[ 4 juni 2024 ]

Musical ‘The Addams Family’ groot succes

Musicalvereniging Sempre Sereno bracht in mei 2024 vijf keer de musical ‘The Addams Family’ naar theater Junushoff te Wageningen. De reacties waren extreem positief: van ‘hilarisch’ tot ‘hartverwarmend’ en van ‘dit is absoluut professioneel’ tot ‘beste show van Sempre Sereno sinds 1957!’ En met bijna 2.150 verkochte kaarten was dit de op één na best verkochte show voor Sempre Sereno. Oprecht kunnen we inmiddels concluderen dat Sempre Sereno een klasse apart is binnen de Nederlandse amateurmusical!

Na een uitmuntende casting heeft de regisseur alles uit de spelers weten te halen. Hun komische timing, en dat is oprecht een vak apart, zorgt voor een extreem hoge grapdichtheid. De zaal buldert van het lachen van het begin tot het einde van de voorstelling. Het originele script is door de regisseur terecht op diverse punten gemoderniseerd. Maar ook muzikaal zit het van A tot Z snor bij deze vereniging. Het orkest is een 10 met griffel en klinkt groots en meeslepend. De hoofdrolspelers weten, met behoud van geloofwaardigheid, prachtige zangpartijen over te brengen op een volle zaal. En het ensemble maakt indruk met zalige bombastische zang gecombineerd met spannende choreografieën én indrukwekkende grime!

De openingsscène is groots én overweldigend. Je weet niet wat je ziet als het doek opengaat. Onvoorstelbaar dat de complete cast van deze musical ook nog zelf heeft gezorgd voor het meer dan immense decor, alle kleding en de PR voor de musical. De vakmensen betrokken bij deze amateurvereniging behoren zonder twijfel tot ‘de Champions League’ van de theatertechniek! Je vraagt je af wat in toekomstige stukken nog beter kan. De lat ligt torenhoog. Wie niet is geweest, heeft wat gemist!

Volgend jaar speelt Sempre Sereno van 21 tot 24 mei 2025 de musical ‘Children of Eden’ in theater Junushoff met prachtige muziek van Stephen Schwartz (de componist/schrijver van ‘Wicked’).  Dat belooft vast weer iets prachtigs! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over ‘Children of Eden’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *