo leuk?
Dat je je met behulp van muziek en verkleden in een totaal andere wereld kunt wanen. Ik vind het daarbij tof hoe liedjes kunnen aansluiten bij een verhaal en op deze manier een diepere betekenis kunnen krijgen.

Heb je nog andere hobby’s naast Sempre Sereno?
Naast Sempre speel ik de fagot. Het is enorm tof om met z’n allen muziek te maken, vandaar dat ik naast Sempre ook bij de Ontzetting speel (studenten harmonie orkest).

Wat vindt je tot op heden de grootste uitdaging?
Ik ben niet heel sterk in dansen. Dus dat wordt de grootste uitdaging en vooral om dat te combineren met acteren en zang.

Wat is je favoriete traditie?
Aan mijn moeders kant van de familie zetten we altijd twee schoenen met Sinterklaas. In één van de twee komt een cadeautje, en de andere wordt verstopt door de Piet. Pas als je schoen hebt gevonden mag je je cadeautje uitpakken. Al mijn nichtjes en neefjes zijn ook opgegroeid met die traditie, maar verder lijkt bijna niemand dit te doen.

In Fiddler spelen we een droomscène van Teyve: waar droom jij van?
Een groter huis! Ik zou graag uit mijn studentenkamer naar iets groters willen.

Als de matchmaker een match voor jou zou moeten vinden, hoe zou jouw ideale match er dan uit zien?
Mijn ideale match zou gezellig en avontuurlijk zijn. Het lijkt me tof om samen de wereld te ontdekken, verre reizen te maken en gekke dingen te gaan doen.

In Fiddler staat familie centraal: wat is er bijzonder aan jouw familie?
Mijn familie is nogal enorm. Mijn ouders komen beide uit een gezin met 7 kinderen, dus in totaal heb ik 23 nichten en neven. Ik vind het leukste om met een groot deel van de familie samen te komen met kerst waarbij we ons met ongeveer 30 mensen aan één tafel proberen te passen.

Wanneer moet het publiek extra goed opletten tijdens de voorstellingen?
Bij de groepsdansen, er zitten zoveel grapjes in die je waarschijnlijk in het begin niet zullen opvallen.

De musical ‘Fiddler on the Roof’ is te zien op woensdagavond 24 mei (20.00 uur), donderdagavond 25 mei (20.00 uur), vrijdagavond 26 mei (20.00 uur), zaterdagmiddag 27 mei (14.00 uur) en zaterdagavond 27 mei (19.00 uur) in theater Junushoff te Wageningen. Reguliere kaarten kosten 21 euro, studenten/scholieren betalen 16 euro en de kosten voor kinderen tot en met 12 jaar bedragen 11 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *